Et tankevekkende men også problematisk skjønnlitterært verk som handler om en alternativ amerikansk virkelighet ved begynnelsen av andre verdenskrig.

Problematisk fordi den er er skrevet av den jødiske forfatteren Philip Roth, handler om en jødisk families opplevelser under en voksende anti-semittisme og der beskrivelsen en del av sitt eget folk til tider er så ærlig at man tar seg i å tenke at fordommer kanskje er på sin plass. Når boken er ferdig, imidlertid, er det ikke tvil om at de små urettferdighetene som blir lagt på jødene i starten av boka er bare begynnelsen, og at vold og forfølgelse etterfølger fascistenes jødiske antipatier. Problematisk er boka også fordi den store, stygge ulven er flygerhelten Charles Lindbergh som så tragisk fikk sin sønn kidnappet og drept i 1932. Han blir valgt til president ved krigsutbruddet og hans nazisympatier og anti-semittiske historie er ubehagelig å bli gjort oppmerksom på for en flyinteressert mann.

Ikke overrasket over at jeg er den første som kommenterer denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ble anbefalt denne boken i en bokhandel, og begynte på den med godt mot, men ble etter hvert mer og mer skuffet jo lenger jeg leste. Hadde et håp om at dette skulle endre seg, noe det ikke gjorde så jeg ga opp etter ca.150 sider. Ble for mye eventyr om ett veldig alvorlig tema. Ser samtidig at der sikkert er mange andre som liker denne sjangeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

siljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitIngunn SHarald KLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadHilde H HelsethBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeKirsten LundJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi LMarit HåverstadSynnøve H HoelMarianne AugustaJohn LarsenArne SjønnesenAnne Berit GrønbechAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteBerit RIngunn Øvrebø