Ja, boka har absolutt grobunn i virkeligheta. Det var sterkt å søke på navnet på velodromen, Val´de....(?) på Google. Der finner vi noe av bakgrunnen for historien. Boka gjorde sterkt inntrykk med tanke på at franskmennene sprang tyskernes ærend og angav sine egne landsmenn, i motsetning til hva de fleste nordmenn gjorde. En historie som er lite kjent - og som fremdeles oppleves med skam i Frankrike.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Man burde vel kanskje se filmen også, det er alltid interessant å sammenligne roman og film.....jeg har ikke sett den, bare lest boken. Omtaler den litt i bloggen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Til Borgny også: Det høres ut til at det kan være verd en tur på kino... Artig å høre positiv omtale av denne filmen. Jeg er enigi i at boka har svake sider når den skildrer nåtida, men det er så masse positiv kunnskapsformidling her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bård StøreHarald KLogikaKirsten LundBjørg RistvedtDemeterHegeMargretheTarjeikriraAndreas BokleserAnne Berit GrønbechTove Obrestad WøienEli HagelundRufsetufsaOleTorTor Arne DahlTonesen81Linda NyrudNinaVibekeVegard BorgenKjell F TislevollRandiMorten MüllerMarieKjetilEster SBjørg  FrøysaaKjell PsomniferumHildeBente NogvaEllen E. MartolAstrid Terese Bjorland Skjeggerudsnurreingar hAnne Helene MoeBenedikte