Hei!

Er det noen som har lest boka ansikt til ansikt av Gunnar Staalesen?

Er det noen som vet hva slags budskap denne boka har, og hva forfatteren ønsker å tematisere/problematisere?

Mvh Julianne:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Har også svart deg privat, men tar noe av dette i denne tråden også:-)

Jeg kan ikke huske at det var noe budskap i boka utover det å være en ren kriminalbok. Det er noen år siden jeg leste den og jeg har kikket på den nå igjen, men beklager, jeg klarer ikke å ta igjen om det evt skulle være noe underliggende i boka.

Bokas er for så vidt innom AKP'ere,POT og den kalde krigen etter 2. verdenskrig. Om de radikale på 70-tallet og hvordan disse levde den gang. Om Staalelsen ønsker å fortelle noe ad moral og etikk i den forbindelse tviler jeg på, jeg kan ikke huske at boka ga utrykk for noe mer enn ren staffasje i forhold til at boka skal ha en handling. På den annen side så kan en si at Staalesen har en sosialrealistisk tilnærming i bøkene sine; dvs at bøkene ofte har en politisk undertone, de skildrer "livet" og dens problemer. Så kanskje har Staalesen noe han vil fortelle oss utover kriminalhistorien? Dette har ikke slått meg før, - men hvem vet? Går man dypt nok ned i bøkene hans så kan man sikkert finne noe:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en reinspikka krimroman - veldig spennende - les den! Men noe budskap eller noen dypere mening tror jeg ikke du finner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis dette er en skoleoppgave kan det jo hende du kan få tak i boka på biblioteket og lese den. Og det stemmer ikke at du ikke finner noe ved å Google. Da har du ikke forsøkt hardt nok.

"Effektiv Varg Veum-intrige, men persontegningene blir i enkleste laget.

Et radikalt syttitallskollektiv skulle etter alle solemerker utgjøre den perfekte rammen for en krimintrige: Et lukket miljø, med kryssende politiske og ikke minst seksuelle allianser. Inn fra høyre den mystiske femme fatale, og vips er det satt i gang personlige skjebnedramaer som først mange år senere finner sin avslutning. Det er en slik intrige den akevittglade bergensdetektiven Varg Veum får ferten av da han en ikke veldig vakker dag på 90-tallet finner en død mann på sitt venteværelse.

Avdødes kone gir Veum i oppdrag å finne en forklaring på mannens mystiske dødsfall, og i løpet av noen regntunge døgn i overgangen oktober/november gjennomfører vår mann en tidsreise som bringer ham nesten 20 år tilbake i tiden: Til det ildrøde 70-tallets Bergen, og en flokk unge mennesker som hver for seg og sammen bærer på tunge hemmeligheter.

Gunnar Staalesen har en sikker hånd i sin gradvise avdekking av historiens mange lag. Spenningen blir hele veien godt ivaretatt, ikke minst ved hjelp av knappe og effektive dialoger. Og også denne gangen er den uttrykksfulle vestlandsnaturen med på å tilføre historien stemning. Fullt så overbevist blir jeg ikke av forfatterens noe forenklede persontegninger. Ikke minst snubler hans kvinneskikkelser rundt i litt vel grunt vann her og der. Troverdige skildringer av det motsatte kjønn er åpenbart ikke Staalesens sterkeste side. Likevel: «Ansikt til ansikt» er i det store og hele en solid Varg Veum-krim.

SINDRE HOVDENAKK"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det hjelper kanskje å ha bokas navn som tittel på dette innlegget, slik at du tiltrekker de rette folkene. Og da mener jeg de som har lest dem, desverre har jeg ikke lest den selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du skriver inn tittelen på boka i søkefeltet øverst til høyre, så får du frem coveret på boka. Klikker du på den, så får du frem en del opplysninger om hva den dreier seg om.

Eller du kan skrive inn "Ansikt til ansikt" på google.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for hjelp:) Jeg har desverre prøvd begge deler. Men finner ikke stort på nettet angående disse spørsmålene. Det står for det meste bare om bokas motiv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det dukker sikkert opp noen som har lest den etter hvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

RufsetufsaIvar SandKirsten LundSynnøve H HoelPi_MesonTom-Erik FallaIngunn SEvaMonica CarlsenVariosaHeidi Nicoline ErtnæsTorill RevheimgretemorLisbeth Kingsrud KvistenG LIngebjørgsiljehusmorBertyBerit RbreksusannaAlice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgeLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine Sundalsomniferum