Jeg skal på hytta i påska og skal pakke med meg en del bøker. Blant annet Sarahs hemmelighet, Sweet Little Lies og et par til. Beste tiden å lese på er i påska og på hytta, stille og fredelig. Så, hvilke bøker har du tenkt å kose deg med i påska?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 77 svar.

For det meste skal jeg lese pensum (hvem legger eksamen rett etter påske liksom!), men har plukket med meg ei (så langt) veldig spennende bok fra jobb som jeg leser når jeg trenger en pause;) "Alle Sjelers Natt" (type Harry Potter og Twilight for voksne - digger det!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har akkurat starta på Jo Nesbø "Rødstrupe". Eg rekner ikkje med å rekka så mykje meir med det været som er meldt. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal lese Arnaldur Indridason sine bøker Gravstille og Fjellet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trur det blir "Sukkerdøden" av Lindell for meg. Har akkurat fått kjøpt den brukt...Gleder meg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håkan Nesser; De ensomme, Tana French; Flukt, Chris Tvedt,Dødens sirkel, Orla Johansen; Statsråd i knipe og det som ellers måtte dukke opp i løpet av påska. :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal lese ut Elven av Ketil Bjørnstad, og satser på også den tredje boken i trilogen hans i påsken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå hiver jeg meg på påskekrimmen. Rett fra biblioteket og her blir det Trude Teiges "En hjelpende hånd", Vidar Sundstøls "Drømmenes land", Kjetil Trys "Frels oss fra det vonde" og en "Drops-bok": "Mamma i fritt fall" av Fiona Neill.

Jeg skal på hyttetur sammen med noen venninner og da må det bli litt "lette" ting slik at jeg kan prate innimellom..., - eller lese innimellom var det kanskje? :-) Må nok finne meg i at de fleste bøkene blir liggende til over påske, - blir vel ikke så godt mottatt å invitere med venninner på hyttetur og gjemme seg bak ei bok hele tida?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De dødes tjern (noe jeg leser hver påske. Har gjort det siden videregående), Sort messe (har aldri lest den før, men er nysgjerrig og syns det er på tide å ta den frem i påskehelga), Enhjørningen av gode gamle Bjerke. (Jeg elsker krimbøkene hans veldig godt. Enhjørningen er en av de få jeg ikke har lest ennå.) Blacklands av Belinda Bauer (kjøpte den på engelsk i fjor, og siden den har fått så gode anmeldelser må jeg bare lese den snart) og til slutt en bok jeg holder på med: Avdøde ønsket ikke blomster av Gerd Nyquist. Lang liste som jeg forhåpentligvis kommer meg gjennom og for en gangs skyld har jeg tenkt å komme meg gjennom disse bøkene som jeg har planlagt istedet for å legge inn andre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Litt stilig den påsketradisjonen Rufsetufsa:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, takk. Jeg bare digger De dødes tjern. Har blitt så knyttet til den boka av en eller annen grunn. Jeg anbefaler også gjerne Radioteaterets versjon av boka. Den er glimrende den også!:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så filmen som barn og hadde mareritt i flere år, men da jeg så den i fjor var den ikke så veldig skummel som jeg fryktet:) Har ikke lest boka av naturlig årsaker- skummelt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hehe, jeg har sett filmen en del ganger ja. Ikke akkurat den beste jeg har sett, men sjarmerende som gammeldags skrekkfilm da. Anbefaler deg å lese boka. Den er så mye bedre og det er verdt det selv om du skulle få mareritt:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som å lese om meg selv dette, jeg ble så skremt av filmen som barn at jeg ikke har tatt sjansen på å lese boken enda. Den står og venter i hyllen min, så kanskje jeg snart skal satse på at jeg er blitt voksen nok til å takle det...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Les den, les den, les den, les den. Nevnte jeg at du skulle lese den?:) Gjør det. De dødes tjern er et mesterverk!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, jeg tror du nevnte at jeg burde lese den:) Jeg har hørt mye godt om den her inne, så jeg begynner å bli veldig sugen på å gjøre et forsøk på å lese den. Jeg har også lyst til å utfordre meg selv litt snart, siden jeg ikke leser så mye krim til vanlig, så da er det mulig at det blir "De dødes tjern" som havner på leselisten snart.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den passer ypperlig som påskekrim:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nettopp begynt på Dr. Zhivago og den blir jeg nok ikke ferdig med sånn med det første. Men når den er utlest hadde jeg tenkt meg et lite prosjekt, å lese krim for å utvide horisonten min litt. Og så får jeg lest de krimbøkene jeg har stående også. Jeg skal huske din anbefaling av "De dødes tjern" og gi deg en tilbakemelding når den er lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gleder meg allerede å høre hva du syns om den:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir Ken Folletts Kjempenes fall, og Michael Morpurgos The butterfly Lion. Èn tynn bok og en veldig tykk......God påske ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er det tårer og tenders gnidsel; jeg greide å legge igjen De dødes tjern av Bernhard Borge (André Bjerke) i Trondheim da jeg reiste på påskeferie i dag. Syt, syt! Hadde gledet meg sånn til å få lest den i påska.
Heldigvis er jeg ikke helt opprådd, jeg har Sort messe av J.D. Carr med i bagasjen. Og noen krimbøker ligger heldigvis på lur her hjemme hos foreldrene mine fra før av, så krim skal det bli. Så får De dødes tjern heller ligge og godgjøre seg til jeg kommer hjem igjen...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"tårer og tenders gnidsel" Herlig uttrykk, og det gleder meg at du som er så ung, holder liv i et så gammelt ordtak :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, ja, det er flott. Jeg er glad i gamle ord og uttrykk selv, men skulle ønske jeg var enda flinkere til å huske dem/bruke dem :) Gleder meg til å bl.a. lese boka Katta i sekken senere, der kan man vel få litt inspirasjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bitteliten korrigering Tone. Jeg er nesten sikker på at det heter "gråt og tenders gnidsel"

"Katta i sekken" er allerede på ønskelista. Jeg setter virkelig pris sånne gamle ord og uttrykk.

Tårer og tender rimer mer, men etter søk på internett og søk i hjernen min, lander jeg på "gråt og tenders gnidsel"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det har du nok rett i når jeg tenker meg om! Takk for korrigeringen! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke for korrigeringens egen skyld, men vi vil gjerne at uttrykkene blir korrekte. Ikke sant?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp. Jeg er et lite petimeter, så jeg vil mer enn gjerne at det skal være nøyaktig og korrekt :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er et lite petimeter jeg også :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det ikke tenner som gnisser?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, det er tenner, men tender og gnidsel er gamle uttrykksformer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det så i grunnen litt gammelt ut;)Litt dansk til og med,hehe. Siden jeg ikke er så gammel, skriver jeg litt mer moderne,hmm. Sikkert derfor jeg sliter med Hamsun. Beundrer dem som leser orginalspråk, hvor dig og mig og De og Dem er det mest moderne som skrives (litt overdrevet), men jeg er altså for utvikling, men dog ikke språklig forenklinger- for jeg er enig med Jo Nesbø i Dr Proktor og verdens undergang -at ord som shjøpe og schino nok er påvirkning fra ailiens;) Apropos så ser jeg også at Østfold -l'n er i skremmende rask utbredelse sammen med hun/ henne forvikling, men det er vel annen diskusjon.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig med deg. Vi vil ha utvikling, men ikke shjøpe og schino. Når jeg hører sånne ord får jeg frysninger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men litt vanskelig for oss på vestlandet å uttale kj-lyd slik det skal være faktisk. Vi har litt problemer med å høre hva som er feil i uttalen vår rett og slett, selv om mange her jeg nå bor har overtatt den "Stavangerske" uttalen.

Men den gang jeg begynte på videregående i Stavanger så fikk jeg spørsmål om jeg kunne si "kjøttkake" (kjyddkaga), - det gjorde jeg jo. Til hele klassens store fornøyelse...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ken Follett og Kjempenes fall, det er en kjempe av en bok også, men gleder meg, elsker bøkene til Ken Follett:-)God påske til alle bokelskere:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har fisket fram en ulest klassisk krim fra bokhylla, Lansen av Anker Rogstad, som jeg tenker å begynne på når påskeroen senker seg. Ellers er jeg halvveis i Joacim av Axel Jensen og håper å få prøvd NB Digital for å få med meg Søvnhjulet av Gyrdir Eliasson.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som lærer må jeg planlegge dagene mine nøye. Det finnes engelsktimer, norsktimer, samfunnsfagtimer, kunst og håndverktimer.. og alle skal de planlegges og ha relevans for elevene jeg underviser. Nettopp derfor er påsken og andre ferier kjærkomne avbrekk; nå har jeg endelig mulighet til å styre tiden min helt selv; dette innebærer selvsagt også bøker. Jeg føler meg aller friest når jeg kan velge å lese en bok akkurat her og nå, i stedet for å planlegge det. Påskeferien gir meg derfor en kjærkommen mulighet til å plukke frem den boka jeg vil, akkurat når jeg føler for det. Det å kunne være impulsiv, også på litteraturfronten, er ferie for meg ;)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skal ikke lese krim i påsken, men har planer om å lese ferdig Harry Potter and the Deathly Hallows. Har også tatt med meg bok 7 i A Series of Unfortunate Events, 2.påskedag setter jeg kursen mot Irland, og da tar jeg med meg Jellicoe Road av Melina Marchetta.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har akkurat avsluttet Glassblåseren fra Murano og funnet fram Botsgang av Ian Rankin. Må ha litt krim i påsken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg skal til Barcelona, så eg har med to spanske forfattarar: Benito Pérez Galdós og Miguel de Unamuno. Pluss Karsten Alnæs si bok om byen og Herman Lindqvists Historien om Spania. Då burde flyturen kunne gå greitt! La catedral del mar har eg lese, så no skal eg sjå katedralen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da ønsker jeg deg en riktig god tur. Jeg har tilgode å besøke Barcelona men det blir nok ikke lenge til. Du har i allefall rikelig med litteratur med deg ser jeg, det ser ut til at du skal være der ei stund :)
Her kan du spasere på Mirós kunstverk og se hans signatur.
Til høsten skal jeg nok en gang beundre hans skulpturer og bilder. Da går turen hit, det er flott utstilling.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for rådet! Såg Miró på Høvikodden i fjor sommar!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg planlegger ikke noe mer for påsken en hva jeg planlegger resten av året. Da jeg nærmer meg slutten på en bok, og jeg ikke har noen idè for neste pleier jeg bare å se litt over hylla mi hjemme og hylla mi her inne...og vips så har jeg funnet den neste. Men med min lesehastighet, og det faktum at jeg skal jobbe omtrent hele påsken...så blir det nok bare en bok, og den driver jeg allerede på med. Det er "hypnotisøren" av Lars Keppler, og den passer jo igrunn i påsken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette skal jeg i løpet av påskeferien: - Bli ferdig med "Kaninene Synger i Mørket" - Bli ferdig med "Gymnaslærer Pedersens beretning ..." - Lese "Når vi døde vågner" - Prøve å lese hele "Dracula"

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt til å lese Den hvite løvinnen av Henning Mankell i påska, men den var utlånt på biblioteket..hm! Men ingen fare, har endel bøker i bokhylla mi som er uleste. Fikk Tilbake til Riverton i postkassen her om dagen også. Tror det blir en sånn "tar det som det kommer" bok-påske for min del. God påske!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Tilbake til Riverton" er god underholdning i påskeferien. Jeg gleder meg til "Den glemte hagen" som jeg har i hylla mi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kos deg med den glemte hagen, har akkurat lest den ferdig- vanskelig å legge fra seg. Nå blir det Islandsk krim for meg med Indridasson.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke turt å prøve meg på Indridason ennå. Håper på flere gode omtaler her. Og så har jeg så mange gode bøker som venter på tur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Håper virkelig du gir Indridason en sjanse! Her inne er jeg loggført med 537 leste krimverker - grøssere ikke medregnet… I realiteten er det selvsagt mange fler, siden jeg kun for ett år siden begynte å registrere hva jeg leser og slett ikke greier å huske alle krimbøker jeg har pløyet gjennom. Selv om jeg selvsagt leser mye annet en krim, vil jeg våge å påstå at jeg har nok erfaring med sjangeren til å si at Indridason er en god krimforfatter. Hans helt Erlendur innehar akkurat de rette delene av einstøing, helt med spesiell fortid og intellektuelt vidd til å skape en god karakter. I tillegg foregår handlingen på den sagnomsuste øya Island…

Jeg leser mindre og mindre krim, men Erlendur er defintivt en karakter jeg gjerne oppsøker igjen. Håper du får glede av ham også ;)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har akkurat vært inne på bokklubben.no og bestilt Vinterbyen til den nette sum av 50 kroner. Gleder meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har vært innom og bestilt, arvetanten, noen kjenner mitt navn og hett blod. Gleder meg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser at du har lest en del av Boris Akunin, hva synes du om hans bøker? Jeg er i utgangspunktet ikke spesielt begeistret for krim, men har kjøpt et par bøker av ham på salg siden jeg er så glad i Russland, og så har de bare blitt liggende der, ulest. Siden jeg stoler på din dømmekraft så spør jeg deg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vel.. B.Akunin (en må jo bare elske navnet: slå opp Bakunin, så skjønner du!) liker jeg egentlig veldig godt som krimforfatter. Bøkene tar for seg forskjellige krimsjangere, som f.eks det lukkede rom, spioner osv. i hver bok… På den måten blir bøkene ganske varierte, selv om hovedpersonen, Fandorin, og tidsepoken er den samme. Dette er ganske gammeldags krim, på mange måter à la Agatha Christie, som jeg elsker.

Når det er sagt: De aller første bøkene likte jeg veldig godt; de var forfriskende, til tross for (eller kanskje på grunn av!) sin noe tradisjonelle setting.. Etter hvert ble jeg dessverre mindre og mindre interessert i Fandorin og hans gjøren. Likevel: kos deg med de 3-4 første bøkene, de er som snacks å regne for oss som liker krim og er interessert i Russland..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk, da kanskje jeg skal jeg skal gjøre et forsøk om ikke så lenge. Det med navnet har jeg gjennomskuet, syntes en gang det var noe kjent med navnet Bakunin og slo det opp, da falt jo alt på plass.

Jeg er også glad i Agatha Christie, men for meg handler det like mye om den verdenen hun skriver om (jeg elsker 20-, 30-, 40- og 50-tallet) som selve krimmen. Men B. Akunin skriver jo også fra gamledager, så det burde passe min nostalgiske side. Og Russland og meg, det er jo en kjærlighetshistorie...

Noen av Akunins bøker er forresten filmatisert, jeg har sett utdrag av en film og det så rimelig storslått ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg lytter absolutt til hva du sier, Anja. Erlendur høres ut som "my kind of guy" I hvert fall før i tiden.

Bare tuller, Indridason kommer til å forefinnes i mine hyller etter hvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gled deg! Maange sider, men jeg slukte den! Ei fin, fin bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenkte jeg skulle lese noen av alle fantasy bøkene mine på Galaxyen som jeg har fått via. Netgalley :) Da jeg pt. har 9 stk jeg mangler og lese :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg leser de andre svarene her så begynner jeg å tro at jeg er fryktelig dårlig til å planlegge fremtidig lesestoff, men akkurat i dette tilfellet så er det kanskje fordi jeg ikke skal reise bort.

Jeg burde kanskje lese krim i påsken, det gjør jeg ikke så ofte, men det frister ikke. Siden jeg får bedre tid til å lese så kanskje jeg kommer til å satse på noe som krever litt, kanskje er russisk klassiker. Eller så kan jeg finne på noe helt annet, vi får se...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har akkurat lese årets krim, og skal også leite i bokhylla etter noko litt meir spennande. Eg lurer på om eg skal lese Uwe Tellkamp si Tårnet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå måtte jeg jo lete frem "Tårnet" og finne ut hva det var for noe, har hørt om den, men visste ingenting om den. Og jeg vet ikke egentlig om det var positivt eller negativt, for nå havnet enda en bok på ønskelisten... Jeg selv tror jeg faller ned på "Dr. Zhivago", synes det er på tide at jeg får lest den nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dr. Zhivago har eg også på lista. Men etter dei første femti sidene i Tårnet er eg overbevist om at eg har vald riktig påskebok. Tårnet følgjer ein familie i Dresden i DDR i tida rundt 1989 og Berlinmurens fall.

Etter å ha lese Stalins kyr, har eg fått lyst til å lese meir den aller nyaste historien til DDR og Sovjet, statane sine fall og overgangen til vestleg påverkning. Eg merkar at dette er ein periode som fascinerer meg akkurat nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en periode som interesserer meg generelt. De tidligere kommunist-landene er et tema jeg ikke får nok av, spesielt den litt mer moderne historien. Jeg elsket "Stalins kyr", og har "Utrenskning" liggende på vent, "Tårnet" havnet på ønskelisten med en gang.

Grunnen til at det blir "Dr. Zhivago" nå er at jeg diskuterte russisk litteratur i en annen tråd og merket at jeg måtte lese noe fra den kategorien igjen. Jeg har et veldig nært forhold til russisk litteratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg las Utrenskning i sommar, og det var sterk lesaroppleving. Eg har lese alt for lite av dei gamle, russiske klassikarane, så eg lista meg bare stille ut av den russiske tråden. Men eg kjem vel til å ta eit dykk uti den perioden også, når eg får det for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Utrenskning" har ligget ganske langt opp på min prioriteringsliste lange nå, den hoppet et par hakk opp av din anbefaling her, det ser ut til at du har god smak.

Jeg vil absolutt anbefale deg mange av de russiske klassikerne, du kan jo plukke tips i den tråden du snek deg ut av. Min favoritt av de jeg har lest til nå er "Forbrytelse og straff".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, eg har bare lese Brødrene Karamasov. Eg må tilbake til den tråden, eg veit det!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Krim frister ikke, tror jeg tar en russisk klassiker i stedet" (Litt unøyaktig sitat). Facinerende hvor forskjellig folk kan være - hadde jeg uttalt noe sånt i fullt alvor, hadde jeg blitt medisinert og lagt til sengs..

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tenkte jeg skulle prøve meg på krim, for det gjør jeg ikke så ofte. Kjøpte to Andre Bjerke på Mammut og fikk Menneskefluene av Hans Olav Lahlum til jul.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min leseplan for påsken er følgende:

Lese ferdig Alberte-trilogien av Cora Sandel.
Begynne å lese Keiser og Galilæer av Ibsen.
Påbegynne en ny bok som jeg foreløpig ikke har bestemt meg for :) Det passer jo egentlig godt å starte med en krimbok nå, men det er så mange uleste bøker som roper på meg så vi får se hvem som roper høyest :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Albertebøkene er veldig fine! Særlig godt liker eg Alberte og friheten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Der var det mange som ropte høyt, Hedvig! På meg hørtes det ut som om Ken Follett gjorde hva han kunne for å overdøve de andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har du igrunn rett i gretemor :) Ken Follett sine bøker "Stormens Tid" er faktisk tatt ut av bokhyllen og blitt plassert på stuebordet :)
Når det er sagt så skjer det ofte at bøker havner der og blir satt tilbake i hyllen igjen, men artig at du traff så blink hehe Kanskje det var meningen at Follett sto for tur nå :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen grunn til å putte de tilbake i hylla. Du får alt du ønsker deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Krim, krim og atter krim!!! Har kjøpt 3 krimnovellesamlinger som jeg skal kaste meg over etter at jeg har avsluttet den siste Gunnar Staalsen-boka. Gleder meg :-)

Og så skal vi prøve å bli ferdig med høytlesning av den siste Doktor Proktor-boka. Den er bare fantastisk- akkurat som de to foregående.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal jobbe i påska, jeg. (snif)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal gjøre et nytt forsøk på Shantaram. I tillegg tar jeg med Karin Fossums "Varsleren". Og så skal jeg lese en Harry Potter-bok høyt for minstemann.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På meg blir det krim. Holder på med panserhjerte av J. Nesbø. God Påske til alle bokelskere!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingmarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer Smedaas