Påsken har hos mange bokelskere blitt synonymt med krim. Jeg er ikke noe unntak. Ser krim på TV, når det passer inn og ikke minst, leser krim. Nå har jeg to stk bøker på lager til påskedagene. Det er John Hart: Ved elven. Jeg har ikke lest de to foregående bøkene som er gitt ut på norsk, og gleder meg til å stifte bekjentskap med ham. Kanskje jeg får lyst til å lese mer? Den neste er også av en ukjent, for ikke å si av to for meg ukjente navn. A.J Kazinski med boka Den siste gode mann. To forfattere står som sagt bak denne: Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich. Boka har fått en pangstart og filmrettighetene er allerede solgt. Håper den svarer til forventningene. Jeg har veldig lyst til å begynne å tyvlese før påske, men det ødelegger litt av sjarmen :). Uansett, ser fram til disse med spenning, som seg hør og bør...det er jo snart påske....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Lurer på om det med påskekrim er eit spesielt norsk fenomen? Har ikkje tenkt så nøye over det før, og er ikkje spesielt sjangerbunden til påske.

På TV, derimot, ventar vi alltid på den gode spenninga om kvelden - etter evt skitur og Kvikk-lunsj. Rart med tradisjonar....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har i grunnen tenkt at det er et norsk fenomen. Men det kan være noe vi har plukket opp fra England.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sikkert et norsk fenomen, siden svært mange av oss (fortsatt) har nøkterne forhold på ei hytte på fjellet... Selvfølgelig hjelper det at det er mange røde dager på den norske kalenderen...

Er jo bare de norske tv-kanalene som legger opp til påskekrim.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg les ikkje krim, men Agatha Christie kan gå an. Då på engelsk, - på norsk tykkjer eg dei verkar noko banale. I påska skal eg lese nummer 12 i serien om Damenes Detektivbyrå av Alexander McCall Smith. The Saturday Big Tent Wedding Party. Gledar meg! "Snillare" krim finn ein vel ikkje.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser vanligvis ikke bare krim til påske, men har tenkt å lese den siste Dorothy Simpson boken jeg enda ikke har lest, de 3 Catherine Aird el 5 Ruth Rendell. I hvertfall komme i gang med krim igjen. Ellers leser jeg meg gjennom Billy bøkene for tiden og dette er bøker jeg skal spare på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bokprogrammet idag på nrk2 kl. 21.30 handler om nettopp påskekrim. Kanskje det blir reklamert for noen spennende og gode krimbøker :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ÅÅ, så dumt at jeg så denne meldinga for seint. Håper på reprise. Takk for tipset uansett og god påske:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Reprise torsdag på nrk2 kl. 19.10 :-)

God påske til deg også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan se det her:

http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/728540/

Jeg så det akkurat selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flott:). Takk skal du ha. God påske:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har aldri brukt å lese noen spesiell sjanger i påsken. Vet jo at mange forbinder påsken med krim, men jeg har alltid bare fortsatt med lesingen der jeg holder på.

Nå er jeg ferdig med en av bøkene jeg holder på med, samt at det er lenge siden jeg har lest en krimbok. Så jeg skal jammen lese krim i påsken jeg også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blir paskekrim her også. Har ikke helt bestemt meg ennå for hva som skal med, men jeg skal i alle fall lese ferdig Panserhjerte, så får vi se hva det blir ellers, muligens Tana French sin siste.! Kos deg med Ved elven, den er veldig god!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Panserhjerte er bra:). Glad for anbefalinga av Ved elven. Gjør meg enda mer spent:).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet at for mange er påska synonymt med krim, og det må dere virkelig få til å kose dere med videre også, men selv leser jeg ytterst skjelden ei krimbok, og aldri i påska. Noen vil vel lure på om det ligger en liten protest i dette, noe det ikke gjør, men heller det at disse romanene gir meg en guffen følelse.Pluss at jeg syns der er nok krim i den virkelige verden. Her blir det heller en koselig roman. Ha ei fin påske:))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt at vi kan like ulike ting:). Jeg leser også mange andre sjangere og trives med det. God bok og god påske til deg også :))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ingar hKirsten LundSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenKetilGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitEmil Christiansen