Hei alle sammen!

Jeg er på vei inn i åttende måned i svangerskapet med vårt andre barn. Det lir mot permisjon, og kreftene til både jobbing og huslige prosjekter er noe redusert, så nå er det en fin tid til å sitte stille og lese..

.. men hva? Jeg er rimelig tom for leseideer for tiden, og tar gjerne i mot tips. Det eneste jeg er sikker på at jeg IKKE vil lese, er (kvasi)fagbøker om barneoppdragelse, svangerskap, fødsel o.l.

Er det noen som har tips til bøker som er fine å lese i denne tilstanden? Prøver å tenke tilbake på gode bøker jeg har om temaet barn, og kommer bare på "Det femte barnet" av Doris Lessing og "We need to talk about Kevin" av Lionel Shriver. Ingen av disse er forøvrig noen god reklame for å få barn.

Ellers tar jeg med glede i mot andre lesetips basert på boksamlinga enten de handler om barn eller ikke.

mvh Gro

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Ai, ai, jeg husker det som en tid da jeg leste flere store romaner, og jeg nevner i fleng: "Vilde svaner" av jeg husker nå ikke hvem, det handler om tre generasjoner av kvinners oppvekst i Kina, og "Smerten og ekstasen" av Irving Stone om Michelangelo. Jeg ønsker deg lykke til både med lesningen og ikke minst med babyen. Ha en fin rugetid!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Takk for mange, mange gode tips. Har reservert en haug med bøker på det lokale biblioteket og gleder meg til å ta fatt på permisjon, bokhaug og ventetid.

mvh Gro

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lykke til med både det ene og det andre;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For mange år siden, når jeg var gravid med mitt første barn, leste jeg boka "Jeppe Jansens giraff" av Odd Eidem. Jeg vet ikke helt hvorfor, men boka er fortsatt i tankene mine som en viktig del av de siste par ukene før fødselen. Jeg tror det var noe med fantasien i historien, små sjeler som svevde rundt og ventet på å bli født, språket, trøsten og sikkert også sammenhengen med alt annet jeg ventet på i denne perioden. Så min anbefaling blir altså "Jeppe Jansens giraff"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Charlotte Isabel Hansen" av Tore Renberg, kanskje? Dette er godt nok en oppfølger, men allikevel - jeg ser den er på lista over de bøkene du skal lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Les 'Sommerboken' av Tove Jansson!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Oi, oi, ikke noe for en vordende mor, etter min mening da. Gå for noe lettere; hodet er ikke helt med i slutten av et svangerskap. Det er normalt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg anbefaler "Hva føder de nå?" av Anne. B. Ragde. Det er en samling av ting vordende mødre og fedre har sagt under svangerskapet, under fødselen, til jordmor i telefonen osv. Jeg lo meg skakk av denne når jeg leste den da jeg var gravid. Det morsomste er at man kjenner seg igjen i så mye av det som står der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet ikke om du har lest Potensgiverne? Hvis ikke er det en bok jeg kan anbefale. Leste og lo meg gjennom store deler av denne lille humørsprederen. Lykke til med siste del av svangerskapet og fødselen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tenker nok som en annen har svart her nede at du bør lese noe humoristisk, eller "feel good" bøker. Da anbealer jeg "Damenes detektivbyrå" av Alexander McCall Smith. De er satt i sjangeren krim, men jeg synes ikke de hører hjemme der, for det er ikke ordinær krim. Jeg elsker å lese disse bøkene. Det er enkle bøker å lese, og jeg sitter bestandig igjen med en god følelse i kroppen etter å ha lest en av bøkene. I tillegg beskriver bøkene Afrika på en herlig måte. Dette er absolutt "feel good" bøker, iallefall for meg. Det er forskjellig hva vi har igjen etter å ha lest ei bok, men for meg er disse bøkene mental avslapning. Men ikke les de som krimbøker, for da blir du antagligvis skuffet.... Lykke til med resten av svangerskapet..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den lille prinsen av A. de Saint-Exupery er jo en nydelig klassiker.

Når du nevner bøker som ikke er god reklame for å få barn, må jeg nevne "plutselig høre noen åpne en dør" av Trude Marstrander. Den leste jeg da jeg var gravid og det var mildt sagt en rystende opplevelse i den tilstanden! Men les den gjerne en annen gang, den er veldig bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trude Marstein heter hun.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med "Den glemte hagen" av Kate Morton?

Eventyr for voksne!

Lykke til med siste del av svangerskapet!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kom på en bok - en diktsamling som ble rost opp i skyene da den kom i 2009: Cathrine GrøndahlsJeg satte mitt håp til verden. Utdrag fra forlagets omtale:

Jeg satte mitt håp til verden er dikt om å bli mor; om å forlate sivilisasjonen for en stund i fødestua, trille ut med et mirakel, leve i tidssoner av melk og søvn, plante barn i barnehagen, følge Pippi til danseskolen og komme hjem med Annika og tumle rundt i en tilværelse inni en vaskemaskin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To bøker som kanskje kan gi noen advarsler til den som skal ha første barnet sitt og også leser dette, er "Etterbyrden" av Ragnhild Nilstun og "Thereses tilstand" av Hanne-Vibeke Holst ( hun m "Kronprisnessen", ja.)Handler litt om å møte livet som mor, ting en ikke er obs på. Ting du som trådstarter sikkert alt har opplevd.

Selv leste jeg "Ringenes herre" da jeg skulle ha første barnet, og hun ble litt sånn. Men jeg tør ikke påstå at det er derfor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uttrykte meg klønete, ser jeg. Mente bare at bøkene viser at ting ikke blir helt som man tror. Men menneskenes liv er jo forskjellige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje "Lystreise" av Tove Nilsen kunne være noe for deg. Jeg-personen i boken skriver på en roman og er gravid, så vi får på en måte være med på tilblivelsen av to barn. Jeg er hverken gravid eller har barn, men denne lille boken likte jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Vinterbarn" av Dea Trier Mørch handler om forskjellige kvinner på en fødestue. Jeg husker den som veldig fin, men det er over 30 år siden jeg leste den, og jeg var hverken gravid eller mor ennå;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var også den første boka jeg kom til å tenke på. Ellers vet jeg at Cathrine Grøndahl har skrevet en diktsamling rundt dette temaet, men er neimen ikke sikker på hva den heter... Sheila Kitzingers "Fødselsopplevelser" begynner å bli en gammel bok, men det var flott lesing for meg da jeg var gravid for første gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der så jeg at du også kom i tanker om Cathrine Grøndahl - jeg limte inn lenke til den ovenfor i tråden akkurat nå, men den heter altså Jeg satte mitt håp til verden - jeg har ikke lest den selv, men husker de strålende kritikkene da den kom, og den høres jo ut til å være midt i blinken for trådstarteren?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ah, takk! Den har jeg hatt lyst til å lese, og er i alle fall noen skritt nærmere når jeg har en tittel. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra, da! Du får skrive en bokomtale når/om du får lest den - bra med litt blest om norsk samtidslyrikk, som jeg med skam å melde ikke har all verdens oversikt over selv... :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og Liv Holmen ga i 1980 ut diktsamlingen "Så nær - ", - en nydelig liten bok! Sakset fra baksiden: "Med små enkeltstående prosadikt lenker hun sammen en hel fortelling om forholdet mellom mor og barn. Helt fra det første spirende frø og gjennom barnets tre første leveår beskriver hun to liv som gror".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv om jeg ikke kan no' om sånt, er jeg sikker på at endorfiner fra moren overføres til barnet. Så jeg synes du skal finne deg noe morsomt å lese på - og derved styrke potensialet for å få et blidt og harmonisk barn med masse humoristisk sans. Sjekk for eksempel gretemors "humre-og-le-liste" som nylig ble til her inne...

Ellers husker jeg Wole Soyinkas "Aké. En afrikansk barndom" som en nydelig barndomsskildring - det er kanskje ikke dumt å lete etter fine barndomsskildringer, nå som du snart skal begynne "jobben" med å skape en fin barndom for ditt eget nurk? Lykke til!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

SiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenKirsten LundGroMonica CarlsenKetilGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitEmil ChristiansenVibeke