Hei! Jeg er på jakt etter en god, nokså enkel(bare for å få oversikten over ulike perioder og de største forfatterne innen hver tendens) innføring i litteraturhistorien (vestlige), fra antikken? Håper noen av dere bokelskere kan hjelpe meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Mulig du allerede har vært borti den, men jeg synes at denne er veldig kjekk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, denne skulle eg også foreslå! Ho er veldig fin, både som oppslagsverk og som perm-til-perm-lesing.

Om du ikkje har noko imot å lese på svensk, er Göran Hägg si litteraturhistorie også veldig fin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar! Men den sitter jeg allerede med i fanget.. Skulle hatt noe som er enda mer overfladisk :P (kan ikke love godt for eksamen!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På bruktmarkedet bør du lett kunne spore opp Francis Bulls ettbinds verdenshistorie. Redigert: jeg mente selvfølgelig verdens LITTERATURhistorie! Jeg kjøpte min på loppis for noen år siden, den utgaven er fra 1947 - men jeg tror dette verket kom i utallige opplag. Så klart får du ikke så mye ut av den hva gjelder litteratur fra de siste 60 årene eller så - men for eldre litteratur (nær sagt fra tidenes morgen...) er den grei å ha - Francis Bull var høyt ansett for sin store viten og sin glitrende formidlingsevne, og denne boken vil jeg tro kan gi deg akkurat det du spør etter! Og billig blir det også... :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for fint tips - vi (boken og jeg) fikk noen fine (nåja) timer på biblioteket sammen! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra, da - da matchet altså forslaget ditt behov? Veldig hyggelig å høre.

:-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

FredrikAkima MontgomeryHallgrim BarlaupIreneleserMads Leonard HolvikErika NMarit MogstadDemeterJane Foss HaugenPirelliTone SundlandTor-Arne JensenSiw ThorbjørnsenEllen E. MartolKirsten LundAnne-Stine Ruud HusevågVariosaHarald KLars Johann MiljemgeToveAlice NordliElisabeth SveeKaren PatriciaBjørn SturødChristinaBeathe SolbergRandiAJarmo LarsenPiippokattaStian AxdalMetteAnneWangFarfalleIngunn SEivind  VaksvikNinaIngeborg GTanteMamieAnniken Røil