Jeg falt helt for Hedvig sin litteraturtråd for mars - og tillater meg å videreføre for april.

Store opplevelser denne måneden: Ayn Rand - Kildens utspring. En klassiker som gir mat til tankene. Ikke enig i alt, men intellektuelt utrolig spennende!

Dimitri Verhulst - Alle tings bedrøvelighet. Velskrevet, forsoffent, hjertevarmt og ekte om oppvekst blant en gjeng med fyllikonkler i Belgia.

John Ajvide Lindqvist - Lille stjerne. Ah! Jeg elsker denne forfatteren!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Jeg har hatt mange gode, inspirerende og engasjerende opplevelser sammen med dere denne måneden med å lage humre og le lista som nå er kommet opp i 99 titler.

Der er det mye som kan få oss til å trekke på smilebåndet, og det varierer i fra American Psycho til Gummi-Tarzan. Helt herlig. Benytter anledningen til å takke alle som har bidratt.

En som har trimma lattermusklene mine er Tommy Kristoffersen Odd W. Suréns romanskikkelse. Det er veldig lytt her jeg bor, og noen ganger lurer jeg hva naboen tenker når jeg kommer med latterbrølene mine. De får tenke det de vil, det er så deilig å le.

Surén har en helt herlig humor, og burde oppdages av flere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne måneden har to krigsromaner satt dype spor, faktisk.

Den første er Väinö Linnas Ukjent soldat. Den er en finsk klassiker og handler om fortsettelseskrigen. Fæl, men det er en herlig ærlig bok full av galgenhumor.

Den andre er På hjemmefronten av Kari Hotakainen, som handler om "hjemmefrontsoldaten" Matti. Han mener at å kjøpe et hus er veien å gå for å få familien hans tilbake, og starter en krig for kjærligheten. Boka er trist, morsom, tankevekkende og samfunnssatirisk, og fortjener mange flere eiere enn 77...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå som sannsynligheten er minimal for at det skjer så mye mer i april, tenkte jeg det passet å svare.

Min absolutt største opplevelse var Dr. Zhivago, en fantastisk roman både om forbudt kjærlighet og om vanskelige tider.

Jeg fikk også lest mine først to bøker av Irène Néminrovsky, Sjelenes herre og David Golder og jeg var veldig begeistret for begge, men likte kanskje David Golder best.

Ellers fikk jeg tak i mine første tre bøker fra serien Tidens Ryska Klassiker, en serie jeg har ønsket å samle på lenge fordi jeg synes bøkene er så vakre. Jeg endte opp med Kejsarinnans tofflor av Gogol, Min första kärlek av Turgenjev og Polikusjka - Efter balen av Tolstoj.

Til sist oppdaget jeg forlaget Bakhåll. Også flere av deres bøker er veldig vakre, og siden jeg liker å støtte nisjeforlag endte jeg opp med å kjøpe En liten hjälte av Dostojevskij, som ikke var spesielt typisk for forfatteren, men likevel verdt å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Begge dei to Néminrovsky-bøkene du nemner her, kjøpte eg på Mammutsalget i år. Eg las Storm i juni for nokre år sidan (bloggomtale her), og gleder meg veldig til å lese meir av henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også "Storm i juni" liggende, så den kommer jeg også til å lese en gang, vet bare ikke når. Jeg har tidligere vært litt skeptisk til den siden jeg vet at den aldri ble fullført, men av omtalene jeg har lest her inne og andre steder, nå også på din blogg, så forstår jeg at det ikke gjør så mye likevel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg synest ikkje det gjer noko. Det som blir fortald er svært levande. Men boka har eit litt oppstykka preg, og det manglar ei slags samanbinding mellom dei ulike avsnitta. Likevel, det er ei god lesaroppleving.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fint å vite, da har jeg fått en slags endelig bekreftelse på at boken fungerer fint som den er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk :) Jeg hadde en fantastisk mars måned derfor lagde jeg tråden. Flott med ny tråd for april.

Denne måneden har følgende litteraturopplevelser gjort mest inntrykk:

  • lest min andre novellesamling, Rom ved havet, rom ved byen av Frode Grytten
  • hørt på min første lydbok. Pustegynge av Herta Müller
  • lest Peer Gynt av Henrik Ibsen
  • kjøpt Don Quijote av en bokelsker
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er ikke så lett å velge ut en av bøkene, men syns Heivolls roman: "Før jeg brenner ned" var utrolig godt skrevet og handlingen(e) fine. Romanen "Barnepiken" av K.Stockett rørte meg nok mest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Folket på Innhaug av Anne Karin Elstad

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Children's Wartime Diaries (red. Laurel Holliday) var månedens sterkeste leseopplevelse. Mrs. Dalloway (Virginia Wolf) var også en god opplevelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror det blir Sult. Jeg ante ikke at den var ironisk og morsom. Genanse og verdighet (Solstad) og Vildanden ble også en bra kombinasjon. Og alle tre historiene dreier seg om den norske mannens forestillelse;) De vil være, fremstå som eller forestille seg at de er rikere, glupere eller lykkeligere enn de er. De to eldste dreier seg ganske mye om ære, frykten for å tape ansikt, Solstads vel mer om å leve på en løgn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For en litterær måned!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den som har satt sterkest spor i april er "Den rettferdige" av Helene Uri. Velskrevet og god bok om et grusomt tema.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg har lese Stalins kyr av Sofi Oksanen, og det var verkeleg ei stor lesaroppleving eg kjem til å hugse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forfatter med en helt egen signatur. Stalins kyr er unik - både i tema/perspektiv og måten de er behandlet på!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Absolutt! Nå har eg endeleg fått somla meg til å skrive litt om boka også. Det var ei bok som måtte fordøyast. Bloggomtale her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

April er vel ikke heeeelt ferdig ennå....:) Har uansett hatt noen fine leseropplevelser denne måneden også!

Sort Messe av John Dickson Carr, Denne boka er sjefen over all krim!

Klokken i Makedonia av Knud H. Thomsen, Humre og le bok!

Sveve over vatna av Ragnar Hovland, ikke helt ferdig med den, men er helt klart en favoritt. Oppvekstroman, bra skrevet og ler så tårene triller!

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Kristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenKirsten LundGroMonica CarlsenKetilGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitEmil ChristiansenVibekeHarald K