Eg liker også kokte egg, medan eg aldri har skjønt poenget med å spise eggedosis. Eg bruker riktignok sånn pipeklokkealarm når eg koker egg, viss ikkje blir det feil. Og egg skal vere hardkokte. Men bare akkurat passe hardkokte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Høres ut som en markblomst. Blåklokker, pipeklokker og prestekrager. (Piperanker derimot er en klatrevekst - har pipeformede "blomster" (eller frøhus???), derav navnet.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og en pipekrager er sånn som presten har.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja - klart det. De danske prestene har visst sånne fremdeles, forresten. De er jo ganske stilige - men er redd KLM (Kirkevåg, Lystad, Mjøen, ikke de flyvende hollendere) for alltid "ødela" pipekragenes anseelse for oss nordmenn... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet ikke om alle danske prester har dem, men noen gjør i alle fall det. Og bare sånn apropos, en gang jeg var i begravelse så hadde faktisk presten svart prestekjole og pipekrave, akkurat som KLM og det ble plutselig vanskelig å ikke le.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

OJ! Så fortvilet! (oisann, ja, jeg leser dansk bok i disse dager - det er vel der "fortvilet" snek seg inn fra) Jeg kan levende forestille meg situasjonen: jeg hadde også garantert sett for meg at den forrettende prest plutselig tok av seg kragen og begynte med abligøyer. Har samme problem på gaten iblant: kommer på noe morsomt, begynner å knise, blir skrekkelig flau over å være en sånn tulling som går og ler høyt for meg selv, og kamuflerer kniset med teatralske host og kremt. Sukk - sånn er det vel å være sjenert og selvhøytidelig nordmann...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sitter på kafe og ler jeg, men da er det bare å kamuflere det bak en kopp kakao eller en baguette. Spesiel om sommeren, når det er mye folk ute dukker det opp mye moro, ikke nødvendigvis komisk i seg selv, men morsomt fordi jeg assosierer til noe annet. Akkurat som med presten, som jeg bare ventet på skulle begynne å kaste kragen nedover midtgangen eller noe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har også gått over til sånn klokke som piper, ellers går det bare galt. Og ja, egg skal være hardkokte, men ikke overkokte, det er nyanseforskjell. på de to.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundMonaBLEster SThomas Røst StenerudNorahHarald KThereseBjørg Marit TinholtMarianne MBeathe SolbergsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine Sundal