For en liten godbit av en bok. Historien består egentlig av tre deler som hele tiden går i hverandre. Rammefortellingen er om den engelske soldaten som har desertert fra sin hæravdeling i Frankrike under første verdenskrig. Han har blitt blind av alle grusomhetene han har sett, og gjemmer seg i skogen mens han håper å finne en måte å komme seg tilbake til England. To søstre finner ham i skogen og ønsker å hjelpe ham.

En annen del av historien er soldaten som tenker tilbake på kampene han har deltatt i, livet i skyttergravene, unge menn som har dødd på brutalt vis.

En tredje del består av små historier soldaten forteller til de to søstrene. Alle er gripende på forskjellig vis, og et esel står alltid sentralt i handlingen.

Jeg er spent på hvilke barn som faller for denne boken. Illustrasjonene både på omslaget og inne i boken er av det litt barnslige slaget, og vil sannsynligvis skremme bort de eldste elevene i grunnskolen. Samtidig vil nok selve fortellingen i første rekke treffe en ganske moden leser. Jeg håper i hvert fall boken finner sitt publikum, for det fortjener den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg var nok ikke like fornøyd. Jeg kan godt like opplegget med den hemmelige soldaten i skogen og jentene som krangler etc. Men legendene som er flettet inn og som vel skal være vise og ettertenksomme og lære småjentene noe om livet, synes jeg ikke fungerer i det hele tatt. Jeg er også enig i at illustrasjonene er feilslått. Det er noe med språket også som knirker, er veldig omstendelig og muligens ikke godt oversatt (har ikke lest den engelske). Jeg ble veldig overrasket over at dette er en prisvinner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er lov å være uenig :-). Jeg står ved at jeg synes det er en veldig fin bok, men dessverre med klar minus for illustrasjonene. Jeg har en dyktig sjetteklasse lærer som leser den høyt for klassen sin i øyeblikket, og jeg gleder meg til tilbakemeldinger. Det er jo barnas reaksjoner som viser om den treffer sitt publikum eller ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

somniferumTherese HolmEgil StangelandLars MæhlumHeidi HoltanKirsten LundLailaBerit B LieIngunn SReadninggirl30LilleviAnne LiseAndreas BokleserNorahStig TPrunellaMarkus IngebretsenRufsetufsaPiippokattaKarina HillestadSynnøve H HoelRoger MartinsenIrene KnudsenPer LundHarald AndersenAnne Helene MoeToveAnneWangCathrine PedersenMarenKikkan HaugenAnneIrenelesergretemorCarine OlsrødHarald KAnne Berit GrønbechBård StøreStian AxdalGunn Duaas