Denne samlingen består av journalistiske serier Bagge tegnet for bladet Reason på 2000-tallet. Reason framstiller seg selv som et libertariansk blad «for free minds and free markets», og det politiske budskapet i disse ordrike snuttene er deretter.

Det er ingenting å si på utførelsen, her sitter både humoren og de sedvanlig karikerte figurene og hendelsene som knott i ost. Men jeg deler vel kun deler av det verdensbildet han gjør seg til talsmann for. Selv om jeg oppfatter meg selv som relativt liberal er jeg vel for eksempel ikke helt enig med Bagge i at privatpersoner bør ha muligheten til å eie en stridsvogn (!). Og til tider er han virkelig usmakelig kynisk.

På den annen side er det adskillig morsommere å lese Bagge enn Ayn Rand, og sleivsparkene går virkelig i alle retninger. Noe av det handler om helt spesifikke amerikanske forhold, da finner jeg det bare delvis interessant. Mens andre ganger er han mer prinsipiell og dermed på sitt beste. Hvis du liker Penn and Tellers Bullshit og South Park er dette i samme gata og med en del av de samme temaene og med samme politiske grunnsyn - på godt og vondt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Og glem for all del ikke å lese Peter Bagges serier fra 1990-tallet om Buddy Bradley fra heftet "Hate". Disse finnes i flere samlebøker som er vel verdt å få med seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har surfa litt rundt på Amazon tidligere i dag, og disse står definitivt på lista over ting jeg MÅ lese. Er vilt begeistret for «Other Lives» og stilen hans generelt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette Augustin