Denne boken finnes i 175 boksamlinger men er ikke nevnt her inne en eneste gang. Det er noen å siden jeg leste den, og jeg syntes den var en fantastisk roman. Finner den dessverre ikke i samlingen min, må ha lånt den bort uten å ha fått den tilbake. Ønsker å lese den en gang til fordi jeg husker den gjorde et uslettelig inntrykk. Ønsker å høre andres mening om denne boken

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Det er mange år siden jeg leste boken. Husker at jeg likte boken veldig godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er en del år siden jeg leset den. Leste den da den kom ut. Jeg likte den veldig godt. Synes historien og forholdet mellom Jung, Sabina, Freud var meget interessant å lese om. Gjorde inntrykk. Hun som kvinnelig psykiater og jøde på den tiden- ikke lett. Og de stjal fra henne, Freud og Jung. Så stykket i teaterversjon en tid etter boka kom. I dag kan man se filmen Dangerous Method, som handler om disse tre bl.a.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den filmen skal jeg få tak i ved første anledning

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke rukket å se den selv, da den gikk på kino, men jeg regner med den er kommet på DVD. Skal se den selv så fort jeg får tak i den. Har hørt flere snakke om den, som en interessant film.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er lei for å si det, Brit, men denne boken skuffet meg virkelig.

Kanskje det har noe med meg å gjøre, men jeg likte ikke historien, jeg likte ikke språket og jeg likte ikke karakterene i boka. Språket synes jeg i enkelte partier var ekstremt, ja, jeg vet ikke hvilket ord jeg skal bruke.

Et par eksempler:

"Brenningen drar, han suges utover, skylles opp igjen, aner skumtoppene og tenker et øyeblikk at han må klamre seg fast, men hun sluker ham, slenger ham leende ut av munnen sin, sluker ham igjen, ler av ham og fatter ham." s 159

"Hun lo, men strakte seg ut på linstoffet på chaiselonguen og foldet seg ut for den svingende trapeskunsteren. Veggene ynket seg. Magen sang. Kloden fløy våtglinsende ut, stupte inn i lysten så gangene skrek, tumlet ut igjen, skjøt inn i den nå verkende åpningen, tok imot applausen ute i det fri helt oppe under teltduken og kastet seg uvørent mot de oppsvulmende hinnene slik at de brast, brast og brast; hornhinnen, netthinnen, alle de syv hinnene etter hverandre. Først da hun begynte å fryse, våknet hun og krøp under dynen. Hun merket knapt at han gikk. " s 168

Erotikk i bøker synes jeg kan være pirrende, men i denne språkdrakten blir jeg bare irritert.

Jeg slutter aldri å forundre meg over hvor forskjellig vi oppfatter bøker, men på den annen side er vi så forskjellige som mennesker, og det er det som gjør det så spennende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne boka tror jeg at jeg leste veldig tidlig på -90 tallet engang, og om jeg ikke husker feil avbrøt jeg den. Siden har den nå stått der i hylla og samlet støv. Jeg har ofte lurt på om jeg skal lese den igjen, men etter å ha lest utdragene du gjenga her gretemor, tror jeg jammen meg jeg skal la det være. Har sikkert hundrevis av bedre bøker jeg kan ofre tiden min på når det gjelder gjenlesing! Mulig jeg heller ser filmen Anita nevnte ovenfor.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Må jo erkjenne at det er veldig mange år siden jeg leste den, men husker at jeg var over meg av begeistring da. Siden den gang har jeg lest mange bøker, har blitt mer kresen når det gjelder litteratur, og kanskje ville opplevelsen av boken vært annerledes i dag. Da jeg registrerte meg på bokelskere var det en av bøkene som ble "favorittstemplet" utfra leseopplevelser mange år tilbake. Når jeg leser det du siterer er jeg enig i at det ikke lyder særlig overbevisende, snarere tvert imot, forferdelig egentlig. Det spørs om jeg ikke bør lese den igjen, hvis jeg våger da?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig! Den er blant mine absolutte favoritter. Det er en del år siden jeg leste den, men jeg ble veldig grepet av historien den gangen. Ingen bøker har klart å skyve denne ut av listen over de 25 beste. Skildringen av Sabina som person, historien hennes og tidskoloritten er utrolig godt skrevet. Absolutt en bok som ikke burde gå i glemmeboken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vet jeg har lest den og likt den for evigheter siden, må nok ta den fram igjen! Enda ei bok på lista...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

veldig god og rørenes bok. må kjøpe filmen .

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken var helt fantastisk, og havnet blandt mine favoritter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNera