Det har hopet seg opp litt i mine bokhyller. Jeg så over hyllene mine i dag og oppdaget flere som jeg hadde gledet meg så til å lese, men som jeg hadde glemt. Som hadde en høy stjerne og er bøker som jeg bare måtte ha!. Det er også bøker som har falmet litt , som jeg er usikker på.Da bør jeg jo lese disse , i stedet for å kjøpe stadig flere. Men det klarer jeg jo ikke.! Lurer på om jeg noen gang får lest alle mine bøker. Hva med dere, betyr det noe at de står der uleste. ? Eller har dere som mål å lese alle , en gang. ? Er dere flinke til å lese ferdig en bok , før dere kjøper ny.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 94 svar.

Alle jeg har kjøpt selv - ja. Har et par jeg har fått, uten å ha ønsket meg - de har jeg et mål om at noen andre skal få lest, via freetex, loppemarked eller gavegiving.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå prøver jeg å lese alle de bøkene i boksamlingen som jeg ikke ennå har lest. I tillegg har jeg ikke så enormt med penger for øyeblikket, så det bidrar til å stoppe meg fra å kjøpe nye bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har mange bøker i bokhylla mi som jeg enda ikke har lest, og som jeg etterhvert innser at jeg aldri kommer til å lese. Mange av disse frister rett og slett ikke i forhold til så mye annet spennende det finnes å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har uleste bøker, men også bøker jeg sikkert har lest 50 ganger. Da veier de vel opp for alle uleste :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg har det som deg,så jeg sluttet å kjøpe,og låner heller på biblioteket.Der fråtser jeg i alt jeg vil ha uten at det koster noe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, selvsagt. Hvorfor skulle jeg ellers kjøpt dem?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er IKKE flink til å lese ferdig en bok, før jeg kjøper en ny.

Siterer (på engelsk, og etter hukommelsen) et utsagn (vet ikke av hvem) jeg fant på nettet for et par år siden:

"I was put on earth to read a certain number of books. Right now I am so far behind I will never die."

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Er det romaner så er sjansen stor for at jeg før eller senere får lest den. Men alle oppslagsverkene, historiebøker og lignende blir nok ikke lest fra perm til perm. De blir oppsøkt når jeg lurer på noe og vil ha masse info:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min beholdning av uleste bøker bare øker og øker. Jeg holdt på å si dessverre, men tror egentlig ikke at jeg mener akkurat det. Som med usette DVDer jeg (også) har litt av et lager av, elsker jeg å gå og plukke i egne bokhyller når jeg skal velge den jeg skal lese. Noen ganger er terskelen veldig høy for å begynne på enkelte bøker, men så kan jeg plutselig oppdage at akkurat den eller den boka faktisk er innlest som lydbok. En kjapp tur til biblioteket og vips! så er jeg i gang med noen ganger det tyngste av det tyngste ... Som i skrivende stund - jeg hører nå fantastiske Moby Dick som lydbok - og FOR en bok for øvrig! I påsken har jeg malt utendørs og innendørs, gått turer, ordnet i hagen - hele tiden med en lydbok på øret ... Og når jeg så kan oppsummere inntrykkene mine i egenproduserte bokomtaler, og flytte den uleste boka over i leste-bøker-hyllene, er lykken stor!

I den senere tid har jeg blitt mer bevisst på at også de gamle bøkene må leses, og jeg går heller ikke av veien for å gjenlese gamle bøker (en interesse som bare øker med alderen) - selv om dette fører til at det tar enda lenger tid før jeg får lest alle de uleste bøkene mine. Mitt forhold til innkjøp av nye bøker er noe ala "må sikres, før den er utilgjengelig!" Og jeg liker å være tidlig ute. Å lese f.eks Knausgård fem år etter - vel vel ... Jeg synes i alle fall at det er mye morsommere å være der MENS det skjer.

En dag kommer jeg til å gjøre et alvorlig forsøk på å røske opp i min boksamling. Bøker jeg vet at jeg aldri kommer til å lese, vil mest sannsynlig ikke overleve den oppryddingen. Men gud forby å kaste bøker! Nei, da er det bedre å finne et godt hjem for dem.

Ellers får jeg ikke fullrost disse bokelsker-sidene! Lykken er å lese begeistrede innlegg om enkelte bøker, og oppdager at "jamen, den HAR jeg jo selv!" Og så får nettopp aktuelle innlegg meg til å lese denne boka og oppdage hvilken skatt jeg har hatt i bokhyllene mine, nær sagt uten å være 100 % klar over det. Og det at det på dette nettstedet ikke bare er fokus på de nyeste bøkene, er helt gull!

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Hvis jeg hadde evig liv, skulle jeg nok fått lest alle, - men ettersom jeg ikke har det, blir det nok stående en del (ganske mange!) uleste. Man må jo prioritere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg tror nesten jeg har mista oversikten over alle de uleste bøkene jeg har plukket med meg herfra og derfra. Er ikke helt sikker på om jeg kommer til å lese alle engang, jeg må nok gå over med hård hånd og ta noen valg for nå hoper det seg virkelig opp.
Det er jo så herlig å gå i disse bokhusene o.l. finner bøker for nesten hver meter som jeg kunne tenke meg å lese og eie.
Lidenskap kaller jeg det, noen vil si galskap.....
Vel, vel, men det er vel en sunn lidenskap i all sin "galskap" :) Eller hva?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Der du er naa - var jeg for noen aar siden - og det er ingen galskap - kun en stor kjaerlighet for boeker og et umettelig behov for aa eie og ha fri tilgang til bokskattene doegnet rundt. Men plasskrevende kan denne kjaerligheten bli - psykisk saavel som fysisk. Men pytt, pytt - hva gjoer vel det saa lenge gleden er tilstede, behovet for et hus med stoerre lagringskapasitet hoerer fremtiden til og ingen medboere lider last! :))

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Man kan bruke tid, krefter og ikke minst penger på ting som er mye verre enn bøker Karin. Jeg tror jeg skrev i en annen tråd, for en god stund siden, at når folk blir litt for nærgående med spørsmålene siden, så forsvarer jeg meg med at jeg ikke røyker.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Som jeg skulle sagt det selv! Jeg kan faktisk bruke opp mot 2000 kroner måneden på bøker uten å få den minste dårlig samvittighet! Hva sitter en røyker igjen med? Dårlig samvittighet for å ha ødelagt helsa enda litt mer? (Jeg har selv røkt i 25 år, så jeg vet hva jeg snakker om.)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bifalles!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

2000 kroner i måneden på bøker...... det kan også jeg finne på å gjøre! Men problemet dukker opp etter hvert: Hva gjør man med alle bøkene? Det er grenser for hvor mange bokhyller man får plass til i et hus. Og bøker er noe jeg NEKTER å kaste! Det blir kanskje nødvendig å satse på e-bøker heretter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du er inne på noe der ... Mht. plassen altså ... Jeg har fremdeles litt plass til å sette bøker dobbelt i bokhyllene mine, men det er en lite tilfredsstillende løsning i lengden. Så nå venter jeg i grunnen bare på at ungene skal flytte hjemmefra slik at jeg får flere steder å sette opp nye bokhyller ... ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kanskje du skal satse paa et lesebrett i tillegg - etter at jeg begynte med lesebrett for et par aar siden har det blitt plass til en utslagbar gjesteseng paa biblioteket mitt. Det er nok en smule brutalt aa tilby barna gjesteseng mens de fortsatt er hjemmeboende. :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det er jeg faktisk enig i! ;-) Det er jo rett før man risikerer å få barnevernet på døra ... He-he ...

Lesebrett er under MEGET skeptisk vurdering .... Den dagen noen finner opp en funksjon som gjør at man kan lese f.eks. engelskspråklige bøker og med letthet trykke på uforståelige ord og få dette oversatt til hvilket språk man måtte ønske - som norsk, for mitt vedkommende - er jeg imidlertid med!!!!!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er mulig at Kindle kan ha den funksjonen - det er verdt aa undersoeke. Jeg bruker en engelsk/engelsk ordbok (lett aa bruke) paa Kindle'n min, men det er mulig aa legge inn en annen ordbok istedet. Finnes det en norsk/engelsk ordbok paa Kindle (amazon) - saa er nok muligheten tilstede.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hmmm ... det ga meg virkelig noe å tenke på!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg bruker ikke så mye som 2000 i måneden, men det er fordi jeg ikke har råd til det og har utviklet mange kreative metoder for å finne gode bøker billig, bruktbutikk er stikkordet. Men mange bøker har jeg, og en del penger blir det jo til slutt, uten at jeg har minste snev av dårlig samvittighet.

Mine største laster er sjokolade, sko og bøker, røyke har jeg aldri gjort, har aldri prøvd engang, det var et prinsipp for meg fra jeg var barn, og det er jeg stolt av. Derfor føler jeg at jeg kan bruke litt ekstra på bøker og sko, og sjokolade også, så lenge det ikke blir for mye.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kan ikke bli sunnere. Galskap, neida. Helt normalt for sånne som oss. :0)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette tyder på at du er ein fullstendig normal bokelskar.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er en uforbederlig hamster.
Håper på en lang og lykkelig pensjonisttilværelse, slik at jeg får lest alt jeg ennå ikke har rukket å lese...
;)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg oensker deg en lang og givende pensjonisttilvaerelse. (Med eller uten hamster) :-))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen hjertelig takk! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jo, kjenner meg igjen her: )Selv om jeg stadig forsøker å la være...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe, nei... - det er ikke så enkelt eller greit å få til å avvenne oss hamstrende bokoholikere... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, det skal være sikkert og vist; ))) He he he: )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, jeg hamstrer nye bøker hele tiden, leser i 2-3 bøker alt etter humør. Vanskelig det der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser etterhvert som jeg får lagt til bøkene mine her at det dukker opp en del uleste i hyllene. Blir liksom litt mer forpliktende å ta fatt på dem nå som de er satt i "system" føler jeg. Og jammen fant jeg noen jeg hadde glemt!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å jada, det finnes uleste bøker i hyllene mine. Noen fordi de venter på å bli lest, og noen få fordi jeg rett og slett ga opp - de fenget overhodet ikke der og da. Men kanskje de får en ny sjanse, hvem vet ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det har jeg også tenkt- kanskje en bok som ikke fenger nå , som bare står der , ensom i hyllen, plutselig en dag er kjempebra. Bøkene forandrer seg ikke, det er vi som modnes som mennesker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg begriper jo ikke i min villeste fantasi...er det virkelig noen som har uleste bøker stående i bokhyllene? Det har faktisk ikke jeg, mine uleste bøker ligger i stabler her på kontoret mitt, også leser jeg fra bunnen, vel noen ganger fra toppen også, før de blir satt i bokhyller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du hadde droppa den første setningen din, så hadde det vært greit, men det blir for dumt.

Du har ikke plassert de uleste bøkene i hyllene dine, og det skulle skille deg fra alle oss andre her?

Også vet jeg at jeg ikke burde la meg provosere. Men noen ganger greier jeg ikke styre meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjære vene! Som det petimeter jeg er, har jeg behov for å skille mellom det jeg har lest og det jeg ikke har lest. Det jeg har lest, står i de "ordentlige" bokhyllene mine. Det jeg ikke har lest, men skal lese, ligger pent (?) oppstablet på arbeidsrommet. Etter hvert som jeg leser, blir noe av det "veiet og funnet for lett" og havner i Fretex-kassa, noe legges i hyttekofferten, og resten plasseres i bokhyllene. Jeg tror ikke jeg skiller meg så mye fra alle de andre her -?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tenkte det samme da jeg først leste innlegget, men så ble jeg usikker på om Strega mente det humoristisk. Å dømme av tidligere innlegg har hun virket koselig, så jeg valgte å trekke den slutningen og la være å svare.

Jeg personlig blir nesten litt provosert av disse med selvdisiplin jeg bare kan drømme om, som ikke har en eneste ulest bok i hyllene, men det er kanskje bare min mindreverdskomplekser:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sitter og småhumrer litt for meg selv her. Jeg har lagt merke til at enkelte lar seg veldig fort provosere herinne, og jeg kan heller ikke dy meg, for å være litt ironisk innimellom.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da var det som jeg tenkte da, jeg har etterhvert lært meg å sjekke hva brukerne har skrevet tidligere, siden det kan gi en ganske god pekepinn på hva slags menneske man har med å gjøre. Og deg hadde jeg ingenting å utsette på, så da lot jeg tvilen komme deg til gode. Saken er den at finnes ufine brukere her inne og det er ikke alltid så lett å avsløre ironi i skrift, tror det er derfor folk fort reagerer. Men nå gjorde jo du saken enkel og fortalte oss hvor landet lå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg har før skrevet om at jeg slett ikke har plass til alle bøkene mine, det er faktisk fullt overalt og de ligger i stabler rundt omkring. :) Vet at det ikke er lett å skjønne ironi bare med skrift, mangler jo både kroppsspråk og grimasjer, men det er godt at noen skjønner da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Føler meg mer usikker på ærligheten, Solveig. Mindreverdighetskomplekser tør jeg påstå at 90 % av oss har.

Selvdisiplinen er nok litt påskrytt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg kan jo alltids håpe at de beskriver en sannhet som kanskje er pyntet litt på, jeg føler meg i alle fall litt bedre da:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er altfor lett å lyve, Solveig. Etter hvert lærer vi hvem vi kan stole på og hvem ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg har ikke en eneste ulest bok i hylla..men hvis jeg skal kjøpe flerer bøker nå,må jeg få meg mye større plass...jeg har jo kjøpeforbud...men noen ganger er det bare sånn at jeg mååå ha en spesiell bok...har heldigvis god plass i kjelleren,så der havner alle nye bøker...men det fins biblioteker...og der tilbringer jeg nå...etterhvert mye av min tid..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper flere bøker enn jeg blir å lese..Dessverre. Men jeg har et mål om å lese alle og jeg skal prøve å ikke kjøpe noe nytt på en stund nå. Enkelte ganger når jeg kjøper nye bøker, så leser jeg dem og lar de gamle bøkene bare stå i hylla.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Absolutt ikke. Jeg rasker med meg bøker når jeg kan :D Jobbet lenge på Fretex og det er en suuuper måte å fylle opp hylla på! Nå står de og venter på meg til jeg har bedre tid til å lese. Til sommern er det slutt på pensum for godt og da har jeg mange gode leseropplevelser forran meg! :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å jobbe på Fretex og være leseglad er en farlig fristelse - har ikke tall på hvor mange bøker jeg har kjøpt siden jeg begynte der for halvannet år siden! Noen er lest og har fått plass i hylla, andre er lest og levert tilbake, og noen ligger fortsatt "på vent"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har du noe du glede deg til heffalumpen, god sommerlesning. !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei,nei,nei.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har som mål å lese alle, en eller annen gang:P Ulempen med å jobbe i en bokhandel er at det blir ganske mange bokkjøp (i tillegg til lese-eksemplarer som jeg tar med hjem med den intensjon å lese), som regel bøker som ser veldig kjekke ut, men som havner bak i prioriterinslista av en eller annen grunn. (Som regel fordi jeg føler litt mer press på meg for å lese bøkene jeg låner fra jobb, enn mine egne som er kjøpt og betalt for)

Så jeg kjenner meg veldig igjen! Det er alltid bøker jeg har lyst på, men har alltid for liten tid til å lese dem alle. (Må lese pensum istedenfor.)Målet er å lese alle, men noe av sjarmen er kanskje å stadig ha uleste bøker i bokhylla? Jeg vet ikke hvordan jeg hadde reagert dersom alle var lest ut. Sannsynligvis hadde jeg dratt ut å kjøpt en haug med nye bøker bare fordi jeg ikke hadde noe å lese:P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har som deg litt for mange uleste bøker i bokhylla mi. Syntes det er helt greit å ha noen uleste, f.eks. rundt 10 stykker slik at det er litt å velge blant når jeg skal starte med en ny bok. Nå har jeg rundt 60 uleste bøker og det er alt for mye :)

Økonomien min forandret seg litt og jeg bestemte meg for å melde meg ut av alle bokklubber, samt slutte å bruke så mye penger på bøker.

Jeg er i dag ikke medlem av noen bokklubb. Jeg har sluttet å kjøpe nye bøker og har spart mange penger. Dessverre har jeg oppdaget hvor mange flotte bøker jeg kan få i bruktbutikker etc. Jeg bruker mye mindre penger på bøker, men klarer ikke å la være med bokshoppingen min :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja jeg ser at det faktisk er en del bøker å få kjøpt som er nokså mye rimeligerer enn månedens bok , som kommer fra bokklubbene.Nå har jeg en del bøker stående i hylla, som jeg ikke har lest , fordi jeg har hamstret litt rimelige bøker. Jeg fryder meg over mine "knall kjøp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har fleire bøker i bokhylla som eg ikkje har lest, men eg ser ikkje på det som eit problem. Ein dag kjem dei til å bli lest, men har planlagt eit skippertak i mine eigne bøker neste månad:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke sånn altfor mange uleste bøker i hylla, rett og slett fordi jeg ikke eier så innmari mange bøker. Eller, kanskje en del til å være 18, men fortsatt ikke fler enn kanskje 60 - 70. Har planer om å lese alle, men er fult klar over at det kommer nok ikke til å skje. Men jeg har ihvertfall som mål å få gitt bort de jeg ikke kommer til å lese, slik som bøker som jeg kanskje kunne ha likt da jeg fikk dem eler kjøpte dem, men som nå kanskje ikke faller like godt i smak.

Jeg er veeeldig dårlig på å lese ferdig en bok før jeg kjøper en ny, fordi jeg er en sucker for salg.. Dessuten vanker jeg alt for mye på skolebiblioteket, og kommer nesten aldri derfra uten et par nye lån.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har nokre, men ikkje så alt for mange. Etter ein periode (les: år) med stram økonomi er eg ikkje lenger van med å kjøpe bøker. Eg har nokre liggande frå tidlegare av, men når eg kjøper bøker no er det fordi eg treng noko å lesa i no. Einaste er om eg er på brukthandel/ loppemarked, for billige bøker klarer eg ikkje å stå i mot. Planen var å gje dei uleste bøkene til brukthandel, fordi det nok er ein grunn til at dei er uleste framleis. Men no har eg fått meg store, plassbygde bokhyller, så no får dei nok komma ut av eska igjen.

Men når eg ser på mengden bibliotekbøker eg dreg heim, og som eg ikkje har sjangs til å lesa på 4 veker, ser eg at eg heilt klart har evnen til å samla opp mange bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg har nok mange bøker i bokhylla som ikke har blitt lest ennå, og jeg er "flink" til å kjøpe nye bøker selv om de ligger på vent..Men lese de, det skal jeg..etterhvert;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg har mange bøker eg ikkje har lese i bokhyllene mine, men eg ser ikkje på det som eit problem. Eg kjøper ofte bøker på salg og loppemarknad, og sjeldan til fullpris. Men det hender jo dei kjem i store stablar om gongen, og då seier det seg sjølv at dei kjem inn fortare enn eg rekk å lese dei. Men alle mine bøker er kjøpt med den intensjonen at dei skal lesast, og det er jo ein god start, tenker eg. Eg liker å gå å kikke i bokhyllene mine og leite etter noko som passar seg å lese akkurat i dag, og då er det fint å ha litt å velje mellom.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Helt enig, har det på samme måten selv og har det samme med filmer/tv-serier på DVD, nok til å vare i mange år fremover!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er stort sett flink til å lese ut bøkene jeg kjøper nå for tiden. Har en avtale med meg selv om at jeg må lese ut bøkene jeg har kjøpt før jeg bestiller nye, og er veldig streng med meg selv der. Men i tillegg handler jeg jo innimellom på salg, får en bok her og der - ja, det dukker jo opp litt ekstra innimellom. De får lov til å ligge i ventehylla til jeg trenger noe å lese, og det kan godt bety at de blir liggende en stund.

I tillegg har jeg en del eldre bøker som jeg kjøpte for flere år siden, da jeg var en uerfaren bokelsker. Det var på den tiden da jeg nylig hadde forstått at jeg var en bokelsker, men foreløpig ikke visste helt hvilke bøker jeg elsket. På den tiden ble det kjøpt inn en del bøker som jeg verken da eller nå vet hvorfor jeg kjøpte, og de står fortsatt uleste i hylla. Har ingen ambisjoner om å lese dem, men gir dem gladelig bort når sjansen byr seg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har en hel haug av uleste bøker i hyllen min desverre, og mange som jeg faktisk gledet meg stort til en gang å lese. Noen kjøper jeg mer fordi jeg samler på akkurat den serien. Men jeg har likevel tenkt få lest alle av de. Det tar bare litt tid. For underveis finner jeg noe mer nytt og spennende,både på biblioteket og i bokhandelen, også blir andre bøker da dyttet bakover i køen. Kjæresten min er nok mest oppgitt...for han synes det er teit at jeg går på biblioteket å låner en bok, eller i bokhandelen å kjøper en bok når jeg har 50 uleste i hylla. Men det er nok bare en annen bokelsker som kan forstå det...det er vanskelig å forklare men noen ganger så frister ikke de bøkene som jeg har tilgjengelig...for jeg vet at de alltid er der og at jeg kan lese de når jeg vil.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Noen bøker holder jeg på med, og det hender jeg gjør det et år, og jeg regner dem ikke som uleste. Jeg skiller så mellom bøker jeg skal lese snart, bøker jeg ikke har lest, men ikke avviser, og bøker jeg har avbrutt eller innser ikke var noe for meg. Den siste kategorien gir jeg oftest bort, de uleste står i egen hylle og de jeg skal lese snart, ligger i en egen stabel, evt flere stabler eller de står på lista jeg har med på biblioteket. Alle disse bøkene, samt dem jeg holder på med, hender det jeg omkategoriserer når jeg rydder. Å ombestemme seg, er ikke å ikke gjøre den selvpålagte leksa si. Selv i vår google-tid har jeg dessuten bøker jeg slår opp i. Det var vel en fjerde kategori bøker jeg ikke har lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Idé: Skal snart ut å reise. Tar da med ei av de bøkene jeg er i tvil om. Får jeg ikke lyst til å lese den da, legger jeg den igjen, og får mindre bagasje hjem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Då kan du jo registrere deg på bookcrossing.com, så kan du registrere bøkene og følgje med på kor dei havnar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hver lørdag et halvt år, har jeg fått opp linken til bookcrossing, men jeg har ikke orket å finne ut av det. Jeg er litt sånn "gammel"-dame-kløner-på-nettet og gruer meg alltid til å gjøre noe nytt der. Men fint du sa det. Bra anledning, og snart er det sommeren da man farter mer og folk har tid til å plukke opp bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

NEI NEI OG ATTER NEI! Er ikke flink å lese ferdig en bok før jeg kjøper en ny. Har haugevis av bøker "på vent". Mitt problem er at jeg kjøper bøker raskere enn jeg klarer å lese dem og da hoper det seg bare opp. En del bøker synes jeg at man må ha på vent slik at man har noe å velge i, men det går nok litt over stokk og stein dessverre. MEN jeg har som mål at jeg skal lese etterhvert...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har det akkurat på same måten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med studentøkonomi eier jeg bare et titalls uleste bøker, men jeg har til enhver tid en hyllemeter med bibliotekbøker. Jeg kommer meg vel gjennom halvparten før innleveringsfristen. Jeg gruer meg til den dagen jeg har råd til å kjøpe masse bøker som ikke blir lest, jeg er arvelig belastet i det henseende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sier som Knut Nærum: "Kjøp flere bøker enn du rekker å lese. Ellers vil du fremstå som et menneske uten ambisjoner."

Jeg har jo tenkt å lese alle bøkene jeg eier, men når det blir vet jeg ikke... Når biblioteket har brent ned og jeg er blakk?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Hehe, har også tenkt å lese alle bøkene mine som står uleste, tror jeg.
Jeg sier som Cicero: "Mine bøker har alltid tid for meg, de er aldri opptatte".

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har som mål å lese alle en gang. De bøkene jeg har kjøpt vil jeg jo lese en gang. Jeg har definivt et mål å lese alle en gang. Men jeg har nok forandra litt litteratur smak med årene. Det finnes bøker som jeg husket skrek mot meg når jeg såg de på bokhandelen. Når jeg lese baksideteksten på de no så tenker hva er det som gjorde jeg falt så pladask for den? for no frister de ikke like mye. Men jeg klarer ikke å la være kjøpe bøker. I hvertfall ikke på freetex, på loppemarked og på salg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

La deg ikke lure av baksideteksten, luva!
Dette er forlagets salgstriks, det forlaget tror vil selge. Dessverre altfor ofte misvisende og klønete. Ett eksempel bare - "Gutten i graven ved siden av" - den hadde jeg aldri lest hadde jeg basert meg på vaskeseddelen.

Mitt tips er å åpne boken og lese de første linjene eller det første avsnittet. Stemningen, språkføringen og "noe" udefinertbart forteller om dette er en bok jeg vil lese. For meg holder denne lakkmustesten ofte stikk!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nei, jeg handler og handler, stadig flere uleste, men når jeg kommer over varp, som hos bokklubben , stadig bøker til 50,- portofritt tilsendt, klarer jeg ikke la vær å handle. Har ikke så mange på vent som mange her, men iallefall 15 stk. Kjøpte bakom synger skogene trilogien nå nettopp til 50,-.....Men målet er å lese alle, men vet ikke når...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg nærmer meg vel 50 uleste bøker her hjemme. Men jeg har planer om å lese alle sammen etterhvert. Det er bare det at det dukker opp så mange nye jeg prioriterer først hele tida...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har en egen bokhylle til uleste bøker. Når jeg er ferdig med en bok havner den i den alfabetiserte bokhyllen i "biblioteket" - (min fornemme benevning av et gjesterom med bokhyller) . Problemet er jo at jeg stadig kjøper bøker (nye, brukte, loppemarked og Fretex)og uleste bøker holder seg konstant rundt 70. Det er ikke noe stress med det - bare en glede over å ha så mye godt i vente:-) Som deg så klarer heller ikke jeg å gå forbi en bok jeg "tror jeg må ha", men med ulest-hyllen har jeg i hvert fall oversikt over hva jeg har kjøpt, og hva jeg kan glede meg til ...

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det er alltid god trøst i å se at noen har det på samme måte som en selv. Har også egen "skal lese"-hylle, og det er ganske godt å gå og se på den hylla for da vet jeg at jeg ikke står i fare for å havne i en desperat kjede-meg-situasjon noen gang. Den kommer nok aldri til å bli tom, for jeg klarer heller aldri å gå forbi boksalg og sånt. På den annen side, med huset fullt av allerede leste bøker kommer man jo heller aldri til å utsette seg for kjeding, for det er alltid noen bøker man har lyst til å lese om igjen eller bare bla litt i igjen. Og lyrikkbøkene blir jeg jo aldri ferdig med og kanskje ikke Shakespeare heller...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg storkoser meg på loppis innimellom, så det har blitt endel bøker, ja... De står i egen hylle. Jeg har jo tenkt å lese dem, og så sende dem videre ut i verden (bokhylla på jobben f.eks). Problemet - hvis man kan kalle det det - er at jeg låner og låner på biblioteket også, så det stopper litt opp med mine egne. (Har en følelse av at jeg gjentar meg selv, for dette har jeg nok skrevet tidligere. Jaja.)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, jeg har mål som å lese alle - men samlingen vokser jo stadig, så det er ingen fare for at jeg noen gang har lest alt. Til gjengjeld hender det jo og at jeg låner bøker andre steds fra - man må jo tilpasse litt etter humør óg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ørtenhundre uleste, men har satt meg som mål å gjøre et innhugg i den listen nå i år, i alle fall blant de som har stått lengst. Jeg meldte meg på en leseutfordring for 2011 som går nettopp på dette, å få blåst støvet av gamle bøker og få dem ut av hylla og lest. Så mitt mål er å lese 30 av dem innen året er omme. Så langt har jeg bare lest to, men det er vel mest fordi jeg var så treg til å melde meg på utfordringen (begynte tidligere i april). Men to bøker er to bøker, og de hadde stått hhv. 5 og 3 år i hyllene, så det var absolutt på tide! ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har en egne kategori i hyllene mine som jeg kaller kuriosa, det er bøker som jeg har fått eller kjøpt latterlig billig som jeg bare har for moro skyld. Blant dem finnes en reiseguide over Jugoslavia på polsk og en russisk lommeparlør fra 70-tallet hvor man lærer å spørre om veien til kolkhozen. Disse bøkene har jeg ingen ambisjon om å lese.

De normale bøkene jeg har ulest i hyllene derimot, de har jeg ambisjoner om å komme igjennom. Om jeg noen gang får tid til å lese alle sammen er en annen sak, for vi snakker om flere hundre bøker. Og i tillegg så kjøper jeg jo nytt hele tiden, påvirket av anbefalinger her inne, fra venner og min egen nysgjerrighet.

Jeg tror ikke noe på å lese under press, så derfor stresser jeg ikke med å lese alle bøkene mine, så får vi heller se hvor det ender...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fin, fin tråd. Ja, har som mål å lese alle uleste bøker i bokhylla mi. Har vel komt frem til at det kommer til å ta sin tid. For får jo bok ideer al mas her inne, hyggelig det, da hoper det seg fort opp. Og jeg er ikke flink til å lese ferdig en bok før jeg kjøper ny.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det spørs hvilke bokhyller vi snakker om.
I de fysiske hyllene hjemme står mange bøker jeg ikke har tenkt lese. Det skyldes at to bokhyller en gang for lenge siden ble slått sammen til én, arv og bomkjøp. De bøkene jeg har satt i de virituelle hyllene på Bokelskere, har jeg ambisjoner om en gang å lese.

Men som flere av dere allerede har bemerket
- jeg blir stadig inspirert til å lese bøker som jeg ikke trodde var noe for meg
- jeg oppdager at jeg har bøker jeg ikke visste om/hadde glemt
- jeg får lyst til å lese bøker om igjen

Bøker som "står der uleste", er en skattekiste - bare å forsyne seg av!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Er så enig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

JA, jeg leser alle de uleste bøkene mine. Noen ganger tar det bare litt lengre tid.

NEI, jeg leser ikke ferdig en bok før jeg kjøper en ny da jeg ofte havner over boksalg og da blir det mange på en gang. Men jeg har et "system"; de uleste ligger i egen hylle og blir ikke plassert der de hører hjemme før de er lest. På den måten har jeg alltid oversikten over hva jeg har lest.

(De som er mine vel og merke:-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har heldigvis ikke så mange uleste bøker i hylla. Men har fått øynene opp for e-bok (Så praktisk!), og der er det jo en del som venter. Målet er vel å få lest de fleste av bøkene på ventelista, men om jeg får til det tviler jeg på.. Det kommer jo hele tiden nye som frister mer, og spesielt hvis det er nye i en serie! Jeg koser meg med de jeg har tid til, og lyst til å lese der og da, og så får de som venter, bare vente litt til :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har som mål å lese alle de uleste bøkene som står i hyllene mine, men det dukker alltid opp en ny som bare må leses først, det samme skjer om igjen og om igjen, dermed så står det et hundretalls uleste bøker å venter. Jeg har tenkt å få lest disse som tross alt er bøker som er verdt å lese. Skal innrømme at jeg er ganske flink til å lese ferdig de bøkene jeg begynner på men jeg er ikke flink til å la være å kjøpe nye. :o), det er en slags sirkel som jeg ikke har det minste lyst til å bryte...:o)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du har mange fine spørsmål, Tilla. Jeg ser det ikke som noe krav at jeg må lese alle bøkene jeg har i hyllene.

Samtidig har jeg fått anbefalinger om bøker her inne, som jeg aldri hadde trodd ville interessere meg.

Og bøker jeg aldri trodde jeg ville komme til å lese, står nå i "skal lese" køen.

Men å lese for en hver pris, tror jeg ikke noe på.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nei ,lese for en hver pris, kan bli litt stress også. Man skal kose seg med bøkene sine. Hadde jeg hatt ei hytte, da ville jeg vurdert å plassere alle de uleste der.slik at jeg da startet med disse bøken på hytta( som jeg bare drømmer om ).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har jeg også oppdaget etter at jeg ble med her, stadig nye impulser i retninger jeg enten har oversett eller trodd at ikke var noe for meg.

Jeg ser ikke på det at jeg burde lese de uleste bøkene i hyllene mine som et krav men som noe å se frem til. Mange av disse bøkene er arvegods og relativt gamle, så å lese dem er samtidig leseopplevesle og affeksjonsverdi. :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, det er ikke noen "burde" hos meg heller. De uleste er de jeg gleder meg til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine Louisemay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise Selnes