Ja - et skap med Chesterfields og god vin må ubetinget være mer å trakte etter enn et tett røyklagt skap med ukjent interiør og billig rødvin, der ukvemsordene etter det vi kan forstå er legio. En tilværelse som Bendik Rugaaser virker mye mer forlokkende pro tempo. AnjaE og bai klarer seg også øyensynlig uten oss der oppe i Verdal'n - mens det virker som om Strindin vil vite å sette mer pris på våre samlede kvalifikasjoner (og kvalifiserte samlinger). For ikke å snakke om at Strindin ikke har sagt noe som helst om noe orange og brunblomstret loppis-teppe (du fikk med deg at bai har et slikt? Hun sa at det pleier å tilbringe tiden i et skap - MEN HVEM VET OM DET IKKE ER PRINSESSE RAGNHILD-SKAPET HUN SIKTET TIL DA???!!! Ha! Der tenker jeg hun røpet seg! (Søtten ta, at jeg skal være så treig, da? Den forsnakkelsen der burde jeg ha gjennomskuet da den kom i forgårs!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 137 svar.

Nå forstår jeg at jeg har gått glipp av enda en gren av denne samtalen, jeg har nemlig ikke hørt noe om noe loppis-teppe, ei heller at det bruker å befinne seg i et skap. Men hadde jeg visst om denne uttalelsen med skapet så hadde jeg jo gjettet med en gang at det var Prinsesse Ragnhild-skapet hun siktet til. Det er jo ikke måte på hvor treg i oppfattelsen du er heller... Men da er vi vel enige da? Vi vil inn i Bendik Rugaas-skapet og omgås i kultiverte former, og ikke inn i det skapet som er fullt av røyk og fanden og hans oldemor. Da bør vi kanskje gi Strindin beskjed, så får vi se om hun har ruget(!) ut noen god opptaksprøve.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg er ganske flau over å ha gått glipp av en så åpenbar forsnakkelse fra bais side. På den annen side, så gikk du glipp av hele utsagnet, så jeg synes du skal komme ned fra din høye hest, unge dame. Det er mulig jeg er treig i oppfattelsen, men jeg følger i det minste med i timen. Bai har loppis-teppe, ja - men ikke bare det: hun avslørte samtidig at hun også har en mann som hun øyensynlig aktet å medbringe på linje med katten din. Jeg tillot meg å stille spørsmålet om hvorfor dette ikke hadde blitt bragt opp på et tidligere tidspunkt, jeg syntes det var en ikke uvesentlig detalj med den mannen (Todor, Kai-Arne og Agnieszka har vi tross alt holdt hverandre løpende informert om) - auda, kanskje det var da hun smatt inn i Ragnhild-skapet og lukket døren igjen for nesen på oss? Hjelp - er alt dette min skyld, tror du? Nå er jeg jammen ikke trygg for nattesøvnen i kveld heller....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje man må ha en mann for å være med i Prinsesse Ragnhild-skapet, kanskje det er et av kriteriene, kanskje det var derfor hun plutselig ble så ivrig på det der. I så fall så er det skapet kjørt for meg, da har jeg ikke noe annet valg en Bendikene, men det er kanskje like greit. Jeg synes også det er litt ufint å komme med sånn informasjon helt ut av det blå, uten å forberede oss på det. Jeg var helt fra første stund klar på at jeg skulle ha med katten, men da hørte vi ikke noe om noen mann nei... Dessuten så har vi jo et par mannfolk i staben, kan hun ikke klare seg med dem liksom? Men, neida, hun må nyte medbragt. Nå kjente jeg at jeg ble litt irritert her, dette visste jeg faktisk ingenting om, så jeg trekker tilbake min kritikk av deg og ber ydmykt om unnskyldning... Forresten, vi må snart utarbeide en fullstendig liste over de ansatte, jeg har ikke full oversikt lenger, jeg husker nemlig fortsatt ikke hvor Evgeni kom inn i bildet... Og ellers tror jeg ingenting er din skyld, og jeg ønsker deg bare søte drømmer om Bendik-skapet i natt...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Evgeni??? Det er første gang jeg hører om noen Evgeni? Aner meg at her har det vært sjalu Prinsesse Ragnhildere på ferde - eller nei, selvfølgelig: det må være sekten til Cathy som er ute og sår konspirasjonsteorier igjen. Der kan du se: sånne sekter er skumle. Noen Evgeni tror jeg i alle fall ikke at vi har med i bildet ennå - og hvis han hører til den sekten, eller har noe som helst med den å gjøre, så skal han neimen ikke over dørstokken vår, heller. Blir styr nok eventuelt å bale med å avprogrammere Cathy, uansett hvilke evner bendikere besitter.

Må nesten ta bai litt i forsvar, forresten - jeg gikk visst litt langt i å spekulere over hennes motiver for å holde seg borte i så lang tid. Skal se at det er sekten til Cathy som har skylda, der også. Både AnjaE og bai har jo ellers fremstått som både hederlige og ansvarsfulle de gangene vi har hatt dem i tale. (Slo meg forresten at det sikkert ikke er lov for dem å skrive til oss der oppe fra Verdal'n - ref. tidligere omtalte brevbrenningsritualer. Også sånn sett vil vi ha alt å vinne på å slå oss i lag med Bendik Rugaaserne, tror jeg.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, du misforstår, Evgeni er ikke hverken Prinsesse Ragnhilder eller sektmedlem, jeg ville ansette ham for å ha noen å prate russisk med, men nå husker jeg ikke hvilken stilling jeg hadde tenkt å gi ham. Derfor er altså jeg litt forvirret. Men Evgeni er like harmløs som Todor og kai-Arne. Det er klart han kan ta med seg noen russiske særheter, så som vodka, piroger og Kalinka, men det kan man vel leve med? Spesielt med tanke på at Todor driver å styrer med sljivovica og kalashnikov.

Jeg tror oppdraget Prinsesse Ragnhilderne er på der oppe i Verdal'n er av en sånn art at de ikke kan ha noen kontakt med omverden. Det er sikkert noe store greier på gang, AnjaE fortalte jo selv at da det var bryllup på gang i London så hadde hun også fravær. Det er helt sikkert en regel. Både AnjaE og bai er både hederlige og hyggelige de, men når plikten kaller så...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Aha - den Evgeni, ja, okay - men jeg mener å huske at du hadde frie tøyler til å velge mellom Todor, Evgeni og en bulgarer jeg ikke husker navnet på, og mellom dem så valgte du Todor. Vet ikke om du tok valget på rent språklig grunnlag, eller om du også tok hensyn til andre kriterier - Evgeni kom i alle fall åpenbart til kort på et punkt under selve ansettelsesprosessen. Todors særheter du jo ha visst om på forhånd - siden det var du selv som opplyste om hans hang til begeistret avfyring av kalashnikoven.

Men du. Jeg lå våken og grublet i store deler av natten i natt - og nå har jeg avslørt dem, skjønner du. Holdt på å stå opp og vekke deg med det samme jeg fikk puslespillet til å falle på plass - men jeg fant ut at du sikkert trengte skjønnhetssøvnen din, og at vi uansett ikke burde gripe inn i den pågående prosessen, så jeg lot deg sove videre. Men nå skal du høre: det er bare et røykteppe, den historien med at bai og AnjaE befinner seg i Verdal'n. (Skjønner forresten bedre nå det der med den avsindige røykinga til prinsesse Ragnhilderne - de trenger å kunne legge røyktepper til stadighet mellom oss og sin alternative virkelighet.) Nei du - de er altså på ingen måte i Verdal'n - de har rett og slett blitt sendt ut/kalt ned til Düsseldorf i forbindelse med det nært forestående MGP, også kjent som the Eurovision Song Contest. Har ennå ikke funnet ut nøyaktig hva Prinsesse Ragnhildingen i Düsseldorf består i, men jeg går ut fra at det med de ukledelige kjolene og de grove stemmene må ha mye med saken å gjøre. Uansett drar jeg i kveld ned dit for å drive feltarbeid og forsøke å finne ut noe som kan hjelpe oss ved en eventuell opptaksprosess - jeg holder fremdeles en knapp på Strindin og Bendik Rugaaserne, men siden Strindin bruker så lang tid i rugekassa, kan det være smart for oss å ha noe å falle tilbake på. Jeg regner med å være tilbake i bo(k)kollektivet sent søndag kveld, og da skal du få full rapport. (Jeg synes det er en utidig bare å forsvinne uten å melde fra hvor man går og når man er tilbake, slik vi har sett tidligere i denne tråden - vil ikke at du skal bekymre deg i utrengsmål mens jeg er borte! Du får jobbe videre på din kant mens jeg er i Düsseldorf, og passe tråden her til jeg er tilbake. Hvis Strindin og du blir enige om noe i mitt fravær, så har du fullmakt fra meg til å ivareta mine interesser også.) Vi snakkes!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så det var de Evgeni kom inn i bildet ja, det er bra du husker for meg. Og bulgareren hadde jeg jo helt glemt. Ja, men da er det avgjort, vi holder oss til Todor og om vi skulle finne plass til de andre etterpå, så kanskje...

Jeg er glad du ikke vekket meg, jeg trenger nemlig all den skjønnhetssøvn jeg kan få. Vi jo ikke skremme folk på gata heller... Men altså, du mener bestemt at de er i Düsseldorf? Den muligheten har ikke jeg tenkt på engang, kan ikke forstå hva de skal Prinsesse Ragnhilde for der nede. Men noe må det jo være med de ulekre kjolene og stemmeleiet ja. Det er vel ikke de som skal røyklegge scenen? Eller ha ansvaret for det pyrotekninske kanskje? Nå ble jeg nysgjerrig her, så du får legge frem full rapport når du kommer hjem.

Jeg skal passe tråden så godt jeg kan, prøve å holde den i live så den ikke forsvinner fra førstesiden. Må jo være tidene tråd her inne dette, så denne skal overleve, sånn at folk får se hvilket fint forum dette er. Jeg takker for tilliten, og jeg lover å ikke gjøre noe overilt og få deg inn i et skap du ikke liker. Også er jeg veldig glad for å se at du kan fjellvettreglene og melder fra hvor du går...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her faller alt fra hverandre: jeg ble lurt inn i et skap i Düsseldorf, men det visste seg å være et skap jeg alldeles ikke ville inn i - det var Brødrene Herreys som eide skapet, og de drev bare gnålte om gullskoene sine 24/7. Jeg mener, vi liker jo sko, men det Herreys-skapet er farlig! Jeg klarte å rømme, men blir fremdeles ikke kvitt det gnålet på "Å-ja'-svävar-i-mina-gyllene-skor", det surrer og går oppi hodet mitt ennå. Klart tilfelle av hjernevasking. Lykkeligvis har jeg ikke oppdaget andre ettervirkninger av oppholdet, men har ikke våget å spørre omgivelsene. Ikke så jeg noe til Prinsesse Ragnhilderne heller.

Vel, så kommer jeg tilbake her, og oppdager at tråden vår er vanrøktet på det skammeligste. Nå tror jeg nesten det må ha gått for vidt med den der skjønnhetssøvnen din, Solveig. Eller har Todor skjenket deg av det plommebrennevinet jeg ikke kan stave riktig? Den slivovitsjen? Tør nesten ikke tenke på hvor vanrøktet komposten vår må være nå...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har bare ventet på at Strindin skulle komme ut av rugekassen, men det har hun ikke gjort, så jeg føler nå at du anklager meg på feil grunnlag. Forøvrig har bai og jeg blitt enige om en ting som ikke skal inn i bo(k)kollektivet, nemlig sånne bokstaver som alle interiørbloggere driver og styrer med. Vi to har bestemt det, så om du skulle mene noe annet så er det litt sent nå, du var nemlig i Düsseldorf og ble hjernevasket av brødrene Herreys.

Og når det gjelder dem, så er jeg helt enig med deg, visst liker vi sko, jeg har til og med et par gullsko som må være omtrent fra omtalte brødres gullalder, men det kan bli for mye av det gode. Og svenskene er fæle sånn, til å hjernevaske mener jeg, du tror vel ikke at så mange liker Carola egentlig...

Jeg kan også meddele at jeg ikke har sett noe til Todor den senere tid, så jeg tror han og bai har full kontroll på komposten, så det er nok ikke noe vi behøver å tenke på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mente å ha sett/hørt at bai fraba seg enhver kontakt med komposten, jeg, så jeg hadde gitt opp å stole på henne på den kanten av tomten. Men store bokstaver kan jeg sikkert leve foruten, selv om jeg nok ikke har like sterke meninger om dem som bai og deg, aner jeg. Så lenge jeg slipper det brune og orange teppet til bai, så gir jeg ved dørene en god stund. Ellers er jeg deg evig takknemlig for at du trakk parallellen fra Herreys til Carola - nok et mysterium kan arkiveres med påskriften "Oppklart"! Men jeg er vanvittig skuffet over at du ikke har noe nytt å melde fra Strindin-fronten. Etter strabasene i Düsseldorf så jeg virkelig frem til å kunne synke ned i en av Bendik Rugaasernes chesterfields med et godt glass konjakk og en times dannes konversasjon som motvekt til Herreys-gnålet. Såpass synes jeg egentlig er det minste jeg har fortjent. (Vel jeg ikke noe til Ragnhilderne der nede i det Düsseldorfske, men jeg hørte en fæl, flerstemt røykhoste og noen som mumlet stygt om de yngre medlemmer av kongehuset utenfor skapdøren. Så det var kun tanken på Bendikerne som holdt meg oppe der inne.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg hugser strengt tatt ikkje å ha fråbedt meg kompostering, men eg trur de har overvurdert verdien av hagestellboka mi, i og med at eg blei utnemnd til landbruksminister, utan å ha lese noko meir enn kapittelet om såing av plen. (Nå er forresten plenen eit ganske vakkert, vagt grønnskjær over molda. Eg gleder meg til å ligge der og lese bok i sommar). Eg skal begynne å lese om hekkeplanting, nå som det ser ut som om nattefrosten er borte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å - det var bra: da er det greit at Todor komposterer alt han er god for, altså - bare du får slippe? Prima, prima. Jeg synes du er særdeles godt kvalifisert til posten som landbruksmini, lest bok om faget og greier, jo! Og attpåtil er du åpenbart i stand til å sette teorien om i praksis - ettersom det grønnes utenfor vinduet ditt. Lover særdeles godt. Jeg sier som Solveig: vi kan jo ikke annet enn å lykkes, med så mange - vel, ålreit da, kanskje ikke så mange, men til gjengjeld så ytterst velskolerte - ressurser å spille på. Det er imidlertid et krav til oss alle i slike høyt betrodde poster at vi oppgir og gir opp alle biverv, av typen styreposisjoner, medlemskap i frimurerordener og/eller andre organisasjoner eller samfunn som ikke er fullt ut åpne for offentlig innsyn. Solveig og jeg har allerede levert hverandre våre egenerklæringer i så måte, så jeg benytter anledningen til å minne deg om at hvis du tilfeldigvis skulle være medlem av noen slik organisasjon - tilfeldig eksempel: noe som har med superhelter eller prinsesse-skap å gjøre - så er det under utarbeidelse et skjema der du kan oppgi dette, men fint om du allerede nå gir oss et vink om du skulle ha noe å deklarere. Pressen, vet du - vi ønsker jo ikke et dårlig omdømme bare fordi vi ikke har fullt kjennskap til saker og ting vedrørende kabinettets/bo(k)kollektivets medlemmer.

Plener og hekker vil vi ellers gjerne at du går i gang med i kollektivet også, rettere sagt utenfor - flott at du allerede er i gang med grunnforskning før du setter spaden i jorda der det virkelig teller! :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen superhelt- eller prinsessestatus her i gården. Og eg har vore redeleg med tanke på ekteskap, allergier og avsky for interiørblogg-bokstavar, så eg trur ikkje det skal komme nokre overraskingar der heller.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flott - du aner ikke hvor usigelig lettet du har gjort oss i kveld, både Solveig og meg. Vi har vært så urolige for deg! Ja, først så var vi mest misunnelige, det skal medgis - for vi trodde du var tatt opp i et skap som vi også ønsket å være med i, og ikke skjønte vi hvorfor vi ikke fikk slippe inn, vi også. Men nå har vi jo forstått at det ikke var et sunt skap å befinne seg i. Det var da vi begynte å bli bekymret - men jeg tror Solveig har satt deg inn i alt det der, allerede, forresten. Uansett: veldig, veldig godt å ha deg tilbake! Spesielt uten røykhoste og usunne fotball-fan-tendenser! Jeg løp ut og kjøpte skummet melk til jordbærene dine, med en gang du viste deg i kveld! Her må det feires, synes jeg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg skal hugse å følgje fjellvettreglene og seie frå kor eg går, sjølv på korte turar med kart og kompass. Også skal eg kalle ei spade for ei spade og ikkje grave meg ned i eit skap.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hurra for jordbær med skumma melk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg for min del grøsser på ryggen - det blir nesten som å spe ut whiskyen med blandevann, jeg foretrekker å innta nytelsesmidlene ufortynnet. Men for all del: du skal SELVFØLGELIG få så mye skummet melk som du bare vil, hvis dét er det som skal til for å skape hverdagen din om til fest! :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er alt for mykje fløtesmak på fløten, skjønner du.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja - jeg er motstander av de fleste meieriprodukter, jeg, så jeg vil ha meg frabedt både melk og fløte. I rettferdighetens navn gjør jeg et unntak for iskrem, så ingen skal komme her og si at jeg boikotter melkekyra eller deres eiere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er viktig å støtte opp om norsk landbruk, i alle fall i desse dagar...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er det våronna eller 17.mai du tenker på? Jeg tilbringer iblant grunnlovsdagen i landlige omgivelser, og der deltar strøkets traktorer i barnetoget... (Kanskje ikke de største John Deerene - mulig det bare er de minste traktorene som er med i toget? Skal sjekke på tirsdag!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en teori om Prinsesse Ragnhilderne, jeg håper bare det ikke er ren paranoia. Jeg er overbevist om at de var på plass i Düsseldorf, så det var nok ikke tilfeldig at du hørte den røykhosten ser du. Prinsesse Ragnhilderne var der på et meget viktig oppdrag, de skulle sabotere så Norge ikke kom videre til finalen. Sist Norge vant måtte jo NRK si fra seg VM i fotball for å få råd til å arrangere, nå hadde Kong Harald ytret et ønske om at til neste år, da skulle han slappe av med EM i fotball, og kunne ikke Prinsesse Ragnhilderne, med hun selv i spissen, dra ned til Tyskland og sabotere litt... Jeg trodde jeg de skulle ha ansvaret for det pyrotekniske, og være stylister, det er det mulig de var også med tanke på ymse smakløse kjoler, men jeg tror de først og fremst skulle sabotere. Også er de mulig de har hatt stemmecoaching med enkelte av artistene, for noen av dem lød jo unektelig som de hadde en kronisk halsbetennelse å slite med...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

A-HA!!! Der har du det, selvfølgelig. Du vet at jeg har ikke fått med meg så mye av det som foregikk utenfor Herreys-skapet - jeg rakk ikke å se så mye av hverken kjoler eller sceneshow før skapdøren smalt igjen bak meg. Ikke hørte jeg stort annet enn Herrey-ene heller, vel er det lenge siden de var på toppen av karrieren, men de evner fremdeles å overdøve det meste. Trestemt!

Jeg er ellers ikke særlig overrasket over at fotballen nok en gang har trukket det lengste strået. Tror du at det er Ragnhilderne som har skylden for at vi får så mye fotball på tv-skjermen også? Det er jo knapt en dag uten fotball på tv, i et utall kanaler. Jeg begynner å ane at her skjer det mye i kulissene som det norske folk ikke har kjennskap til. Jeg begynner å bli skremt. Noe sier meg at vi bør begynne å vurdere en redningsaksjon for å vriste AnjaE og bai ut av Ragnhildernes klør - ellers skal du se at de brått begynner å brenne bokhyller i kollektivet og erstatte dem med fotballmål?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Først, som en trøst, du gikk ikke glipp av noe om de var i skapet med brødrene Herreys og ikke fikk med deg Ragnhildernes dårlige smak. Men jeg kan kanskje tenke meg at disse brødrene kan være rimelig slitsomme i lengden.

Om som følge av ditt seneste innlegg så ser jeg nå sammenhenger jeg ikke trodde eksisterte. Selvfølgelig er det Prinsesse Ragnhilderne som forpester enhver TV-kveld med fotball. Vi har jo allerede vært innom, mest for spøk, et Prinsesse Ragnhilderne kanskje styrer norsk media. Vi hadde nok mer rett enn vi trodde, vi ante sporet før vi visset at vi gjorde det. Og da stemmer jeg helt klart for at vi må få både AnjaE og bai ut av denne bevegelsens klør. Dette er farlig! Og vi må for all del sørge for at begge slipper taket før de får slippe inn i kollektivet, jeg vil ikke ha hverken fotballmål i leiligheten, eller fotball på TV.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette blir litt overveldende - jeg tror rett og slett jeg må stikke hodet i den skuffen min en stund, og se om jeg klarer å se lysere på situasjonen når jeg trekker hodet opp igjen. Hvem vet hvor mange Prinsesse Ragnhildere som egentlig er på ferde, for eksempel? Det mer enn aner meg at de vil gjøre felles front mot fremstøt for å frelse AnjaE og bai ut av deres rekker... Jeg ser mørkt på dette. Svært mørkt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi må prøve å få Strindin ut av rugekassa med en gang. Kanskje hun har et forslag, kanskje Bendik vet hvordan vi skal takle dette. Jeg kjenner jeg begynner å bli bekymret nå. Men på den annen siden påstår jo både AnjaE og bai at de har veldig store boksamlinger, så kanskje det ikke har kommet så langt med dem enda. Eller kanskje de tilhører en fraksjon som ikke har noe med fotballimperialismen å gjøre. Jeg prøver å være positiv her, for jeg har ikke noe lyst til å klemme meg inn i en av roteskuffene mine...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kva skal eg og AnjaE frelsast frå? Og ruger Strindin? skjønnerverkelegikkjenokontingidetheiletatt

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har funnet ut at Strindin er en Bendik Rugaas-superhelt, og siden AnjaE ikke vil ut med hva som må til for å bli en Prinsesse Ragnhild-superhelt, så tenkte Annelingua og jeg å bli medlemmer av Bendik Rugaas-skapet. Strindin lovet at hun skulle ruge(!) ut noen opptakskrav, men hun er ikke kommet ut av ruge(!)kassa enda.

Vi har blitt overbevist om at du har vært med AnjaE til Verdal'n og Prinsesse Ragnhildet sammen med henne og øvrige medlemmer. Vi var i utgangspunktet litt sjalu for at du ble godtatt i selskapet, men ikke vi.

Nå har vi derimot avslørt at Prinsesse Ragnhilserne saboterte Norges sjanser i Düsseldorf, for å sikre at NRK vil sende EM i fotball. Vi er derfor bekymret for at Prinsesse Ragnhilderne også er ansvarlige for at det vises alt for mye fotball på TV, minst en kamp hver dag, i minst en kanal. Vi funderer derfor på om vi må redde AnjaE og deg fra fotballen og Prinsesse Ragnhildernes klør. Vi er bekymret både for deres mentale helbred og at dere plutselig en dag skal brenne bokhyllene i kollektivet og bygge fotballmål istedet.

I denne tråden skjer alt i rasende fart, og den tar stadig nye og smått bisarre vendinger, så her gjelder det å følge med...

Godt sagt! (1) Varsle Svar
  1. Kva har Prinsesse Ragnhild med Verda`n å gjere?
  2. Kva har Prinsesse Ragnhild med Düsseldorf å gjere?
  3. Kva har Prinsesse Ragnhild med meg å gjere?
  4. Kva har eg og AnjaE med a) kvarandre og b) Prinsesse Ragnhild å gjere?
  5. Kor har du det frå at eg gjer noko anna enn å sitte med ryggen til tven og lese bok, når det er fotball på NRK?
  6. Kor kan vi legge ut stillingsutlysning for huspsykiater til bokkollektivet vårt?
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Huspsykiater??? Hva i all verden skal vi med... Åja, naturligvis: du mener selvfølgelig hvis, dersom, såfremt og i fall AnjaE viser seg å ha senskader etter all Prinsesse Ragnhildingen de har lurt henne med på i det der skumle skapet. Ja - men da er jeg med. Tror du vi bør gå ut med en internasjonal stillingsutlysning - eller holder det i første omgang med norske medier? - Ved nærmere ettertanke har Solveig og jeg avdekket at norske medier er i lomma på de ukledelige kjolene til Prinsesse Ragnhilderne, så det spørs om vi ikke må søke ut over landegrensene, først som sist. La oss høre hva Solveig mener om saken, hva?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg tenkte vel eigentleg strengt tatt mest på nokon som kunne hjelpe oss med å bli kvitt tendenser til personlegheitsforstyrringar som tar form i paranoide konspirasjonsteoriar og liknande.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å - så det var cathy du var bekymret for? Du, nå tror jeg vi bør ta en ting av gangen: først AnjaE, og kan vi se nærmere på hva vi eventuelt kan gjøre for å redde og avprogrammere Cathy. Men bra du har omsorg for alle - "Alle skal med", som Strindin fremhevet i et innlegg i denne tråden en gang i forrige uke...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klart det var Cathy. I alle fall ikkje deg eller Solveig...

Noterer: må begynne med å gjere ein ganske omfattande innsats for å få pasienten til å innsjå at ho har eit problem

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei - er du gal, jeg trodde ikke et øyeblikk at du trodde at Solveig eller jeg trengte medisinsk bistand. (Hadde jeg trodd dét, hadde jeg jo samtidig konkludert med at du likevel befant deg i Prinsesse Ragnhildernes klør.) Flott at vi ikke snakker forbi hverandre her!

Noterer: må dobbeltsjekke med Solveig om hun tror at bai egentlig ønsker seg den psykiateren på egne vegne, siden hun er så ivrig på dét. Mulig hun ikke tør å innrømme det overfor oss? Tillitskrise? Monomani? Begge deler?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var bai som først begynte å snakke om den psykiateren, så jeg kan ikke tenkte meg at det er for annet at at hun selv føler et behov for noen å snakke med. Nå har jo jeg funnet ut at AnjaE kan ha god bruk for en psykiater fremover, og Cathy trenger helt sikkert en når hun til slutt våger å bryte med sekten. Når det gjelder deg og meg, så kan jeg ikke se noe behov for noen psykiater, vi er ikke hverken deprimerte eller paranoide eller noe annet, vi har bare oppdaget hvordan verden faktisk fungerer, på godt og vondt...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du - det er veldig interessant at du også har merket deg det påfallende i at bai ønsker seg psykiater i kollektivet. Muligens har jeg superkrefter, jeg også - hvis det da ikke bare er rene, skjære logikken som har ført oss inn i samme tankebaner? Men jeg har altså trukket slutningen enda et hakk videre: jeg lurer på nytt på om ikke bai er, eller har vært, under påvirkning av prinsesse-krefter. Enhver som er ved sine fulle fem, vil jo i alle fall skjønne at hverken du eller jeg trenger psykiaterbistand, og før vi vet hvorvidt vi får reddet AnjaE og/eller Cathy, virker det en tanke prematurt å skulle haste-ansette psykiatrisk skolert personell. Altså med mindre bai selv.... Vi får visst sove på hvordan vi skal håndtere dette videre. Vekk meg om du får noen åpenbaringer i nattens løp - jeg trenger ikke så mye skjønnhetssøvn, jeg, skjønner du, jeg har innsett at det får være måte på hvor mye glans man skal kaste over sine omgivelser, også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nikker, smiler og seier "Jada, kjære"

Eg har forresten fått eit svar om traktorar i 17.maitoget, men alt går så fort at eg klarer ikkje finne ut kva det er svar på. Så eg er sikkert einig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der kan man se: hun klarer ikke å følge med i en vanlig samtale lenger. Her gjelder det å opptre støttende og positivt, uten samtidig å bidra til å forverre tilstanden.

Det er du nok, vet du. Det er klart det kan være mye å følge med i, det er jo også blitt nokså sent på kvelden, og da er det naturlig at man dupper av litt innimellom. Kanskje en god natts søvn er det du trenger, slik at du blir mer opplagt i morgen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne samtalen er langt frå vanleg...

Ja, sove ville kanskje vore lurt. Eg har bare så mykje eg må få gjort før eg kan leggje meg. Og det hjelper faktisk ikkje at de driver og distraherer meg, kvar gong eg kjem i skade for å gå inn her istadenfor å gjere det eg skal gjere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Unnskyld! Da skal jeg være stille noen timers tid jeg, så du får gjort de andre tingene du ikke har klart å konsentrere deg om!

Noterer: oppgir å ha konsentrasjonsvansker... nok en grunn til bekymring. Husk å drøfte med Solveig. Vurdere intervensjon?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ingen preferanser bortsett fra at jeg mener vi ikke bør søke i Sverige. Vi har jo avdekket at de er flinke til å hjernevaske. I alle fall er brødrene Herrey og Carola det, de er jo ikke psykiatere, verden kjenner jo sin begrensning, men de er svensker...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har rett. For n'te gang. (Hvor tar du det fra?) La det være sagt med det samme at vi også bør holde oss unna utlysninger i Brasil - ingen av oss vet jo egentlig hvordan ståa er der borte, gjør vi vel? Og for sikkerhets skyld: vi vet jo egentlig ikke hvorvidt de var i aksjonn i Düsseldorf, og hva de i så fall fikk utrettet der - kanskje best å holde oss unna Tyskland også?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi bør helst holde oss unna alle steder der Ragnhilderne har kunne gjøre skade, problemet er bare at vi vet ikke hvor det er... Jeg har begynt å prøve å sette sette meg inn i det Bendiske tenkesett, og hittil har det fungert på den måten at jeg er litt mer fremsynt enn vanlig, som for eksempel at jeg mente vi ikke burde satse på en utlysning i Sverige. Men jeg merker at her svikter mine nye krefter meg. Kanskje om jeg får bli fullverdig medlem etterhvert og blir mer vant til disse kreftene at jeg kan bli en ekte superhelt...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner at du må ha fått krefter av et eller annet slag, ja - var inne på tanken i sted, du har lagt for dagen et påfallende klarsyn, gang etter gang. Jeg skal kjenne etter om jeg skulle ha fått noen nye krefter i det siste, jeg også - merker at jeg vil føle meg veldig alene om jeg plutselig skulle sitte igjen som den eneste uten superhelt-krefter. Nei, forresten - bai hadde visst ikke noe superhelt-skap-tilhørighet likevel, hun - men nå har jeg begynt å vakle i troen igjen på det punktet også. Men jeg har ikke avslørt min fornyede tvil overfor bai, altså! Men det at hun har blitt så oppsatt på den psykiateren - jeg er jammen ikke trygg for om hun ikke sliter med noen sen-skader, og altså har vært innom et av de skapene like fullt... Uff, kanskje jeg tenker klarere i morgen. Jeg er glad for at du og jeg i alle fall både har vært, er, og forhåpentlig vil forbli, utenfor enhver faresone og skap-seanse både fysisk og mentalt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå skal jeg demonstrerer mitt nye, fantastiske klarsyn igjen, ser du: Grunnen til at jeg har begynt å merke superheltkreftene og ikke du er fordi du har vært ute i felten og vært opptatt av andre og mer praktiske ting, mens jeg har sittet her og tenkt. Og jo mer jeg tenker, jo mer forstår jeg at vi nå er i ferd med å se verden som den egentlig er. Vi kunne skrevet bok om dette, da kunne Dan Brown bare slenge seg i veggen. Vi har jo oppdaget en gruppe som er farligere, ondere, og mektigere enn noe av det han har skrevet om. Og om vi en gang i fremtiden skulle være i faresonen fysisk eller psykisk, så er jo det fordi vi nå er snublende nære sannheten, og alle som beskytter denne hemmeligheten vil jo ha oss av veien...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nesten litt skremmende, det der klarsynet som har kommet over deg mens jeg var i felten (klart dét er forklaringen! Jeg var rett og slett ikke i mottaks-modus! Ellers så klarte superkraft-bølgene ikke å trenge gjennom lydmuren som Herrey-brødrene skapte med gnålet sitt.) - det er nesten så jeg hadde foretrukket å være lykkelig uvitende. Kunnskap skaper forpliktelser, vet du. I dette tilfelle forpliktelser til å se farene (herunder Prinsesse Ragnhilderne) i hvitøyet, og bekjempe dem alt det vi makter. Hjelp - hvor gjorde jeg nå av den skuffen min? Unnskyld meg et lite øyeblikk...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og jeg har ny kunnskap å komme med, men denne tror jeg du blir glad for. Strindin er kommet ut av rugekassa, og kravene er klare. Det ser til og med ut som det vil være overkommelig å bli medlem. Et ekstra pluss er også at de bare tillater fotball og løping om det er Solstad eller Murakami som tilfeldigvis tar det med seg. Og brødrene Herrey er ikke velkommen. Du må komme ut av skuffen nå, og ta stilling til dette, vi må legge en slagplan, så vi er helt sikre på å ikke bli avviste i siste øyeblikk.

Forresten, så meldte Karamella sin interesse for Bendikerne, og i farten nevnte hun noe om fargerike utklipp og en litt sliten traktor. Jeg ble nysgjerrig med en gang, og inviterte henne med i kollektivet, vi har jo ingen traktor enda, og hun er visst ikke medlem i noe skap enda heller, så det burde vel gå greit...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Traktoren er nesten like velkommen som Karamella! Forutsatt at Todor får låne den innimellom, naturligvis, den komposteringen innebærer som nevnt ustanselig snuing og flytting av komposteringsmassene. Karamella kan jo eventuelt påmontere traktoren en rattlås, om hun bekymrer seg for kombinasjonen Todor + traktor + plommebrennevin.

Ellers har jeg altså fra førnevnte landlige feiringer oppdaget hvilken festivitas som kan følge med en traktor, et trekk ved traktorholdet som jeg tror har gått majoriteten av den norske befolkning hus forbi (med mulig unntak for de bønder som har forblitt ved sin lest, jeg mener hest, men hvis de har hest så har de vel ikke traktor, og da har det vel gått også dem hus forbi hvor staselig enn festpyntet traktor kan være), og noe jeg altså skal ut på landet og finstudere allerede i morgen. Nok et feltoppdrag, ja. Begynner å få litt følelsen av at feltoppdragene er litt ulikt fordelt mellom oss, forresten... men nok om det.

Har annetsteds nettopp oppdaget og kommentert alle de gledelige nyhetene som du refererer til - dette er alldeles glimrende. Bortsett fra bais tiltagende paranoia. Men vi er jo så glad i henne, og kjærligheten overvinner alt, sies det jo, så da skal vi vel overvinne alle de paranoide trekkene hennes også, og andre senvirkninger av Prinsesse Ragnhildingen de lurte henne med på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ble ekstremt glad for traktoren, ikke bare fordi det da blir enklere å måke snø og komposteringen går lettere, men fordi jeg da plutselig har et leketøy. Når det gjelder Todor+traktor+sljivovica kan jeg også berolige deg, serbere er vant til å kjøre i beruset tilstand, og det i tettbygde strøk, Todor kommer derfor utmerket godt til å håndtere traktoren selv med noen glass sljivovica i kroppen.

Forøvrig har jeg en onkel som mer eller mindre samler på traktorer, så om jeg må flytte langt av gårde så kommer traktoren liksom til å representere noe hjemmeskoselig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
  1. AnjaE avslørte i et innlegg at hun var på superhemmelig Prinsesse Ragnhild-oppdrag i Verdal'n.

  2. Annelingua hadde fått info om at Prinsesse Ragnhilderne befant seg i Düsseldorf og reiste ned for å sjekke. Hun så dem ikke, men hørte noe røykhoste, men det var også alt hun rakk å gjøre før hun ble låst inne i et skap med brødrene Herreys.

  3. Du var mistenkelig stille i den perioden AnjaE var på hemmelig oppdrag, derfor trakk vi den konklusjonen at du var i ferm med å bli opptatt i det gode selskap.

  4. a)Se punkt 3. b) AnjaE avslørte i et innlegg at hun er med i en superhemmelig gruppe til Prinsesse Ragnhilds fremme, og de har superhemmelige oppdrag hele tiden, de har til og med eget språk.

  5. Du aner ikke hvor lettet jeg blir når du sier at du sitter med ryggen til og leser når det er fotball på TV. Jeg skal meddele Annelingua at vi kan ha tatt feil her.

  6. Jeg vet ikke, men vi må sørge for å nå de beste. En headhunter kanskje...?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Grunnen til at eg blei stille er vel strengt tatt at eg er ferdig med å vere sjukemeldt og sitte heime og strikke og lese bøker og surfe på nett heile dagane, men at eg er tilbake i jobb og retter prøver for harde livet istadenfor. Dermed har eg bare kikka innom i ny og ne, og ikkje klart å halde tritt med skravlinga. Eg er altså ikkje på superhemmeleg prinsesse Ragnhild-oppdrag, men eg er ansvarleg og gjer meg fortent til sjukepengane eg har fått.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da var det oppklart, da er det kanskje bare AnjaE vi behøver å bekymre oss for. Jeg skal ta en samtale med annelingua om dette når hun dukker opp igjen, hun kommer også til å bli lettet over at du ikke er noen fotballfan og at du ikke er en Prinsesse Ragnhilder. Om Strindin kommer ut av rugekassa snart så kan vi jo se om hun kan få deg innenfor i Bendik Rugaas-skapet, der sitter de visst i chesterfield-sofaer og drikker edle dråper mens man leser og/eller konverserer. Jeg tviler forøvrig ikke et øyeblikk på at du gjorde deg fortjent til sykepengene...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er jeg! Oppe av skuffen igjen - og det hjalp det skuffe-oppholdet - nok en gang! Jeg ser at du nå på forbilledlig vis har oppdatert bai OG fått bragt på det rene at hun ikke har vært under Ragnhildernes utilbørlige påvirkning i sitt fravær - jeg er usigelig lettet! Ikke minst fordi det samtidig ble åpenbart at risikoen for snikinnføring av fotballmål og tilsvarende vederstyggeligheter i kollektivet har blitt redusert drastisk i og med at bai øyensynlig er "clean". Da er bai sikkert også med på å frelse AnjaE - og nå begynner det ærlig talt å bli mistenkelig lenge siden hun hørte fra seg sist. Strindin skal jeg ikke snakke om en gang... Hør, tror du Bendik Rugaas er like uberegnelig med sine edle dråper, som Todor med sin slivo-hvordan-det-nå-skrives? Og at han, altså Bendik R, har skjenket Strindin, slik at hun har glemt oss helt?

I alle fall: jeg er overstadig glad over å ha bai trygt tilbake!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er også ubeskrivelig lettet over at vi ikke lenger behøver å bekymre oss for bais velbefinnende. Vi vet at hun ikke har blitt fordervet av Prinsesse Ragnhilderne og fotballen, og det vitner om en sterk sjel som fortjener å bo i kollektivet.

Jeg aner ikke hvor AnjaE er for tiden, men de har jo sikkert superhemmelige oppdrag hele tiden de Prinsesse Ragnhilderne, og om de har et sånt grep på henne som vi nå mistenker så er det sikkert ikke så lett å komme unna.

Jeg tror ikke Bendik Rugaas er uberegnelig med de edle dråper, vi fikk jo fortalt at han og hans følgesvenner var så kultiverte alle sammen. Todor drikker nok på en helt annen måte enn Bendik, og slijivovica drikkes på en helt annen måte enn fransk vin. Derimot kan jeg tenke meg at Bendik ikke er av dem som jobber raskest, han trenger nok litt tid på å avgjøre om vi er gode nok og hvordan opptakskravene bør formuleres. Og Strindin venter nok bare på klarsignal, og så har hun kanskje blitt litt smittet av tempoet som er vanlig i Bendik Rugaas-skapet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der har du det: det er byråkratiets kvern som maler, og alle vet jo at den maler langsomt! Klart at Bendik er en fullblods byråkrat - og at Strindin som hans disippel sikkert er pukka nødt til å innrette seg etter hans tempo. Jaja - da er det vel bare å sette seg ned og vente til Rugaaserne har tenkt, tegnet og ruget ferdig, da. Eller kanskje bai kan begynne så smått med hagearbeidet i kollektivet - hun har meldt fra at det går fremragende med prøveplenen hun sådde tidligere i vår, så da er det jo ikke noe å vente på.

Jeg håper virkelig at vi klarer å få AnjaE helskinnet ut av Prinsesse Ragnhild-skapet og inn i bo(k)kollektivet, forresten - jeg har så brennende lyst til å granske alle de spennende samlingene hennes, og dessuten har jeg lurt på om ikke hun kan holde Shakespeare-aftener for oss - det er Bendikerne sikkert med på, også, vil du ikke tro det?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har kommet til å tenke på en sak som gjør meg litt bekymret. Du husker jo at vi ville ha hjelp av AnjaE og Ragnhilderne for å hjelpe Cathy ut av sekten hun er medlem av. Tenk om det er det de holder på med nå, og vi har ført Cathy fra asken til ilden. Tenk om Cathy også blir fotballidiot og enda mer forvirret og ødelagt enn det hun allerede er. Ellers håper jo jeg også at vi AnjaE ut av klørne på Ragnhilderne, for jeg er supermotivert til å granske alle samlingene hennes. Men det er mulig at vi må ha hjelp av Bendikerne, og da kan det jo ta tid...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet ikke... jeg synes ærlig talt at det der som Cathy var viklet inn i, knapt kunne overgås hva skummelhet angår - så jeg har Aksjon "Rädda AnjaE" øverst på prioriteringslisten; alle andre vi får befridd i samme manøver, er så klart en bonus, men jeg tror uansett at siden AnjaE åpenbart hadde en sentral posisjon i Prinsesse Ragnhild-skapet, så vil det gi hele skapet et hardt skudd for baugen om vi får tilbake henne. Og dermed kanskje hele skapet går i oppløsning, - hvem vet? Men jeg lurer på om det ikke haster mer enn vi liker å tenke på: det er overhengende fare for at NRK og de øvrige norske medier snart vil bli oversvømt av kamper fra den tyske fotball-ligaen, sier mine hemmelige kilder. Merk deg det: det er flust med ligaer på ferde i fotball-verdenen - alle vet jo at ligaer er lysskye foretak, ikke sant? Rene, skjære forbryterreirene - og hvem vet om de ikke valser rundt i ukledelige kjoler og snakker stygt om de yngre kongelige, når de ikke er på tv???!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er litt dobbelt bekymret for AnjaE jeg faktisk. Ikke nok med at hun har rotet seg inn i et skap med fotball og røykhoste og all mulig annen elendighet, men hun er jo trønder også... Tror du at om vi får henne ut av Prinsesse Ragnhild-skapet, så blir hun automatisk uinteressert i fotball? Altså søsteren min, som før hatet fotball like intenst som jeg gjør, ble jo smittet da hun bodde i Trondheim et år. Nå skal hun plutselig se all mulige kamper, og hun som var så snill før... Hun holder seg riktignok til norske ligaer, men jeg synes de er skumle nok... Jeg er redd vi får ekstra arbeid med AnjaE, bare fordi hun kommer fra feil sted i landet... Vi må absolutt få tak i den huspsykologen så fort som mulig...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Karamella er jo også trønder, og det virker da ikke som om hun er rammet av fotballfeberen? Tror det må bero på en tilfeldighet det med at søsteren din utviklet fotballgalskapen under et opphold i Trondheim. Med mindre.... oj, kanskje du skulle sette deg før jeg fortsetter? Sånn ja - altså - ja, det er jo slett ikke sikkert at jeg er på rett spor denne gangen, men du har ikke vurdert muligheten av at søsteren din skulle ha havnet i klørne på Prinsesse Ragnhilderne, da? Har hun andre symptomer - nå er det viktig at du ikke bryter helt sammen, altså, men konsentrerer deg om å huske tilbake: begynte hun samtidig å endre talemønster, iføre seg håpløse kjoler, og/eller uttale seg nedsettende om Mette-Marit? Jeg krysser fingrene for at jeg tar feil her, både fordi jeg håper det beste for deg og din familie, selvfølgelig, men også fordi Prinsesse Ragnhilderne i motsatt fall (altså om mine mistanker viser seg å være begrunnet) er enda skumlere enn vi trodde....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å nei, å nei, å nei, det hadde jeg ikke tenkt på. Hun har ikke endret talemønster, ikke bruker hun smakløse kjoler heller, men det er jo kanskje for å skjule hva hun driver med. Jeg ser henne ikke hver dag, så jeg vet jo ikke hva hun gjør når jeg ikke er tilstede. Det jeg derimot har lagt merke til er at hun har økt sitt alkoholkonsum. Og det kan jo være et tegn på Prinsesse Ragnhilding. Hun besøker også brune buler ganske ofte, istedet for å gå på steder som har litt klasse. Jeg kjenner at jeg begynner å bli litt bekymret her nå, er hun, eller har hun vært under påvirkning av Prinsesse Ragnhilderne? Og i så fall, hva skal jeg gjøre med det?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vanskelig. Uff-og-uff - men her gjelder det å bevare fatningen - dét er vi i det minste gode til, Solveig, og jeg er bombesikker på at det er en god begynnelse. Så også her. La meg se... jo, jeg tror at nok en gang er Strindin og Bendikerne svaret og redningen. Søsteren din må nok gjennomgå en heftig og dannet Bendik-kur, jeg er litt usikker på akkurat hva en slik kur vil gå ut på for hennes del, men jeg vil anta at der vil Bendikerne ruge ut spesielt tilpassede programmer for hvert enkelt tilfelle. Dessverre så vil jeg tro det kan ta sin tid før Bendikerne går i gang med den faktiske helbredelsen - de må sikkert diskutere saken opp ad vegger og ned ad stolper først, aner det meg, men igjen vil jeg absolutt tro at dét er verdt å vente på. Men samtidig - skal du få Bendikerne på banen, så bør du/vi jo være sikker/sikre i din/vår sak; spørs om du ikke må ut i felten og spane litt på søsteren din nå med det samme! Du fikk vel forresten med deg at vi skal opp til Karamella i morgen og spise marsipankake og foreta låvebefaring? Du kan jo rett og slett kombinere den ekskursjonen med litt spaning i Trondheim, når du først er på de kanter?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skal vi til karamella i morgen? Der har vel kommet frem i en av de grenene i denne tråden jeg ikke har helt oversikt over det da tenker jeg. Egentlig passer det litt dårlig også, for jeg hadde tenkt å kjøpe meg god samvittighet ved å foreta litt frivillig arbeid i morgen. Men med mine nye superkrefter så rekker jeg nok opp til Trøndelag for litt kake der, så rekker jeg ned til Skåne for litt jordbær der (er invitert dit og) og så rekker jeg hit igjen og kan skaffe meg god samvittighet.

Jeg ser at jeg nå kanskje må rope litt på Strindin og høre hva hun foreslår nå. Jeg er ikke i stand til å kurere søsteren min alene, og jeg har tro på Bendikene. Men jeg har ikke råd til å kjøpe en chesterfield til henne altså. Og sånn apropos chesterfield, så kom jeg på at jeg kjenner noen i Sverige som har en sånn, grønn til og med, tror du de kan være Benidkere uten at jeg er klar over det?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det skal du ikke se bort fra! Alt vi hittil har fått vite om Bendik-skapet, tilsier jo at det må dreie seg om personer vi i utgangspunktet vil ha stor sans for og mye til felles med - så at de svenske vennene dine er opptatt i Bendik-skapet, høres slett ikke utenkelig ut. Er det de svenskene du fortalte at du hadde vært på bokshopping med? Styrker teorien, i så fall.

Karamella har invitert oss ja, det vil si, det har hun kanskje strengt tatt ikke, men hun protesterte i alle fall ikke da jeg sa at vi kommer. Tvertimot hadde hun allerede marsipankaken klar, og skulle øyeblikkelig gå ut og shine opp traktoren til vårt besøk. Jeg er litt usikker på om det vil være bra for bai å bli med til Karamella på det nåværende tidspunkt - på den ene siden kan det være sunt for henne med miljøforandring og litt annet å tenke på, og ikke minst kan jo vårt selskap kun virke positivt på henne. Men på den annen side er det kanskje en viss risiko for at en tur til Trøndelag kan vekke til live minner om Verdal'n (hvis hun nå var der), og ikke minst bringer vi henne kanskje til et område med større Prinsesse Ragnhild-superhelt-tetthet enn landet for øvrig, og det i seg selv er jo risikofylt på mange måter (risiko for tilbakefall, risiko for bakholdsangrep, kanskje sågar regelrett bai-napping, fra et Prinsesse Ragnhild-team, ja, i det hele tatt). Hva tror du?

Og for all del: rop på Strindin. Jeg fester stadig mer lit til henne og Bendik Rugaas-evnene og -kontaktene hennes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, det er ikke de samme jeg var på besøk hos, men de er nok sikkert også Bendikere, jeg kjenner i alle fall ingen andre, med hederlig unntak av meg selv, som har klart å presse inn så mange bøker på et så lite areal. Og det må jo være et godt tegn. Neida, de som har sofaen er de hvis adresse jeg bruker å "låne" når jeg bestiller varer fra Sverige for å slippe ekstra porto og toll. Og det jeg bestiller mest av er jo bøker... Men om de er Bendikere så kan jeg egentlig slappe litt av, søsteren min kjenner dem også, så du skal ikke se bort fra at hun er under behandling allerede. Kanskje jeg burde prøve å overtale henne til å bruke litt mer tid der, isteden for med de dårlige vennene...?

Jeg er som sagt med til Karamella i morgen, den som tier samtykker, så jeg er sikker på at vi er velkomne. Jeg stemmer for at vi tar med bai, selv om det er i feil område. Jeg tror hun kan ha godt av å omgås med oss som ikke har noe ondt i sinnet. Og det blir jo bra for henne å forbinde dette området med noe annet enn Prinsesse Ragnhilderne.

Jeg roper på Strindin alt jeg er god for!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kva skal vi ta med meg på?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi skal til Karamella i morgen og spise kake, hun shiner opp traktoren nå. Vi var ikke helt sikre på om det var trygt for deg å bli med opp til Trøndelag etter alt det du opplevde med Ragnhilderne i Verdal'n, men jeg mener du selvsagt skal med, at det er sunt for deg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har ikkje vore med Ragnhildarane til Trøndelag. Eg har vore på jobb!

Eg takker for invitasjonen, men eg har allereide lova å ta med kake til svigerinna mi, så eg må nesten dit. Dessutan bør eg bake kake og stryke bunadsskjorte, ikkje henge her. Men viss eg ikkje heng her, så lager de så mange konspirasjonsteoriar, at eg nesten begynner å tvile på om eg er ved mine fulle fem, når eg kjem tilbake.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men har du ikke utviklet superheltkrefter enda? I morgen skal jeg først til Karamella for å spise kake og se på låven, så skal jeg til Trondheim på spaning, så skal jeg til Skåne for å spise jordbær og så skal jeg jobbe litt frivillig på kvelden. Jeg kan takke mine nye superheltkrefter for at jeg får tid til alt det. Jeg trodde du også hadde utviklet sånne krefter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I tilfelle er dei godt gøymde.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De kommer sikkert etterhvert, Annelingua har nettopp begynt å merke dem, men jeg har hatt dem en stund nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, men du skjønner - Solveig glemte det viktigste: vi skal ikke bare spise kake, den er ren bonus, vi skal på befaring for å finne ut om låven til Karamella egner seg for bo(k)kollektivet vårt! Ombygningsmuligheter, beliggenhet, areal - sånne ting. Solveig skal også flere ting i morgen, blant annet til Trondheim for å spane på søsteren og finne ut om hun labber rundt i smakløse gevanter og røyker som et fyrtårn når Solveig ikke ser henne. Så med den tilleggsopplysningen så regner jeg at du ser annerledes på det, og blir med til Karamella du også? Kan være at hun har ekstra god skummet melk å by på også - direkte fra kua? Det er jo tross alt på landet, dette - Karamella presiserte at hun uroet seg for at nettopp du og jeg kanskje er for urbane til å finne oss til rette, så det er jo viktig for både hennes og vår del at vi får avklart dette snarest!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men kan vi ikkje gjere det ein annan dag enn 17. mai? Vi har sånne familietradisjonar og slikt då. Eg er ikkje for urban til å bu på landet, bare eg får ha med kaffemaskinen min til områder utan kaffebar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kaffe skal det visst ikke skorte på - Karamella har også kaffemaskin, i tillegg til at hun reklamerer for lokale kaffebarer som visstnok ikke står noe tilbake for kaffebarer vi måtte være vant til. Men det er likevel suverent at vi får vår egen kaffemaskin innadørs, spesielt med tanke på kalde trøndelagsvintre (hvis det nå viser seg at et kollektivliv på låven er liv laga) - for du plasserer den vel i fellesområdet, antar jeg? Ser for meg at vi alle kommer til å trekkes som magneter mot bokhyllene i sentrum - eller, da er det vel egentlig ikke vi som blir magnetene, vi blir mer som spiker eller skruer eller noe sånt...

Jeg skjønner ikke at du er så opphengt i akkurat hvilken dato som står på kalenderbladet i morgen? Min tanke var bare at siden det åpenbart blir nødvendig å nedjustere tempoet så fort vi er innenfor hos Bendikerne, så gjelder det å smi raskt mens vi ennå ikke har forpliktet oss til å følge Bendik-tid. Du er vel også tiltrukket av Bendik Rugaasernes mange kvaliteter, regner jeg med?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg drikker ikke kaffe, hva får jeg å drikke? Jeg så at Karamella nevnte kaffemaskinen sin, men det imponerte ikke meg siden jeg ikke har noen planer om å benytte meg av den. Og nå begynner jammen bai også. Da må jeg få være litt vanskelig å si at jeg krever at vi kommer opp med en løsning på hva jeg kan drikke i våre sammenkomster, når jeg ikke vil ha kaffe.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva med kakao? Skikkelig sterk, mørk kakao, altså - ikke sånt tynt melkesjokoladeskvip? Men egentlig synes jeg du bruser opp uten grunn - husk at Bendikerne byr på edle dråper, og dessuten er jo du den eneste (såvidt jeg vet) som evner å kommunisere verbalt med Todor, så jeg skulle tro at din tilgang på slivovi-ja-det-der er sikret for all fremtid? Hørte forlydende om at du sågar kunne skaffe billig og bra serbisk rødvin - du trenger ikke å avbestille den, selv om Prinsesse Ragnhildingen utgår?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her skal vel ingen ekskluderes på grunn av drikkepreferanser. Kommer dere til Trøndelag kan det meste ordnes både med og uten alkohol, med og uten kaffe også for den del ;) Solveig er vel muligens inne i den delen av trøndersk kultur som omfatter blank drikke på cola-flaske. Serbisk rødvin hørtes forøvrig ikke dumt ut og for å være ærlig frister det mer enn trøndersk spesial. Todor på traktor med plommebrennevin som drivstoff går sikkert bra. Det er ganske flatt på småbruket. Må bare understreke at trøndersk språkkurs er helt frivillig, men sør-sør-trøndersken vi snakker på småbruket ganske ulik AnjaE-trøndersk. Den karakteriseres ofte av østlendinger som "morsom", så mulig Solveig også trenger et lite innføringskurs.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men Karamella, jeg trodde du var møring, det er jo en sånn sør-sør-trøndersk dialekt jeg har vokst opp med. Fra en knøttliten bygd på Nord-Møre som ingen oppsøker med mindre de kjenner noen der. Det er nok trøndersken til AnjaE jeg trenger et lite innføringskurs i, men for nå må vi vente til vi er sikre på at AnjaE er stabil før hun kan undervise.

Er forøvrig veldig lettet over å høre at det ikke blir noe problem med drikke. Og vi østfoldinger kan også drikke blankt fra cola-flaske, men det er generelt ikke en aktivitet jeg deltar i, siden jeg gjerne vil beholde synet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det må vi bare oppklare med en gang (kjenner pulsen går opp her nå). Jeg er trønder, absolutt ikke møring! Småbruket ligger altså i Trøndelag!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Greit, da er det oppklart, men du er altså sør-sør-trønder? Da har jeg ingen problemer med dialekten, det er dialekter på AnjaE-nivå som gir meg hodebry.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ordentlig mørk og tykk kakao er jeg helt med på. Jeg bruker å drikke minst en kopp hver dag om vinteren, og det kan jeg vel fortsette med. Jeg regner med de har akseptabel kakao i kaffebarene der oppe i Trøndelag også. Jeg vet at jeg kan drikke edle dråper i de Bendikske gemakker og at jeg kan skaffe både hjemmelaget rødvin og sljivovica fra Serbia, men av og til vil man jo ha noe varm også. Jeg er forresten veldig glad i te, og har en stor beholdning som jeg har tenkt å ta med meg til kollektivet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har du prøvd litt pulverkaffe oppi kakaoen? Dét er godt, det! Hvis du liker lukten av kaffe, liker du nok egentlig kaffeis og mokkabønner - eller hva? Jeg var eldre enn deg da jeg begynte å drikke kaffe (eller - jeg var i alle fall på din alder, orker ikke så mye hoderegning så sent på kvelden), men kaffeis og mokkabønner har jeg alltid vært uhyre svak for.... Kaffedrikking er selvfølgelig ikke noe must, tro endelig ikke at du ville bli utsatt for gruppepress bare på grunn av kaffemaskinene til Karamella og bai - men av egen erfaring vet jeg at det kan være en sosial hemsko å være den som alltid sier nei takk til en kopp kaffe. For ytterligere referanser: les Runar Døvings Rype med lettøl - Kap.1ff.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker faktisk ikke noe som smaker av kaffe, får ikke ned tiramisu en gang. Lukten er helt OK, men jeg blir ikke kaffetørst av å kjenne den for å si det sånn. Søsteren min, ja, hun igjen, har blitt en riktig kaffesnobb, og hun er yngre enn meg. Hun har prøvd å prakke på meg alt som heter kaffe, men det faller ikke i smak uansett. Jeg har samme problem med øl, liker ikke det heller, til tross for utallige forsøk. Jeg kan knapt vise meg i nærheten av en bar uten at noen får for seg at de skal frelse meg og vise meg et øl som faktisk smaker godt, det her heller ikke fungert. Det er faktisk litt problematisk både det der meg kaffen og ølen, det er jo liksom sånt som alle skal drikke.

I Sverige er det faktisk lettere, der snakker man om å ta en "fika", men tar ikke en kopp kaffe. En "fika" rommer alt mulig, så jeg slipper å spørre om vi skal på et sted som bare serverer kaffe når jeg blir bedt på en "fika". I tillegg er det sosialt akseptert å drikke sider i Sverige, her i Norge blir man jo sett litt rart på om man velger det heller enn øl. vanligvis foretrekker jeg vin når jeg går ut, men om jeg skal hjem til noen og ta med min egen drikke kan det hende jeg heller velger sider fordi det kommer i mer praktiske forpakninger og ikke stiller krav til kunnskap om glass.

Men jeg er lettet over å høre at jeg ikke kommer til å bli utsatt for gruppepress, og jeg håper det gjelder øl også. I de Bendikse gemakker har jeg forstått at det er mer vin enn øl som gjelder og det er jo jeg glad for, jeg regner med de drikker te også der, gammel britisk tradisjon som det er...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har nå egentlig fått det for meg at det går mer i konjakk hos bendikerne, eventuelt en aldri så liten calvados i ny og ne. I sistnevnte fall vil du jo ha sideren snublende nær chesterfielden din også, skulle jeg tro - i calvadosland drikker de som kjent også heller sider enn øl til pannekakene. Dette vil vise seg - enda et spennende forskningstema når vi vel er på innsiden der i gården. Jeg beklager at jeg trakk feil slutninger om at din kaffevegring kun skyldtes underskudd på søtt tilbehør - bare du selv holder deg med te, så er alt vel. (Mine teposer har en tendens til å bli gamle og tørre - te i løsvekt like så. Du vil neppe sette pris på dem. Vinbeholdningen kan vi imidlertid dele på ansvaret for å etterfylle - dog har jeg ingen forbindelser som kan matche dine eksotiske leveranser av slavisk druenektar.)

Sånn mot normalt vil jeg gjerne komme med et boktips - skal ikke gjøre det til en (u)vane å avspore konversasjonen her med bokprat, men jeg har altså nettopp blitt ferdig med Kjersti Annesdatter Skomsvolds Jo lengre jeg går, jo mindre er jeg - og den tror jeg definitivt du også vil ha sansen for. Mathea (hovedpersonen) er så å si en søster i ånden - om enn en søster som aldri var så lycklig lottad at hun fant seg et kollektiv (eller et Bendik Rugaas-skap). Derfor er det ikke en ren gladsak-historie, men definitivt en språklig fryd å lese, og du vil nok finne den underholdende, det tror jeg bestemt!

Har ikke helt klart for meg om du drar til Skåne og/eller Trondheim før eller etter Karamellas låve, men jeg har fått med meg at du skal tilbake ned mot svenskegrensen i sør for å være litt frivillig på slutten av dagen. Så da ønsker jeg deg bare en riktig fin 17. mai frem til vi sees hos Karamella - skal vi si utpå formiddagen en gang? Aner ikke om bai kom på bedre tanker eller ikke - vi får bare se om hun dukker opp, tror jeg. So long! (Ta forresten gjerne med deg Todor, så kan vi se om han behersker traktoren, med det samme.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er jeg kommet hjem etter diverse superheltoppdrag i dag. Er egentlig ganske sliten selv om jeg med mine nye krefter kan bevege meg med lysets hastighet. Først reiste jeg til Skåne og tok en fin frokost der. Så tok jeg turen nordover til Trøndelag, men jeg må ha timet dårlig, for hverken du eller Karamella var der. Jeg så traktoren og låven, og det så jo slett ikke verst ut, men jeg er litt sur for at jeg ikke fikk kake.

Jeg tok spaningsoppdraget i Trondheim etterpå, men jeg har ikke kunnet avdekke noe nytt. Det var jo i og for seg mange smakløse kjoler å se, men om alle som har dårlig smak er en Prinsesse Ragnhilder så er den gruppen enormt stor. Jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg skal være bekymret enda.

Deretter vrengte jeg av meg bunaden og gjorde frivillig innsats en superhelt verdig hos hjemløse puser. Da fikk jeg både kaker og sjokolade, og masse kos.

Og nå sitter jeg her og funderer på hva du mente om at jeg kom til å finne en søster i ånden i hovedpersonen i "Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg". Jeg har forstått det som at hun er rimelig sær, og det er mulig at jeg fremstår som sær her, men jeg kan love deg at bortsett fra hele den historien med øl og kaffe så er det ikke så ille. Samtidig er jeg også litt bekymret for at denne tråden nå skal utvikle seg så den plutselig handler om bøker, det synes jeg ikke noe om.

Så altså, den eneste nyheten jeg har er at Ragnhilderne kan være fler enn vi først trodde, og om det er sånn at alle med dårlig smak er Ragnhildere, så har de filialer i alle land. Derfor håper jeg at Ragnhilderne viser sin dårlige smak på en helt særegen måte og at dårlig smak ellers kommer til uttrykk på andre måter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg måtte en tur innom Novosibirsk i går, helt uforutsett - beklager virkelig! Det var et brobyggingsseminar jeg ble hasteinnkalt til; jeg kunne rett og slett ikke si nei. Og da jeg var innom hos Karamella sånn utpå ettermiddagen, fant jeg heller ingen hjemme - det eneste tegn til aktivitet var no' rauting fra fjøset til nabo'n. Jeg gikk et par runder rundt låven - kom jo ikke inn, så jeg føler meg ikke så veldig mye klokere, bortsett fra at det jo var pene omgivelser, naturligvis. God plass til komposten trekker naturligvis opp. Godt du i det minste fikk besett traktoren også - den fant ikke jeg, nemlig, så jeg begynte å lure på om Karamella ikke hadde en John Deere-traktor, men en Skybert-traktor. Var du inne i låven, du?

Når det gjelder den boken ("Jo fortere jo mindre"), så var det slett ikke deg jeg trakk parallellen til, men oss, altså kollektivistene. Bortsett fra at jeg etterpå har kommet til den konklusjonen at søsterskapet (eller nei - vi har skap nok nå, kanskje?) gjelder forfatteren, og ikke hovedpersonen i boken. Men oppfordrer deg fremdeles til å lese boken selv, så kan vi jo diskutere dét nærmere etterpå. Vurderer for eksempel å gå for å tilby plass i kollektivet til forfatteren av "Jo mindre jo fortere" (eventuelt Erlend Loe) i stedet for den der psykologen bai stadig maser om. Men når dét er sagt: jeg er fullstendig enig - dette må for all del ikke bli en tråd for uvedkommende boksnakk. Vi får holde oss til saken her! Unnskyld.

P.S. Du er inne på noe med de ukledelige antrekkene og gårsdagen - æ vart litt skræmt æ å, ja. Men kan det være sånn for eksempel at alle med pumps til bunad er Prinsesse Ragnhildere - eller bare de av dem som går på gaten i bunad og pumps og røyker og drikker?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvordan var det i Novosibirsk? Traff su Evgeni? Og hadde han noe nytt å fortelle? Jeg tok med meg Todor opp til Karamella som du sa jeg burde gjøre og jeg lot ham være igjen der når jeg måtte dra. Du så ham ikke altså? Jeg kjenner jeg blir litt bekymret nå for at ham har kjørt traktoren i grøfte og låst seg inne på låven med sljivovicaen og kalashnikoven. For traktoren var der den da jeg var på befaring, blank og fin var den også, så det er tydelig at Karamella tar godt vare på den.

Godt at vi fikk oppklart det med boken, jeg kjenner meg beroliget nå. Jeg tror kanskje jeg må sette den opp på ønskelisten når jeg har fått den så grundig anbefalt i en tråd som ikke handler om bøker. Og da foreslår jeg at det blir siste ord om bøker for denne gang, fra nå av holder vi oss til saken.

Det var mye å bli skremt av i går ja, blant annet punmps til bunad. Jeg så faktisk også blomstrete turnsko til bunad og da tenkte jeg at det måtte være en Ragnhilder med en gang. Men kanskje det er de som i tillegg til grelle antrekk også røyker og drikker, nå ble jeg litt forvirret her igjen. Dette må jeg nok tenke litt på.

PS. Skal prøve å ringe Todor, håper han ikke har gjort noe dumt nå...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet du hva - der er jeg redd for at noe kan ha skåret seg. Todor alene med traktor der oppe i de blankfylte colaflaskenes arnested (for du sørget vel for å plukke fra ham medbragt spirituosa og skytevåpen før du dro??!!!) - der har du antagelig forklaringen på at jeg ikke så snurten av traktoren. Skal se at Karamella var ute på traktorsanking, hun - det var derfor alt var stengt og tomt hos henne da jeg kom! Så pinlig... Hva må vel hun tro om oss nå? Ærlig talt, Solveig - selv om man har det mer enn alminnelig travelt, så er det i overkant ubetenksomt å etterlate seg uberegnelige serbere hjemme hos folk man knapt kjenner! Håper inderlig at det ikke har skjedd noen større skade på folk, krøtter, eller traktor. (Nå begynner jeg å lure litt på den rautingen fra nabogår'n - virket den ikke litt, ja - oppskremt, i grunnen? Herligminhet - at jeg ikke gikk bort og sjekket nabolåven før jeg dro!

Si i fra straks om du får tak i Todor - synes egentlig du burde kontakte Karamella med det samme, for å finne ut hva som egentlig kan ha skjedd - og ærlig talt synes jeg du bør be om unnskyldning for å ha sluppet Todor ned på tunet hos dem helt uten varsel. Jeg tviler nemlig på at Karamella behersker serbisk - og dét kan jo ha ført til at Todor har gått i baklås?

Bare så det er sagt en gang for alle: jada masa, jeg er ferdig med å dra inn litterære digresjoner i samtalen nå. Slett ikke min mening å bidra til å spore av tråden.

Novosibirsk var - forvirrende. Digre, fåmælte brytere utgjorde et ikke ubetydelig innslag i populasjonen - og så var det en haug med turnere i alle størrelser som drev og gikk ned i bro til stadighet, på bom, skranke og matte, og gjerne midt på fortauet om det falt seg sånn. Så der har jeg igjen for mine manglende slavisk-kunnskaper: det var ikke et brobyggingsseminar, men en treningsleir for turnere som kjemper for å få oppgradert bro-ståing til et C-moment i internasjonale konkurranser. Bisarr forsamling - og jeg aner ikke hva de bryterne drev på med; jeg torde ærlig talt ikke å spørre. Språkproblemer kan iblant føre til farlige misforståelser, vet du. Med andre ord en gedigen bomtur.... ahaaaaaa, det var der hunden lå begravet. Ja, det var i alle fall noe som stinket ved hele opplegget. Men de hadde et fint turkist hus der, da - jeg gikk noen runder rundt dét også. I det hele tatt gikk vel mesteparten av dagen i går med til å gå rundt bygninger - karamellas låve også, som nevnt tidligere.

Si fra straks du vet noe om Todor, Karamella og traktoren, da!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Altså, Annelingua, hadde du tenkt at jeg skulle ha med meg en Kalashnikov når jeg dro til Trondheim på spaning? Tror du jeg hadde glidd inn i mengden da med bunad, kalashnikov og cola-flasker med medbragt? For det første så er ikke Todor ustabil, det burde vel jeg vite som kan snakke med ham, for det andre så har han aldri misbrukt hverken kalashnikov eller sprit før. Jeg roper forresten på Karamella så godt jeg kan, men hun svarer ikke. Er du sikker på at ikke Karamella og Todor har funnet tonen og gått på fylla sammen? Kanskje de kjørte traktor inn i solnedgangen. Jeg får ikke tak i Todor heller, men han er ikke alltid flink til å svare, så det behøver ikke bety noe.

Og angående Novosibirsk; hvorfor kunne du ikke bare spurt meg til råds. Jeg er da i stand til å se forskjellen på et russisk brobyggingsseminar og en samling for turnere som neppe tilhører eliten om de vil oppgradere bro til c-moment. At det var en bisarr forsamling tviler jeg ikke på, og bryterne var sikkert der som livvakter. Jentene orker ikke så mye, for de lever på tre salatblader om dagen og gutta er ofte litt sånn... Er forøvrig positivt overrasket over at du fant et turkist hus, hadde ventet meg mest stalinbetong i den delen av verden. Men se, alt dette kunne du unngått om du bare hadde spurt meg...

PS. Om du klarer å få tak i Karamella, så si for all del ifra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

P.S. Jeg er glad du kunne berolige meg ad Todors mentale balanse - du skjønner jeg torde først nå å klikke på denne artikkelen på nrk.no: Satte fyr på traktoren i protest - jeg var vettskremt for at det var Todor som hadde gått i spinn oppe hos Karamella!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå ble jeg nesten bekymret her og, men heldigvis var dette en nordmann i Rogaland og ikke en serber i Trøndelag...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja - og der borte går de vel mer på bedehuset enn valser rundt med colaflasker og kalashnikover? Slik at vi garantert ikke kan ha noe med den hendelsen å gjøre, direkte eller indirekte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror ikke vi har noe med dette å gjøre, hverken på den ene eller andre måten. Men siden jeg ikke vet hvor Todor er så... Jeg håper han ikke har blitt tvunget til noe, eller at noen har dopet ham...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva handler denne tråden egentlig om??? 1001 bøker...
For all del - det er helt greit å være på viddene! Jeg har selv vært litt fraværende i det siste, har vært i Trøndelag - en utrolig vakker og frodig landsdel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er vel ingen som helt vet hva denne tråden handler om lenger, men bøker er det i alle fall ikke. Nå er vi faktisk kommet så langt at bøker kun nevnes i nødsfall. Så tråden egner seg kanskje best for oss som har vært med på avsporingen, men du er velkommen til å bli med på moroa om du vil det. Begynner å bli en stund siden jeg var i Trøndelag nå, men det er veldig fint der:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt å høre! Jeg har vært litt avkoblet i det siste. Har faktisk nettopp vært i Trøndelag, kom hjem i dag, iskald nordavind fra fjorden - og vakkert.
For å prøve å pense over på bøker: Saramago er en forfatter jeg vil ha mest mulig av - før jeg dør. Holder på med Det året Ricardo Reis døde, den krever konsentrasjon. Så har jeg oppdaget at Tove Jansson er mye mer enn mumi. Det pirrer en gammel dames nysgjerrighet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Saramago har jeg dessverre aldri lest, men han frister. Jeg har ikke funne bøkene hans på loppemarked enda, og jeg er litt gjerrig så... Får håpe noe dukker opp snart. Jeg har visst at Janson er mer enn mummi en stund, har en venninne som elsker bøkene hennes. Selv leste jeg mummi-bøkene som barn, men de andre har jeg ikke lest selv. Jeg venter egentlig på at venninnen min skal kjøpe en bok hun har fra før, for da kan jeg få den ene:) Men nå må vi slutte å snakke om bøker Lillevi, før Annelingua arresterer oss:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi tar sjansen! Annelingua er ikke så farlig...
Mummi har lest både som barn og voksen - de er ubetalelige! Nå er jeg i ferd med å oppdage nye sider ved Janssons forfatterskap.
Saramago er ikke snill med sine lesere; lange setninger, få punktum og avsnitt. Men holder du ut, har du igjen for det!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er ikke jeg farlig? Jeg som kan være så farlig som bare det, hvis jeg går inn for det? Blir så skummel at jeg blir helt redd mitt eget speilbilde, jeg, iblant!

Men som Solveig sa (eller forsøkte å få sagt): akkurat denne tråden *handlet i en fjern fortid om bøker, ja, det er riktig - 1001 bøker også, til overmål. Men det begynner å bli veldig lenge siden. Nå har bai (trådstarter) derfor startet en ny tråd om de 1001 bøkene (det er den tråden med seriøst* i overskriften), og denne tråden handler nå om de aller vesentligste ting i tilværelsen. Kan være litt vanskelig å sette seg inn i på etterskudd (men du er hjertelig velkommen til å delta i alle de fruktbare og tankevekkende samtalene vi fører på kryss og tvers i tråden). Men altså: det startet med at bai, Solveig Strand og jeg bestemte oss for å danne bo(k)kollektiv med boksamlingene våre i midten og våre respektive boenheter som satelitter ut fra midten. Så ble AnjaE med, og hun avslørte samtidig at hun er en undercover-Prinsesse-Ragnhild-superhelt, med dertil hørende kvalifikasjoner og særegenheter. En stund ville Solveig og jeg uhyre gjerne bli Prinsesse Ragnhildere vi også, men nå har Strindin kommet på banen og lokket oss med status som Bendik Rugaas-superhelt (høres skrekkelig hyggelig ut, vil du se om du hopper rundt i tråden her), og vi (Solveig og jeg) har kommet til at Prinsesse-RAgnhilderene er skumle, så vi ville slutte oss til Bendikerne. Siste nytt er at Karamella også vil bli med og har tilbudt låven sin til bo(k)kollektivet, som ikke må forveksles med Bendik Rugaas-skapet, som er noe helt annet. Da har du hovedlinjene, og vi har absolutt plass til deg også i bo(k)kollektivet - d.v.s. det er en fordel om du har noen morsomme samlinger (vi har masse avisutklipp (AnjaE og Solveig - og Karamella?), knappesamling (meg), ølkorker (AnjaE igjen), kongebøker (Strindin), sko (Solveig og bai) - for å nevne litt. Vi skal studere hverandres samlinger innimellom all lesingen og en og annen filmtitting i vårt felles filmrom. Mer du lurte på, Lillevi? Bare å spørre! ;-P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil fryktelig gjerne være med! Og er imponert over hva dere har å by på!
La meg få et lite døgn å summe meg på, så kommer jeg kanskje opp med noen spesialiteter jeg også. I farten kommer jeg på at jeg har en kartong med politiske/samfunnskritiske karikartur- avistegninger på loftet. Etter pappa. Knapper har jeg også, og pins, men hverken ølkorker eller sko... Holder dette til å bli med (på hva dere nå måtte bedrive) :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Supert, velkommen, Lillevi! Vi tar imot alle samlinger med åpne armer - men det er alltid mest spennende med sånt som vi ikke har fra før. Så jo mer unikt, jo bedre. Arvegods er antagelig ekstra spennende - blir vel nesten som antikviteter å betrakte, og dét har vi i hvert fall ikke fra før. Det gjenstår noen småting du må orienteres om, som at vi har ansatt litt folk allerede (Todor som Solveig kan snakke serbisk med, og som skal ta seg av hagearbeidet og andre utendørs oppgaver - under bais oppsyn, hun er landbruks- og gjenbruksminister og har bok om hagestell. Innendørs har vi Kai-Arne og Agniezka - sistnevnte lager polsk mat til oss iblant, ellers står Kai-Arne for matlaging, støvtørking, rydding - ja, alt innendørs, egentlig - vi andre skal jo lese og kose oss med samlingene. Og så må bai slippe fløte på jordbærene, Solveig har med katten sin og bai mannen sin, og jeg vil gjerne male sitater på veggene. Og vi skal kanskje bygge om Karamellas låve til kollektiv. Det andre tar vi etterhvert!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har det hundre prosent klart for meg hva dette kollektivet går ut på. Men jeg føler meg beæret over å få være med!
Tusen takk!
Av samlinger har jeg:
- en kartong originale avistegninger, karrikaturer
- div pins fra 70-tallet
- grafiske blad fra før og etter 1900
- bøker i hauger og lass (men det er vel ikke noe spesielt i dette forumet..)

Jeg ser dere skilter med diverse ferdigheter. Jeg er ikke spesielt god hverken på matlaging eller støvtørking. Jeg kan skrive, og liker å snuse opp gamle saker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Neineinei - du misforstår! Vi skal overhodet ikke drive med hverken matlaging eller støvtørking eller annet husarbeid! Det eneste vi eventuelt skal gjøre, hvis vi får lyst, vel å merke, er å rydde litt blant alle bøkene, fordi dét kan være litt koselig om man ikke er nødt...

Nei, sånne praktiske trivialiteter er nettopp det vi har ansatt Kai-Arne, Agnieszka og Todor til (og godt mulig vi ansetter flere - vi vurderer pro tempo Evgeni, som Solveig allerede har nevnt. Det blir ettersom behovet oppstår.)

Våre ferdigheter er legio, det er sant - men vårt viktigste bidrag til verden er egentlig at Solveig og jeg helt på egenhånd har lyktes i å avsløre at norske medier (og godt mulig flere utenlandske også!!!) er totalt dominert av Prinsesse Ragnhilderne. Det er derfor vi ikke kom til finalen i MGP - og derfor vi plages med all denne fotballen på tv hele tiden. Blant mye annet.

Bøker i hauger og lass er naturligvis selve grunnkriteriet for å bli invitert inn i bo(k)kollektivret. Alt det andre (samlingene - vi samler på språk også, forresten! men bare rolig: vi skal ha privatundervisning for hverandre. Jeg har veldig tungt for det når det gjelder slaviske språk, men håper det bare er nybegynnerproblemer.) er ren bonus!

Samlingene dine høres prima ut - kom med dem! Har du noe håndarbeidsstæsj, er vi veldig interesserte i det også - og det slår dessuten også godt an hos Bendikerne, visst! Om du også er interessert i å bli med der også, altså...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror du kanskje må introdusere henne for Todor, Kai-Arne og gjengen, de dukker opp med (u)jevne mellomrom i denne tråden og stakkars Lillevi som bare må prøve å gjette seg til hvem de er og hvilken funksjon de fyller alle sammen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tenkte jeg skulle ta det litt forsiktig, og så introdusere Todor og de andre etter hvert. Kanskje også en fordel om du først kan spore opp Todor og få ham tørket opp litt først - Lillevi kan ellers lett få feil førsteinntrykk (du ser jo hvordan det gikk med meg!). Men for all del, jeg mente ikke å holde hverken Todor, Kai-Arne eller Agniezka hemmelig for Lillevi - jeg tenkte bare at vi kunne starte med de folkene hun kjenner litt fra før.... OK, eller hva?

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jo, du er nok inne på noe, men om hun vil være med i kollektivet så må hun etterhvert lære seg hvem de andre er også... Men du forresten, har du hørt noe fra AnjaE i det siste? Jeg begynner å bli bekymret for at hun har rotet seg opp i noe nå...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

AnjaE vil sikkert hevde at hun er midt oppi eksamensperioden og løper rundt og sensurerer over en lav sko (ja - det er nok ikke uten grunn at moren hennes tidlig begynte å kalle henne sko-fetisjist!), så jeg tenkte det ikke ville nytte å rope på henne på en stund ennå. Det er noe rart her - å holde oversikten over hvor de befinner seg alle disse andre, både Strindin og AnjaE og Karamella og bai (men bai har jo i det minste begynte å møte opp til manntalltelling sånn innimellom, en udiskutabel forbedring!!!!), og hva de driver med - det er som å gjete kongens harer... Å herligminhet, der har du Prinsesse Ragnhilderne igjen. Dama har pinadø harer også, der normale kongelige, sånn som Margrethe og Elizabeth og sånn, holder seg til hunder. (Kan det være en protest mot Milly Kakao? Og dermed mot Mette Marit? Rent demonstrativt harehold? Ikke vet jeg...)

Foreslår at vi finner Karamella og Todor først, før vi leter mer etter AnjaE - jeg tror nemlig at Karamella kan ha mye å bidra med når det gjelder å redde AnjaE fra Prinsesse Ragnhildingen. Både trønderskapet og all shakespearingen i vinter må jo ha ført til at Karamella har litt mer innsikt enn oss andre i hvordan AnjaE kan ha havnet i dette uføret... eller?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er dessverre ikke så sikker på at Karamella er bedre skikket enn oss til å ta seg an AnjaE, hun fortalte nemlig meg at hun hadde sendt meldinger til AnjaE hvor hun sa at det fikk være nok Shakespear for en stund. Men AnjaE har ikke svart. Og det bekymrer meg.

Og det er jo håpløst å holde styr på alle sammen, de bare forsvinner og dukker opp etter eget forgodtbefinnende. Det er ikke holdebart om det skal fortsette sånn, jeg tror kanskje vi må innføre meldeplikt. Bai har nå forstått ett og annet og kommer inn litt nå og da for å fortelle hvor hun er, og det er en stor forbedring. Så har vi Strindin, men vi vet jo at hun følger byråkratisk tempo, så vi kan kanskje ikke kreve så alt for mye. Og Karamella er på fylla med Todor, så henne hører vi ikke noe fra på en stund. Jeg har forresten snakke på Todor, og han påsto han var alene og hadde kommet hjem igjen, men jeg hørte noen lyder i bakgrunnen, så jeg er ikke overbevist. Det som bekymrer meg mest nå er altså AnjaE, jeg er ikke helt overbevist om at hun bare sensurerer, for om det hadde vært så enkelt hadde ikke bai hatt tid til å komme inn hit heller...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dere kan kunsten å gjøre en person nysgjerrig!
Tudor - er det Ringens herre???
Og hvem tror dere jeg kjenner fra før, som dere vil starte med...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er litt vanskelig å følge med i denne tråden, så mulig Solveig ikke har oppdaget dette spørsmålet - i alle fall har jeg annetsteds redegjort kort for Todor (i et annet svar til deg, altså) og et par andre som skal jobbe for oss. Det var Karamella, bai, Strindin og AnjaE jeg mente du kjente fra før! Vi (altså Solveig og jeg) driver og leter etter dem akkurat nå, vi mistenker at Karamella og Todor havnet på fylla i går, skjønner du - og stakk til skogs på traktoren til Karamella.

Forresten må jeg legge til at det er flott at du ikke lenger sporer av og forsøker å diskutere bøker her - det er rett og slett ikke plass til bøker i denne tråden, vi har så mye annet å samkjøre.

En siste ting for i kveld (hvis jeg klarer å logge av, altså): vi har lagt ned noen vetoer for kollektivet: kyr, hester og fotballrelaterte gjenstander må ikke forefinnes innendørs, hverken på fellesarealet eller i de individuelle enhetene. Glemte nesten at bai og Solveig også har forbudt sånne dekorative bokstaver som er så in for tiden - jeg har ikke sterke følelser knyttet til dét, så jeg glemte det nesten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hmmmmm
"Ikke sporer av og snakker om bøker", ok.
"Kyr, hester og alt som har med fotball å gjøre" ikke innedørs, greit for min del..
Har jeg en oppgave/rolle i dette kollektivet nå.. eller må man påberope seg en?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke helt riktig det su sier her, vi har jo kommet frem til at fotball og jogging er lov om det utføres av henholdsvis Solstad og Murakami.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, men da må jeg arrestere deg også - vi skal jo ikke spise polsk hver dag, så Kai-Arne og Agnieszka skal bytte på med matlagingen. Solstad virker umulig å føre en samtale med, så om han stikker innom, er det sikert en fordel om han vier seg til fotballen. Og ingen av oss kan japansk ennå, så vidt jeg har greid å få oversikt over - så noe må jo Murakami holde på med, han også - vi klarer jo ikke å prate med ham. Men siden de to er klare unntakstilfeller, så nevnte jeg ikke dem for Lillevi. Hun er nemlig hverken Solstad eller Murakami, såvidt jeg vet, så ingen av unntakene får anvendelse i hennes tilfelle, uansett.

Men det du fortalte henne om bais forslag om at vi deler på en stilling - det hadde ikke jeg fått med meg? Glupt, sier nå jeg - hun glimter jammen til, når hun først er innom! Men da kan vi likegodt gå for en godt betalt jobb, med det samme - ingen grunn til å være smålåten, synes jeg. Til sammen besitter vi jo kompetanse nok til å bekle enhver stilling, vil jeg mene! Og så så trivelige som vi er!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Beklager, jeg glemte at kai-Arne også skulle lage litt mat av og til, når vi ikke vil ha polsk. Jeg informerte Lillevi om Solstad og Murakami bare sånn at vi ikke skulle fremstå som helt fundamentalistiske, ingen liker fundamentalister vet du. Om vi skal lokke henne og samlingene hennes til kollektivet, så er det viktig at vi fremstår så sympatiske som mulig og så får vi riste av henne alle eventuelt dårlige vaner etterhvert. Hun kan selvsagt bare glemme å dra med seg fotball og jogging inn i kollektivet, men om vi sørger for at hun forstår at vi tillater dette i visste unntakstilfeller, så fremstår vi straks som mer sympatiske.

Det med at vi skulle dele på en stilling tror jeg kom frem i en annen del av denne helt utmerkede tråden. var vel bai og jeg som snakket sammen der, så det fikk sikkert ikke du lest. Men slapp av, siden denne tråden nå er så uoversiktlig av ingen er i stand til å holde oversikt, så underretter vi hverandre om eventuelt nye ideer og bestemmelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvilken Solstad?? Forfatteren har jeg opplevd på nært hold. Vi deler samme øy. Så kan dere jo prøve å gjette hvilken..
Gud - Hva er det mer dere ikke har fortalt meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, forfatteren ja - nettopp. Han er jo så hekta for fotball, og hvis du deler samme øy med ham (hadde vært kjelkete om øya dere deler ikke var den samme, ville nå jeg trodd, men hva vet vel jeg?), så er det jo desto mer nærliggende å tenke seg at han stikker innom, og da er det vel bare å stålsette seg med tanke på all fotballspillingen vi vil bli utsatt for. Men vi deltar ikke, bare så det er sagt! bai pleier til og med å sette seg og lese med ryggen til all fotballing - såpass får Solstad tåle, han er tross alt bare gjest!

Hvilken Murakami tenker du på, forresten? Men ikke fortvil - dette går seg til, du vil se at allerede vi som har vært med fra starten, ikke klarer å få med oss alt til enhver tid!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ja, la oss håpe det! Nå tar jeg kvelden og prøver igjen med fornyet energi i morgen. God natt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Todor har ingenting med "Ringenes herre" å gjøre, han er serber og vår alt-mulig-mann i kollektivet, først og fremst skal han ha ansvaret for komposten, sammen med bai, men han gjøre mye annet også. Hans viktigst hobbyer er å drikke sljivovica (plommebrennevin) og skyte tilfeldig opp i luften med kalashnikoven. Men han er ikke farlig, han er veldig snill og ikke ustabil som Annalingua trodde.

Kai-Arne er husholder og har ansvaret for alt som skal gjøres innendørs bortsett fra matlaging. Målet med kollektivet er å frigjøre så mye tid som mulig til lesing, derfor må vi ansette folk. Bai kom med en genial løsning i stad, vi kan dele på samme stilling, alle medlemmene i kollektivet, og dermed jobbe bare en dag i uken eller noe.

Vår kokke heter Agnieszka, hun er polsk, for jeg er veldig glad i polsk mat. Det var jeg som ansatte henne, men de andre klager ikke. Hun skal bare ha ansvaret for maten og ingenting annet, med mindre det dukker opp noe helt spesielt.

De du kjenner fra før er de brukerne her inne som skal flytte inn i kollektivet, Annelingua, bai, Karamella, AnjaE og meg selv. Vi skal bare lese og granske hverandres samlinger. Derfor måtte vi ansette dem som nevnes i dette innlegget, og de ansatte kjenner ikke du fra før.

PS. Jeg har jobbet hardt for å få ansatt en russer også, Evgeni, men jeg vet ikke helt hva slags ansvarsområde han skal ha. Så om hans navn dukker opp litt her og der så vet du nå hvorfor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk og lov for din orientering!
Ikke for å være kjip, men har noen av dere reell erfaring med et kollektiv???

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Til Solveig: har vi noen veto mot kjipe spørsmål ennå? Eller skal vi bare ignorere dette til vi har skaffet oss veto?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg er mot veto mot kjipe spørsmål. Vegen til diktaturet er alt for kort, frå ein slik regel. Dessutan kjem alle dei morsomme diskusjonane om litteratur, frå kritiske spørsmål til teksten. Og det vil vi ha.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har veto vi som allerede er fullverdige medlemmer. Veto mot hva vet jeg egentlig ikke, men det er vel mot det vi vil og føler behov for i øyeblikket da. Bai og jeg har jo allerede lagt ned veto mot interiørblogg-bokstaver, så da kan vel vi legge ned veto mot kjipe spørsmål.

Men helt alvorlig, hvor mye rakk dere to å diskutere etter at mitt Internett tok kvelden i natt en gang? Hvor mye har dere avklart som jeg ikke fikk med meg fordi Internett ville ha sin skjønnhetssøvn?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skjønner hvor landet ligger. Er jeg den eneste her som faktisk har bodd i et kollektiv???

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har budd i kollektiv, i ein periode kor det å dele utgifter til zalo og dopapir på øret likt var veldig viktig. I og med at eg har endra holdning til både zalo- og dopapirutgifter til ein litt meir sosialistisk modell som inneber uttrykka "evne" og "behov", er ikkje mine kollektiverfaringar så mykje verdt nå lenger.

Men eg har ikkje fått med meg veto mot jogging. Eg trur eg legg ned veto mot veto mot jogging, fordi eg liker å jogge. Eg lover imidlertid å ikkje jogge på andre med bokkollektivistar, på deira eigendelar eller i vegen for yndlingsleseplassane deira.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg får håpe jeg får tak i noen av deres bøker etterhvert da, Janson regner jeg med jeg skal klare å lese, tror ikke hun er så fryktelig komplisert, men jeg har hørt litt forskjellig om Saramago ja...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jansson klarer du!
Saramago - her er det vel enten eller. Om du ikke faller for ham, er det intet nederlag. Men husk, hans bøker er for å lese langsomt..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skal jeg huske når/om jeg finner bøkene hans og leser dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nåja - helt bortkastet var i grunnen ikke turen likevel, for det ene så er jeg interessert i arkitektur sånn generelt, og for det andre så har jeg i det minste kunnet bidra til å nyansere dine forestillinger om Novosibirskske bygningsskikker. Men jeg er usikker på om det kunne måle seg med den marsipankaken til Karamella som vi begge gikk glipp av - de pleier å være rå til å bake kaker, der ute på landet...

Er ikke Todor ustabil, så beklager jeg, da har jeg trukket feilaktige konklusjoner. Jeg har nok fordommer mot serbere, uten å vite det, kanskje - det er sikkert nrk som har skylda. De sier det pleier å være nrk som har skylda. Jeg burde selvfølgelig ha konsultert deg om brobyggingsseminarinvitasjonen, som ikke var en brobyggingsseminarinvitasjon likevel, når det kom til stykket - men jeg rakk det ikke, rett og slett. Og når de nå valgte å invitere meg, og hadde bilde av en stor bro på invitasjonen, så la jeg to og to sammen og anså det som opplagt at de ville ha meg opp for å forelese om brobygging. Sier seg jo selv at jeg ikke luktet lunten - jeg vet null og niks om turning, og jeg trodde ærlig talt at de var litt mer oppegående og sjekket folks interesse- og kompetansefelt før de inviterte oss! Men neida - det satt en teppeselger og en advokat der også, og følte seg like utilpass som meg. (Det var nok det der med matte- og skrankeøvelsene som hadde villedet dem.)

Anyway - jeg får heller ikke tak i Karamella. Og når altså Todor viser seg å være mer tilregnelig enn jeg trodde, så skal du se du har rett: Karamella og Todor har vel funnet hverandre (er sør-sør-trøndersk og serbisk kompatible, kanskje? Det er jo du som er språkeksperten på begge områdene, så om noen burde vite dét, er det vel du!)

Flott at du ikke bruker kalashnikov til bunad, forresten - tror ikke hverken det vanlige politiet eller bunadspolitiet ville tolerert kalashnikoven som tilbehør. Eller - hva slags bunad har du, forresten? Jeg har bunadsleksika (to stk), og kan ikke huske at noen av dem har kalashnikov som tilbehør, men så kjenner jeg ikke draktskikken i alle deler av landet, så jeg kan ha gått glipp av noe der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For å ta det siste først, jeg har bunad fra Nord-Møre. Det betyr at jeg kunne ha kommet unna med å bruke cola-flaskene med blankt som tilbehør, men ikke kalashinkoven. Jeg har også bunadsbøker, men tror ikke skytevåpen hører med til noen, kniv derimot er det noen som bruker, men det blir jo en annen sak. Jeg vet ikke om bunaden fra Finnmark kan har kalashnikov som valgfritt tilbehør, de har jo tradisjonelt handlet mye med russerne.

Jeg forstår nå at turnerne hadde sent ut forvirrende invitasjoner, spesielt for dere som ikke kan russisk. Nå har jo ikke jeg sett invitasjonen, og ikke kjenner jeg spesielt godt til Novosibirsk, men det kan jo være en bro fra området det har brukt som motiv. Et kjent landemerke som skal lokke folk dit. Jeg vet at de driver med sånt i Malmø, uansett hva de reklamerer for, så skal Øresundsbroen med. Men med tanke på advokatene og teppeselgerne, så kanskje de bare har satset på å nå ut til så mange som mulig med budskapet sitt. Var det noen hestefolk der og forresten? Som har blitt forvirret av bøylehesten.

Jeg synes ikke serbisk og trøndersk ligner så veldig mye på hverandre. Men for alt vi vet så kan jo Karamella ha skjulte talenter, hun kanskje snakker serbisk flytende. Eller så er begge nå så fulle at kreativiteten ikke kjenner noen grenser og kommunikasjonen går lekende lett.

Men du, fikk du ikke mat i Novosibirsk? Siden du fortsatt snakker om marsipankaken mener jeg. Russerne bruker å kunne servere både god og mye mat, så om du ikke har fått noe er jo det litt rart. Men på den annen side var du jo på seminar for turnere så...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja - den serveringen var jammen ikke noe å skryte av, bare salat og salat og salat, og ikke noe forsyn-deg-selv-buffet var det heller, nei, du måtte stille deg i kø, og så var det noen ferme, hvitkledde damer i sin beste alder og hårnett som delte ut bladene og skysset oss videre. Så jeg hadde gledet meg stort til den kaken til Karamella. Novosibirsk er visst bygget med utgangspunkt i en bro fra 1893 eller noe sånt (jeg skjønte tallene, men lite av bokstavene rundt) - de var visst veldig stolte av den, skjønte jeg. Hestefolk vet jeg ikke om det var der oppe, eller jo, det var en diger bryter som hadde satt seg på en engelskmann med rød jakke og lyse bukser, men jeg skjønte ikke sammenhengen; hørte bare at han underst var engelsk da han høflig spurte om han øverste kunne tenke seg å flytte seg et øyeblikk, det var visst litt ubehagelig for han nederste, etter det han sa. Men svaret til han øverste skjønte jeg ikke så mye av, så jeg gikk bare videre.

Ja, det der med kniv og bunad er jo velkjent, politiet liker ikke så godt den skikken heller, nåtildags, for øvrig - så det var derfor jeg tenkte at det kanskje hørte andre våpen til bunaden din. Men godt mulig at dét er lenger nordpå...

Må jeg ellers få gratulere deg med innlegg nummer 600 i denne fantastiske tråden - behovet for marsipankake meldte seg med fornyet styrke straks jeg oppdaget at vi hadde et aldri så lite jubileum å feire!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kunne vel tenke meg at det ble litt vel mye salat på et sånt seminar. Hvor mange blader fikk du? Eliteturnerne får vel sånn rundt 20 blad i uken tror jeg, så om du fikk mer enn det skal du være fornøyd. Og de russiske kantinedamene kan jeg liksom se for meg her, de spiser ikke salat... Høres ellers ut som det var en givende samling, med mange interessante personligheter og hendelser.

Jeg selv startet dagen i går med jordbær og champagne i Skåne, så ble det litt blankt med Todor hos Karamella, og på spaning i Trondheim tok jeg ikke sjansen på å spise noe, for jeg ville ikke bli smittet med fotballviruset. Blir veldig syk av det har jeg hørt, og det kan være kronisk. Og selv om jeg ikke fikk kake hos Karamella, så fikk jeg det på kvelden, som frivillig. Så jeg er fornøyd altså...

Og 600 innlegg du, det må jo feires på et eller annet vis. Jeg tror jeg har igjen litt kake som ble prakket på meg i går, så det får vel bli et stykke av den da.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så dere var innom altså! Da hadde vi skikkelig uflaks og passerte nok hverandre et sted på veien siden hele 17.mai var en lang skytteltrafikk mellom hjemme og borte, inn og ut av bunad. Vet ikke om jeg snakker for Bendikere generelt her nå, men litt makelige kan vel noen av dem være, de tar ikke på seg mer enn de må, men er de i 17.mai-komiteen, så er de, og da utføres arbeidsoppgavene pliktoppfyllende som det forventes; raskt, korrekt og med et smil.

Du og Todor var sikkert veldig tidlig ute, kanskje mens vi var og leste dikt klokka 8 (om morran) på minnesmerket over russiske krigsfanger.

Dagen gikk slag i slag med ansvar for pølsevarming noen timer før det var opprydding i kulturhuset om kvelden, så det er klart, det var fort gjort at jeg ikke var hjemme akkurat da dere var der.

Traktoren er i god behold, tror ikke Todor har prøvekjørt, i så tilfelle har han vært forsiktig, men jeg tror jeg vet hvor han er. Fra en av russebilene syntes jeg jeg hørte at det var ekstra god stemning og at det ble avsunget tekster på et språk som muligens kunne være serbisk. Det var i hvert fall et språk jeg ikke behersker. Bilen het "Blondies", vet ikke om Todor kan ha sansen for sånne langhårete, lyse russejenter? De har visst ikke eksamen før etter helga, så det kan jo hende han blir her noen dager til hvis teorien min stemmer.

Håper virkelig AnjaE har hatt en fin 17.mai og at prinsesse Ragnhildere møter aksept og forståelse for sin eksentrisitet på en slik dag da de muligens stikker seg enda mer ut enn til vanlig med bunad og pumps.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kom ikke så tidlig som 8 nei, da var jeg på champagnefrokost i Skåne, og Annelingua var på turnerseminar i Novosibirsk på det tidspunktet tror jeg. Jeg og hadde jo en travel dag hvor jeg fikk brukt de nye superheltkreftene mine til fulle. Jeg var oppe hos deg sånn rundt lunch, men det var ingen å se da heller.

Og du har helt rett i at Bendikerne ikke tar på seg mer enn nødvendig og det som skal gjøres blir gjort i byråkratisk tempo.

Godt å se også at du har lokalisert Todor, typisk han å følge etter noen blondiner som er godt i farta. Serberne er gnerelt glad i lyst hår og lys hud, og fest og moro, så da bare venter jeg at han skal komme hjem etter helgen en gang da, tenker jeg.

Jeg har også vært bekymret for AnjaE, håper hun ikke, på grunn av Prinsesse Ragnhildingen, har blitt arrestert av bunadspolitiet, eller har havnet i fyllearresten. Det er på tide at hun sikker innom her nå snart og avlegger full rapport synes jeg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Te er godt og det kan jo også blandes... Men nå merker jeg at jeg havner i den trønderske klisjéen. Jeg viser ikke mitt sanne jeg. Jeg drikker faktisk aldri det blanke stoffet man får på cola-flasker, edle dråper fra Backe og god rødvin foretrekkes. Hvis annelingua vil ha melk fra kua, må hun til naboen eller på Rema hvis hun ikke finner ut at hun vil skaffe egen ku.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg bryr meg ikke et dugg om melk med mindre den skulle være transformert om til iskrem - melken var fortrinnsvis tiltenkt bai, men da må den være skummet. Og Solveig vil ha fløte på jordbærene og skummet på cornflakesen. Man blir uhyre fort fortrolig med sånne små vaner og preferanser i et slikt kollektiv, som du forstår!

Må tilstå at jeg er ganske grønn når det gjelder sånne blanke fluider (og at jeg heller ikke kan flertallsbøye fluidum) - kommer de alltid på colaflasker, altså? Sikkert praktisk forsåvidt - sevenup-flakser ville jo potensielt kunne virke forvirrende, i alle fall når det lakker og lir utpå natten. Jeg har gått inn for, og også lyktes i å få vedtatt, tror jeg, forbud mot hestehold såvel innendørs som utendørs. Ergo iler jeg til og skynder meg å nedlegge forbud også mot andre typer kreaturhold i kollektivet. Naboer med krøtter på bås får rekke. (Og allergien til bai er sikkert ikke mindre påtrengende overfor krøtter enn overfor gamp. Og gamp er visst fælt, sa bai.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjenner at jeg ikke orker å lage skummetmelk selv, for det er jo ikke som at den er skummet når den kommer fra kua, så det får Annelingua ta seg av. Jeg blandet te og vodka en gang og har ingen planer om å gjøre det igjen, man kjenner nemlig ikke at man drikker alkohol, men hva ham man vel ikke gjort i sin ville ungdom. Jeg foretrekker vin, men er åpen for litt lokale spesialiteter når jeg reiser i Øst-Europa, men da inntar jeg drikken på samme måte som de lokale og det fungerer fint.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg er veldig for chesterfield-sofaer og edle dråper. Sjølv om eg er ikkje så kresen på sofaen, så lenge dråpane er edle nok.

Takk for tilliten, når det gjeld sjukepengane.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FredrikAkima MontgomeryHallgrim BarlaupIreneleserMads Leonard HolvikErika NMarit MogstadDemeterJane Foss HaugenPirelliTone SundlandTor-Arne JensenSiw ThorbjørnsenEllen E. MartolKirsten LundAnne-Stine Ruud HusevågVariosaHarald KLars Johann MiljemgeToveAlice NordliElisabeth SveeKaren PatriciaBjørn SturødChristinaBeathe SolbergRandiAJarmo LarsenPiippokattaStian AxdalMetteAnneWangFarfalleIngunn SEivind  VaksvikNinaIngeborg GTanteMamieAnniken Røil