Jeg syntes det er flott at bare anbefalingene kommer frem, i stedet for den litt "tunge" forklaringen som fulgte med i starten.

Bruker folk her inne anbefalingsfunksjonen? Hvorfor / hvorfor ikke?

(Neste trinn må vel være å filtrere ut de bøkene den aktive brukeren alt har lest. Klikket på anbefaling for Twilight og på den første siden fikk jeg opp 8 bøker hvor det sto "har lest" i tilstandsvinduet. De to hvor det sto "legg til" hadde jeg også lest, men en annen utgave av de...)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Jeg har brukt denne en del ganger. Syns den har vært fin å gå til for bl.a. å finne nye bokgaver via bøker de tidligere har lest og likt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:) Det er jo det som er meningen med den. Hvis du liker den bestemte boken så lages det anbefalinger på bøker andre som har likt samme bok liker. Altså andre brukere her inne som har lest den bestemte boka, liker også de bøkene det dukker opp anbefaling på.

Regner med at terningkastene vi gir er med på å bestemme om vi liker eller ikke liker en bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, ikke sant? Bare synd at jeg har lest de fleste bøkene på listene, men dette har jo mer med at jeg er en lesehest. Har også funnet bøker der som jeg hadde glemt at jeg hadde lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig. Dette har jo med at anbefalingene blir laget på bakgrunn av boka, uten at det tas hensyn til den spesifikke brukeren som ber om anbefaling. For å få vekk dette problemet må anbefalingene sammenlignes med boksamlingen vår. Så fjerne det som finnes.

Et annet problem er at det er flere utgaver av samme bok, og ikke alle utgavekopiene er lenket sammen...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg er det helt ok at listene er som de er, for jeg bruker så pass mye tid her og andre steder at jeg har aldri problemer med å finne gode bøker. Og der er jo som regel en eller to bøker jeg ikke har lest. Samtidig er fint å se hvilke bøker andre anbefaler sammen, og som jeg ikke har tenkt på som "like."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vil du si at du bruker anbefalinger for å finne flere bøker som er "like" de du har lest. Eller ønsker en miks. Noen like og noen "ulike"... Tenker at jeg liker litt begge deler. Hvis jeg har likt en bok vil jeg gjerne lese flere som kan ligne, men jeg vil ikke bli stuck i en type litteratur på en måte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er helt enig med deg i at det kan bli for mye av en type bøker i perioder. Da er det godt å komme inn her og få noen tips, for det er ikke alltid det som står ulest i hyllene er av interesse heller. i alle fall ikke før andre har anbefalt dem her. Så jeg bruker listen til begge deler, men antageligvis mest for å finne like bøker. Det er ofte vanskelig å finne gaver til bokormer, som oss, og da er disse listene supre. Eller jeg trenger noe helt annet en stund.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes det er en fin funksjon selv om jeg ikke har brukt den enda. Det er fordi jeg har litt for mange bøker på vent, men noterer meg tips som kommer opp dersom det virker interessant (sjekker bokomtalen på de bøker som dukker opp).

Når anbefalingen inneholder hundrevis av bøker så må jeg innrømme at jeg ikke orker å sjekke, men dette gjelder vel for det meste krimbøker tenker jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser den. Jeg har også mange bøker på vent. Når det kommer opp mange treff så ser jeg som regel bare på første side, fordi jeg regner med at de mest relevante kommer først... Men syntes det er en morsom funksjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen svar så langt... Skal jeg tolke det slik at folk ikke bruker funksjonen eller ikke har lagt merke til den?

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Bruker ikke og har heller ikke lagt merke til denne funksjonen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en lenke man kan klikke på i forbindelse med bøker man har søkt opp, eller bøker man har i egen samling. Lenken har blå bakgrunn og teksten: Likte du denne? Vi har bokanbefalinger!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg aner ikke hvor den funksjonen befinner seg. Ikke hørt om det, så da skjønner du at jeg ikke har brukt den. Nytt for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om du trykker deg inn på en bok, noen bøker i alle fall, ikke alle, så finnes det et smalt, blått felt der hvor det står noe sånt som: Likte du denne boken, vi har anbefalinger.

Jeg har, i likhet med Annelingua aldri brukt denne funksjonen, siden min personlige erfaring er at anbefalinger som er basert på statistikk ikke alltid er like vellykket. Men funksjonen får jo for all del være der, det er godt mulig at andre har både glede og nytte av den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bruker for min del aldri anbefalingsfunksjonen - har nok av bøker på ønskelistene og skal-lese-listen min fra før, og stoler egentlig også mer på "personifiserte" anbefalinger i form av tips fra kjente (også "kjente" her inne), og i form av bokomtaler/kritikker i media eller her inne. Kan egentlig ikke tenke meg at jeg kommer til å bruke anbefalingsfunksjonen her inne heller - den må gjerne være der, men jeg er ikke interessert i den. Sånn var det med den saken - for mitt vedkommende. :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Harald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiHilde Merete GjessingEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe SolstadMorten MüllerEllen E. MartolGro-Anita RoenBenedikteAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngunnBerit RIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenThomas Kihlman