Det at bokelskere trekker oss opp - har både positive og negative sider. Vi inspirerer hverandre, men det må aldri bli slik at vi presser hverandre med hensyn til hva vi skal lese.
Lytt til magefølelsen din! Jeg vil aldri gå for en ""hundre bøker du må lese før du dør"-liste. Les det du "egentlig har veldig lyst til å lese"!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Cathy har komme med samme innvendingane som deg lenger nede i tråden, og dei er grundig besvart der. Det er jo opp til ein sjølv å velje om ein vil vere med på slike ufordringar. Det går jo an å la dei som synest slikt er morsomt få lov til å delta i fred, og bare la vere å melde seg på, viss ein synest det heile er dødsteit.

Det er nokon her som skal lese Ibsens samlede i 2011. Og det er heilt greit for meg at dei gjer det. Eg las så mykje av det, i 2006 då eg tok nokre Ibsenkurs, at eg kjenner meg metta på livsløgner for ei tid framover og kjem ikkje til å slenge meg på. Det at eg vel å ikkje delta i dette, betyr ikkje at eg er programforplikta til å gå inn i tråden om Ibsens samlede og vere negativ. Eg kan velje å la vere å kommentere prosjektet i det heile tatt, og la dei som koser seg med å lese Ibsen, kose seg med å lese Ibsen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, det er selvfølgelig helt opp til hver enkelt! Og slike lister kan, som Rose-Marie er inne på, virke inspirerende (også på meg). Ikke min mening å være negativ :-)

Men hvis jeg skal være litt seriøs - det hender jeg får inntrykk av at enkelte føler seg "programforpliktet" til å lese visse bøker (jeg sikter ikke til noen deg eller andre spesielt). Det var slike tanker jeg hadde i bakhodet da jeg skrev innlegget. Hvis jeg har rett i disse antakelsene, er vi på ville veier. (La oss håper jeg tar feil)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg tenker snarare at eg føler meg inspirert til å lese bestemte bøker, framfor forplikta. Når "alle" eg kjenner har sagt at Kjærligheten i koleraens tid er ei veldig bra bok, har eg jo lyst til å lese ho. Men eg har ennå ikkje opplevd at eg synest det er pinleg å ikkje ha lese ho. Det er to forskjellige ting.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Leser det jeg har lyst til å lese, og lar meg gjerne inspirere - men aldri presse - av lister av ulike slag. Bøker som lovprises i media og som "alle" har lest og syns er helt fantastiske, faller ikke alltid i min smak, og da er jeg heller ikke redd for å si hva jeg syns om boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjære bamser,

Jeg vil også at alle skal kose seg :):) med sine ambisiøse prosjekter, og at alle skal klare å bli motivert nok til å lese det de (egentlig) har lyst til å lese! Prioriteringer er viktig. hah, det er tydelig at dere har fått en skikkelig god start i livet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er det jeg planlegger å gjøre også Lillevi, jeg ville aldri drømme om å lese noe som ikke tiltaler meg bare fordi det står på en liste. Det øyeblikket jeg ikke lenger har lyst til å være med å lese en bok fra listen i måneden så slutter jeg. Å melde seg på blir for meg, som sagt, en hjelp til å lese bøker jeg alltid har hatt lyst til å lese, men ikke våget meg på. Jeg føler ingen tvang i dette i det hele tatt, det får meg bare til å lese bøker som blir nedprioritert gang på gang av ulike årsaker.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det same gjeld for meg. Eg har ein tendens til å lese det nyaste, og tenke at eg skulle ha lese fleire av klassikarane eg har kjøpt, som står i hylla. Og som eg svarte Cathy under, er dette ein måte å lese noko anna enn skandinavisk og amerikansk samtidslitteratur på, for meg. For til vanleg vel eg dei same forfattarane om og om igjen. Dette er eit prosjekt som kan hjelpe til meir variasjon.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har en tendens til å feige ut når det kommer til klassikerne, men likevel kjøper jeg utgaver hele tiden, for jeg har jo lyst til å lese dem, Midt i en hverdag med mye å gjøre og alt som hører med har ender det fort med at jeg prioriterer noe lettere fordi jeg tenker en klassiker krever for mye tid og energi. Det til tross for at min erfaring sier at det ikke nødvendigvis er tilfelle. Så for meg gir det meg muligheten til både å lese noe annet enn det jeg vanligvis leser og samtidig å lese de bøkene som har stått i hyllene og ventet på tur i lang tid. Jeg synes ikke man kan tape på dette.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har latt meg "presse" og leste Hamsun. Angrer ikke på det, men det var ikke en sånn fantastisk opplevelse jeg trodde/ håpet skulle komme. Foretrekker å lese nye bøker, men har jo etter 1,5 år her inne skjønt at det er mye bra jeg ikke har lest. Ønskelisten min blir lengre for hver dag.

Er forøvrig meget glad for at mye av det "gamle" er filmatisert. Elsker filmatiseringer av Jane Austen sine bøker, men har ikke lest noen av dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjære bamser,

Jeg må si at jeg på en måte begynner å bli skikkelig misunnelig på dere..

(huff, jeg er lei av å redigere innleggene mine nå, kjære bamser)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kan jo alltids bli med om du skulle ombestemme deg, om sekten tillater det da;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjære bamser,

Det hadde vært fint. Men nå er jeg lei av bøker :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da li si iz Bugarske ili Makedonije?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid NygaardPrunellaDolly DuckToveKarin  JensenHanne Kvernmo RyeKirsten LundBjørg L.BertyVioleta JakobsenBerit RRufsetufsaIvar SandSynnøve H HoelPi_MesonTom-Erik FallaIngunn SEvaMonica CarlsenVariosaHeidi Nicoline ErtnæsTorill RevheimgretemorLisbeth Kingsrud KvistenG LIngebjørgsiljehusmorbreksusannaAlice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgeLailaritaoline