Tove Ditlevsen. Nordens svar på Sylvia Plath. Og da må Vilhelms værelse være Tove Ditlevsens svar på The Bell Jar, for også hun tok selvmord kort tid etter utgivelsen av sin siste bok (som hos begge damene handler om selvmord, eller i hvertfall forsøk på det). Men det er kanskje ikke så snilt å si det på den måten, for det får Ditlevsen til å framstå som en kopi, og det er hun jo ikke. Jeg liker Tove Ditlevsen helt på egen hånd. Vilhelms værelse er sterk og jeg får tak i alle de forskjellige karakterene. Jeg ser for meg leiligheten til Lise/Tove, ja, jeg får sågår fornemmelsen av å kunne lukte den og høre lydene fra Københavns gater gjennom de åpne vinduene. Jeg satt forøvrig med en notatbok mens jeg leste denne, hvor jeg skrev ned hele avsnitt fra boken som jeg bare var nødt til å ha med meg videre. Denne kommer jeg til å lese igjen, akkurat som jeg har lest The Bell Jar mer enn én gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg tenker stadig på denne, men jeg vet ikke om jeg klarer å lese den igjen. Jeg syntes boken var god, men det var også forferdelig ubehagelig å lese den, husker jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvorfor dette ubehaget, Heidi Terese?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var flere av rollefigurene som gav meg frysninger fordi jeg syntes de var så usympatiske (og rett og slett ekle).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror sannelig den må på min "lese på nytt liste" også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Karin  JensenBenedikteEvaNinaHarald KDagfinn JakobsenLine DahleMarianne AugustaJulie StensethJane Foss HaugenFinn Arthur JohansenNils PharoLibraritas vTorill Elisabeth Revheimingar hAstrid TobiassenRuneStjernekasttuhamreHildaBerit RBirkaHanne MidtsundLailaLisbeth Kingsrud KvistengretemorAlice NordliMereteAnette SKirsten LundJennykjell kKarin BergHallgrim BarlaupmgeHeidiSigrid NygaardRoger MartinsenDaffy EnglundÅsmund Ådnøy