Jeg er så fornøyd med at jeg har funnet ut hvordan jeg skanner omslagsbilder til bøkene.

Ble jublende glad når jeg fikk det til i går kveld. Setter veldig pris på at vi kan få lov til å gjøre det selv.

Bokhylla ser så mye koseligere ut med fargelagte omslag.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Helt enig Grete. Jeg har ikke skannet men funnet omslagsbilder andre steder på nettet for det er ikke alltid jeg har bokomslaget til boka. Selv om jeg har en eldre utgave av ei bok som ikke har omslag pleier jeg å "låne" fra andre utgivelser.
Jeg synest også det er litt stusselig uten omslagsbilde her i bokhylla, men når jeg har en del eldre bøker må jeg finne meg i at de ikke finnes, rett og slett.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mener å huske at du har "De utålmodige av hjertet" Stefan Zweig? Den har jeg skanna inn, så du kan hente omslaget hos meg. Ikke veldig spennende, men bedre enn den gråe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg legger inn min egen utgave som ikke finnes i basen, og laster inn omslagsbilde på den, er det ingen andre som berøres av det. Selv om det finnes mange utgaver av samme tittel.

Det har jeg testa ut med Sigurd Evensmos Englandsfarere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eh, hvordan er det man gjør det? Du mener bøker som kun har tittel og som er grå. Finns det en kortversjon på forklaring om hvordan man gjør det??

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Under knappetingen der man velger har lest/skal lese osv er det en link: "Legg inn omslagsbilde". :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Snakk om å ha øynene med seg....tusen takk for svar!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du har skriver som skanner bilder, skal det gå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott! Ja,skanne skal jeg få til. Har selvfølgelig lånt den boka det gjelder, og levert den tilbake igjen. Finner ingen bilder av den på nettet heller...ja, ja det ordner seg nok. Og hvis ikke får den stå der å være grå...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du bare èn grå, så er det ikke noe synd på deg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk til deg, Norah, som gjorde meg oppmerksom på dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det liker jeg også. Det som er dumt er at det påvirker alle andre sine bøker også. Og ikke alle er like nøye på om det er pocketutgave eller innbundet utgave de legger til, bare tittelen er den samme og heller ikke at det er riktig ISBN nr i forhold til det bildet de legger ut

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Av og til har det skjedd at feil ISBN nr er lagt inn paa boeker jeg har forsoekt aa registrere - jeg har da gitt opp (grenser for hvor mye energi man skal bruke paa filleting) og lagt inn boekene uten ISBN nr. Nye bokomslag har jeg ogsaa faatt paa flere boeker osv. - Men dette er vel en naturlig konsekvens av at vi alle kan vaere vaare egne bibliotekarer her inne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det at man legger inn et omslagsbilde til den utgaven av ei bok som man har lagt inn selv, kan muligens se ut til å ville påvirke også andres bøker?

Da jeg begynte å legge inn omslagsbilder, var det først og fremst på de bokutgavene jeg ikke fant her på bokelskere fra før (og som jeg dermed måtte legge inn selv), og da hadde de jo heller ingen omslagsbilder fra før.
Men da jeg la inn bøker som lå her fra før, og som ikke hadde omslagsbilder, tok jeg meg det bryderiet å skanne inn det omslagsbildet jeg hadde på min bok, fordi jeg helst ikke ville ha bøker på listene mine uten bilder.
Men man står jo fritt til å velge bort et omslagsbilde til den boka man har selv. Om man ikke er fornøyd, så legger man jo bare til det omslagsbildet man selv vil ha.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gidder du forklare meg det med ISBN nr. Ser jeg kan finne de i bøkene, men hva gjør jeg med dem? Har ingen aning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ISBN nr er et nr som er unikt for hver bok/utgave (selv om jeg har opplevd feil der en gang eller to) og er derfor en sikrere måte å finne ut hvilken utgave av en bok du har enn å bare søke på tittel siden en bok kan være gitt ut i mange utgaver. Alle bøker utgitt etter 1971-72 (husker ikke akkurat når det kom) har et sånt nummer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror jeg ser poenget ditt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det jeg prøver å si er at jeg leter alltid opp bøker via ISBN nr. Men av og til har de bildene folk har lagt til på det ISBN nr vært feil. Feks pocketutgaven i stedet for innbundet eller til og med at noen har lagt til feil bilde på feil bok. MEd feil tittel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mulig jeg er ute og sykler nå Linn Charlotte, men jeg tror man kan velge bort det bildet som er satt som standard og legge inn sitt eget bilde istedet, eventuelt bare la boken stå uten forsidebilde. Da jeg la til den utgaven av Dr. Zhivago jeg har, så hadde begge bindene helt feil bilde, da bare trykket jeg meg inn på bildene og valgte å ikke bruke dem, så nå står bøkene uten bilde. Det fungerte i alle fall for meg, så får jeg finne tid til å scanne de faktiske bildene en dag og legge inn mine egne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men det er vel ikke sånn at du må bruke de utgavene som ligger der av en bok. Du kan jo lage din egen? Eller tar jeg feil?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ja men de som legger inn "feil" bilde kan også la være å sette det som standard og på virke alle andre og hvis min utgave finnes så er det jo ikke vits å legge til en helt lik.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mulig vi snakker forbi hverandre. Jeg ville ikke bruke tid på å legge inn en forside, hvis den allerede ligger der.

Det jeg gjorde i går,var å legge inn forsider der det ikke finnes noen i basen vår fra før av. At jeg da skal gjøre noe galt kan jeg ikke forstå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg mener ikke du gjør noe galt. Det er jo bedre med bilde enn ingen bilde, men samtidig liker jeg at bildet stemmer med den utgaven det ligger på. Og som regel gjør det det. Men det ser ut som om ikke alle er like nøye desverre. Jeg har for eksempel de gamle innbundne utgavene av Angelique serien. De er fra tiden før ISBN men det står årstall og at de er innbundet. JEg tenkte at siden de ikke hadde bilde skulle jeg scanne de å legge dem inn etterhvert som jeg leste dem. Men plutselig en dag hadde noen lagt inn bilder på alle med en senere pocketutgave og pirkete meg liker ikke det. Så jeg kommer til å fortsette å scanne inn de jeg har. Men om jeg da legger dem som standardbilde eller kun for min samling vet jeg ikke ennå. Og hvis det er bøker jeg ikke lenger har selv og dermed ikke kan scanne inn bilde selv er det litt verre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er litt pirkete selv, så jeg forstår. Ble bare så glad når jeg fant ut av hvordan jeg gjorde det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Harald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiHilde Merete GjessingEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe SolstadMorten MüllerEllen E. MartolGro-Anita RoenBenedikteAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngunnBerit RIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenThomas Kihlman