Jeg er medlemmer av en rekke bokklubber, men avbestiller ofte hovedboka. Pris, men også at de ikke frister, er årsaken. Så kom Nye bøker med denne Koch og det var noe med beskrivelsen som gjør at jeg ikke er helt sikker på å avbestille denne gangen.

Så er det noen som kjenner boka eller forfatteren og har en mening om den kan være verdt en fullpris?

Fra Bokklubbens beskrivelse:

Fire mennesker, én middag - én dramatisk beslutning

En tilsynelatende alminnelig middagsavtale utvikler seg til en svært ubehagelig kveld når to foreldrepar avdekker sine sønners grusomme gjerning. "Middagen" sitter som et knyttneveslag og topper bestselgerlistene i Europa.

Rundt et bord på en dyr restaurant sitter to par: Paul og Claire, og Serge og Babette. Aperitiffen kommer på bordet, stemningen virker god, men Paul er nervøs. Han har nemlig oppdaget at tenåringssønnen og nevøen skjuler en helt forferdelig hemmelighet - en hemmelighet som omfatter både vold og drap. Spørsmålet er om Paul skal fortelle de andre tre det han vet.

Etter hvert viser det seg at det er flere rundt bordet som har noe å skjule. Og etter som middagen skrider fram, blir den ene nervepirrende episoden etter den andre rullet opp - helt til den rystende sannheten går opp for leseren.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 94 svar.

Hører på den på lydbok i bilen - er kommet til CD 5. Litt treg i starten, men blir en absolutt lesverdig psykologisk roman. Jeg må sitte noen minutter ekstra og høre litt til både når jeg kommer frem til jobb og hjem om ettermiddagen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da var Middagen i hus, så får jeg se om jeg skal innta den snarlig eller vente til jeg blir mer sulten;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det tenkte eg og! Den verka rett og slett litt spanande! Eg pleier ofte å trykke avbestill konsekvent, men denne gangen har eg venta litt... trur me må prøve den eg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om ikke lenge er den på tilbud. jeg har ofte ventet litt med innkjøp , av de nyeste bøkene. EKS : fikk de tre første av Knausgård til kr 59 pr stk, fordi jeg ventet. Ser at Litteraturklubben har månedens bøker til kr 59 pr stk , fast nå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjære, kjære Strindin, du må da forstå at du ikke kan legge ut slikt så jeg kan lese det. Denne boken hadde ikke jeg hørt om før jeg leste ditt innlegg og nå er nysgjerrigheten vekket. Nå er det mulig jeg må kjøpe denne boken, også jeg som forsøker helst unngår å kjøpe bøker til fullpris. Budsjettet mitt har ikke godt av å være medlem her...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne vekket også min nysgjerrighet! Men kom raskt til meg selv igjen og avbestillte den:) har i utgangspunktet lovet meg selv å ikke kjøpe så mange bøker til fullpris... Denne kommer jeg til å låne på biblioteket, som bai nevner nedenfor.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg lurer også litt på denne - som deg, blei eg litt betatt av omtalen. Men eg trur eg satsar på biblioteket denne gongen også. Det har blitt mange bokkjøp i det siste.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Morsomt at du tar dette opp, for jeg satt og lurte på akkurat det samme! Da jeg googlet på forfatteren, fant jeg svært lite ... og dette gjorde meg usikker på om jeg skal avbestille eller faktisk ta sjansen. Blir spennende å se om flere har noe å bidra meg! ;-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Da er vi tre. Jeg har enda ikke avbestilt. Avbestilte ikke forrige heller som var "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant" (Har ønsket den lenge).

Har jo egentlig bestemt meg for å ikke kjøpe så mange bøker til full pris, men det er vanskelig å la være. Nyeste bok vekket nysgjerrigheten min så det blir nok til at jeg tar i mot denne også.(Svake menneske..)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hundreåringen har eg lese mykje positivt om, så eg vurderte å behalde ho sjølv også. Men eg endte opp med å vere fornuftig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det begynte å bli litt kjedelig å være så "fornuftig" (om det er det da?). Men jeg tenker meg godt om før jeg lar være å avbestille. Tror det blir første bok jeg mottar fra bokklubben i år så jeg har vært ganske flink.

Det er jo egentlig ingen hast å skaffe disse bøkene, de forsvinner ikke, det eneste en risikerer er at de blir billigere;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hehe - det er sant. Eg er ofte ivrig etter å skaffe nye bøker med ein gong dei kjem ut, men eg merkar at eg må bremse litt nå. Får heller prøve å komme gjennom den stabelen eg har kjøpt etter jul - det begynner å bli meir enn ei. Også er bokklubbøkene ganske lette å få tak i, på biblioteket på jobb, så dei må eg ikkje kjøpe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aldri hørt om boken før ditt innlegg (meldte meg ut av Bokklubben Nye Bøker for noen år siden), men jeg ble jo nysgjerrig, så klart. Googlet forfatteren, ventet meg treff på danske sider, men han viste seg å være nederlender - så jeg gikk inn på lenken til artikkelen om forfatteren på nederlandsk wikipedia. Ikke at jeg egentlig kan nederlandsk, men det har jo mye til felles med norsk, da - så jeg fulgte en lenke videre til nederlandsk wikipedia-artikkel om ''Het diner'' ("Middagen"). Mulig du allerede har gjort denne "øvelsen"? Jeg skjønner såpass av den artikkelen at boken bygger på et virkelig drap i Barcelona, som ble fanget opp av et overvåkingskamera og endte opp på YouTube. Og at boken i 2009 vant en nederlandsk publikumspris - tidligere vinnere teller blant annet J.K.Rowling, Marianne Fredriksson og Jean M. Auel...

Vet ikke om dette hjalp deg noe som helst, Strindin - men jeg fikk i alle fall tilført litt kunnskap takket være etterlysningen din! Sånne forfattere og bøker jeg aldri har hørt om gjør meg så veldig nysgjerrig, ser du... :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Haha! Bra jobba;) Er selv en googler, til tider til kraftig frustrasjon for mine omgivelser. Alle TV- kvelder, filmer og diskusjoner kan jo nå suppleres av litt nyttig(?) tilleggsinformasjon......Nederlandsk er dog upløyd ordbok, så stor takk til nydyrkeren:)! Marianne Fredriksson trodde jeg var dama i Roxette (eller lukter det mord og denslags??), her må googles(!). Litterære priser til Roxette kan jeg uansett med en gang si at vil trekke kraftig ned....;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og da kan jeg meddele, det mange alt vet: Marianne Fredriksson (d.2007). Regnet som en av Sveriges største og mest folkekjære forfattere. Ansiktet som smiler fra fotografiene på nett er kjent. Fredriksson

Og Roxette? Marie heter hun.

Så da koker vel dette ned til: kan en stole på svensker og deres samrøre med treskofolket;)? Forøvrig en betegnelse Moberg oppga ble brukt i Amerika om svenske innvandrere, så forholdet de to folkene i mellom er antagelig tettere enn selv vi, broren, kunne ane og går kanskje langt tilbake?

Grublingen fortsetter....., hinsides Koch og hans middagsselskap.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du - vi hadde visst adskillig samrøre med treskofolket (de med harkelydene og diftongene), vi også, i seilskutetiden. Jeg har på ønskelisten Atle Næss'Din nestes eiendom der jeg har skjønt at disse forbindelsene er sentrale i handlingen - videre snikleste jeg for en tid siden i en bok om norske ord og uttrykk med opphav i skipsfarten, og der var det masser av begreper vi har overtatt fra hollenderne (de seilende, muligens også den flyvende ;-P ).

Ehm... måtte google litt nå, og ved å google "dørk" (skipet på et gulv, nei - omvendt!) fant jeg ut at jeg er bittelitt på viddene - men ikke mye!: Dørk har vi visst fra nedertysk, som ble snakket i både Tyskland og Nederlendene - og det kan like gjerne ha vært (andre?) hanseater enn nederlenderne som vi fikk disse skipsuttrykkene fra. Ifølge wikipedia. Hm. Jaja. Så lærte jeg enda mer.

Marianne Fredriksson skryter alle som har lest henne, opp i skyene - jeg har ennå ikke kommet meg til å lese henne, men jeg stoler på mine hjemmelshavere; jeg tror vi har noe bra i vente om vi tar fatt på en bok av henne. "Simon och ekarna" er den jeg har fått anbefalt oftest....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg las "Simon og eiketrærne" for en del år siden og kan huske den falt i smak. Las ei til som jeg aldeles ikke på noen som helst måte husker navnet på, det gjør heller ingenting for den falt ikke i smak. Så det ble med den ene boka og slik blir det nok også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg hadde ein Marianne-Fredrikson-raptus då eg var 18 (sommaren mellom 2. og 3. klasse på vgs). Simon og eiketrærne gjorde sterkt inntrykk på meg. I tillegg var eg veldig fascinert over trilogien med Kains bok og dei to andre eg ikkje hugser namnet på i farta. Eg hugser Fredrikson som gode bøker, men det er som sagt lenge sidan eg las dei.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hm....så koker det vel ned til (?): kjøp Fredriksson, avbestill Koch og innse at vennskapet med tulipandyrkerne må deles med storebror!

Alternativt og mer av en bokelsker løsning: kjøpe Fredriksson, Koch og Næss, og håpe at det hele går opp i en eller annen høyere enhet som kan sannsynliggjøre at gamle vennskap ikke ruster selv om de deles med storebror og at så lenge skutan kan gå......så???

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror jeg beholder den! Selv om jeg for første gang på flere år har beholdt svært mange av de siste månedens bøker ... Det var liksom noe med den, som fikk meg til å bli nysgjerrig. (Mens jeg samtidig har avsluttet en annen bok, som var månedens bok i fjor, og som er så oppskrytt at det kan være det samme: Øya under havet av Isabel Allende... )

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ny idé: alle lar være å avbestille Middagen med mål om å ha lest den før Rose-Marie....hehe;)!

Den som er først ferdig må legge ut en fyldig bokomtale og uansett kvalitet og dom motta i premie stående ovasjoner og supperlativer uten sidestykke for sin prestasjon som vil overgå hva de fleste bokelskere noensinne har klart ;-)!!!

Noen regler: folk med leseeksemplar er unntatt denne konkurransen;) og alle som prøver seg må antagelig være forberedt på å ofre nattesøvnen den dagen boka når postkassa, ja innlegget må antagelig postes før daggry skal vi nå målet!

Noen bekymringer: bokklubben er så treg at tidvis har jeg inntrykk av at bøkene når netthandel og bokhandel først. Distriktsrepresentantene, kan som Eidsvollsmennene, bli slått på målstreken av dårlige kommunikasjoner;)!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hm....har oppdaget at 11 bokelskere nå har boka som NTB melder lenge har preget bestselgerlistene i Tyskland og Nederland. Og noen oppgir sågar at de leser den (jeg nevner ikke navn;) I min distriktsbokhandel har den ikke nådd hyllene enda (netthandel har jeg ikke forsøkt), så nå setter jeg min lit til mitt andre ønske (i tillegg til duellen) i denne tråden: at noen anmelder den før avbestillingsfristen i Nye bøker....;)!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fristen er 26.april så det haster;) Kanskje en nedtelling hadde vært noe,hehe.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bokklubben sender jo ikkje nødvendigvis ut boka på lanseringsdato, dei sender ut bøker med passande mellomrom. Og leseeksemplar kjem som regel på lanseringsdatoen, så ein får det sjeldan før butikkane har dei, uansett.

Eg trur eg melder pass, når det gjeld konkurransen. Lesekondisen min er litt laber nå for tida, eg slit litt med at eg bare sovnar når eg prøver å lese (det er slik i periodar på grunn av medisiner). Men eg kan vere heiagjeng.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe, Ja hun leser rasende fort , men hun har også innrømmet at hun lytter til mange av disse mens hun gjør andre ting (multitasking;)) Tror ikke hun leser dem med en gang. Se "Øya under havet". Hun liker å ha dem i huset en stund. Jeg derimot er ofte av typen "kaste seg over nytt stoff" og lar annet ligge. Ikke er jeg spesielt god på bokomtale heller noe Rose- Marie er veldig god på. Tror ikke jeg tør ta opp konkurransen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt det er noen som har vett til å slå til!! Ser frem til bokanmeldelsen din!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg henger meg på avsporinga :)

Allende trur eg er ein sånn enten-eller-forfattar, litt som John Irving og Lars Saabye Christensen. Eg har ikkje møtt nokon som synest bøkene deira er greie nok, det er liksom enten elsk-forhold eller ikkje. Sjølv har eg ikkje fått taket på nokon av desse tre forfattarane, av same grunn: Bøkene deira grip meg rett og slett ikkje. Men eg veit om veldig mange som skamrosar dei.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe, artig at du dro frem akkurat disse forfatterne, som er noen av mine favoritter. Er vel ikke enig dog. Har elsket mange av bøkene til alle, men ikke hatet andre. Ble skuffet over Siste natt i Twisted River (John Irving) og Bisettelsen (Saaby Christensen) klarte jeg ikke å fullføre. Allende har jeg ikke samme forhold til. Ikke sånn må-ha bøkene når de kommer ut. Kanskje fordi jeg har blitt litt skuffet over noe av det hun har skrevet. Tror hun skrev en bok om noe gullgraving en gang(husker ikke tittel) Kan det være En lykkens datter? Gjorde ikke så voldsomt inntrykk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Svar både til Bjørg og Ann Christin:) Jeg ble veldig betatt av Garps bok da jeg var yngre, så da Fretex solgte JI for nesten ingenting kjøpte jeg og har mange i hylla, men stadig andre bøker som kommer i veien. Hvem ville du starta med AC? SC: der fikk jeg også et nært forhold til Beatles og Bly da jeg var yngre, men har aldri kommet meg igjennom Halvbroren (noe jeg likevel ikke har gitt opp). Så mitt forhold til han er mer ambivalent enn noe hat/elsk opplegg:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morsomt: "Halvbroren" er visst den eneste LSC jeg ikke har klart å lese - det ble for mye "hype" om den før jeg rakk å begynne lesingen, og jeg har hatt den liggende ulest siden den kom; forsøkt å begynne på den, men det nytter liksom ikke... Men ellers pleier jeg å synes at LSC er verdt å lese, selv om ikke alt er like stort. Men Beatles er en höjdare - hver gang!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Halvbroren er ikke så morsom som Beatles, den er underfundig og litt mer komplisert. Litt mer "tenke sjæl" om hva som egentlig skjer. Det er jo veeeldig lenge siden jeg leste den, men husker den som god. Tror jeg må finne den fram igjen. Er skremt over hvor lite jeg husker av bøkene jeg har lest. Kom på at jeg også må lese Maskeblomstfamilien en gang til. Da det ble så mye snakk om filmen husket jeg ikke annet enn at handlingen forgikk i Oslo og at det var vanskelig å vite om hovedpersonen var gutt eller jente. Kan kanskje si at Halvbroren er en fin blanding av Maskeblomstfamilien og Beatles, for det er humor i den også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte VELDIG godt Halvbroren. Den er veldig underfundig. Som jeg har nevnt i andre tråder, har jeg værti diskusjon med andre lesere som har en HELT motsatt forståelse av "plottet". Når det gjelder DQ sa en person engang at hvis en observerer en person som sitter og leser en bok og som SAMTIDIG ler veldig godt, er personen enten noe forrykt ELLER han leser Don Quiote.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg går i meg sjølv og ser at mitt inntrykk av desse forfattarane er ei grov forenkling av verkelegheita. Men det er litt rart, for de er dei første eg høyrer om som har eit både-og-forhold til desse tre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var svoren John Irving fan inntil de to- tre siste bøkene- eller forresten jeg likte "Til jeg finner deg" (nesten 900 sider puh), men Sirkusbarn (husker ingen ting), Den fjerde hånden og Siste natt i Twisted River kunne jeg godt latt være å lese. Jeg tror at hadde jeg begynt bakfra hadde jeg nok gitt opp før jeg hadde kommet halvveis i boken, men jeg har lest dem kronologisk og de første er virkelig herlige med alle sine raringer og merkelige familieforhold.

Jeg har ikke problemer med å forstå at dette kan bli litt mye for noen. Og LSC har jo mye av det samme, som nevnt tidligere i denne tråden, som egentlig handler om noe helt annet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har eg bare lese Halvbroren, halve Beatles to gonger og Enke for et år, men det kan høyrast ut som om du har rett i at det er noko av same greia med alle dei merkelege familieforhalda og raringane - og at dei to har litt samme stil. Eg får i alle fall ikkje heilt tak i kva som er "greia" med verken Christensen eller Irving.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Grov og grov;), du har jo uansett rett i at enkelte forfattere er det mange som har større problemer med å forholde seg likegyldig til, enn andre. Hamsun er et eksempel, fra den fargebelagte kvasifilosofiske verden er jo Coelho et slikt hat/elsk objekt. Og jeg tror også, som du er inne på, at LSC har flere dedikerte fans enn mange andre norske forfattere. Og er ikke det en tilbakevendende påstand at god kunst krever motstand? Altså at om ingen hater noe er det også få som elsker det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er kanskje noko sant i det du seier der. Coelho er nok eit godt eksempel, og Hamsun også. Sjølv om eg aldri hadde trudd eg skulle seie at dei to har noko til felles, nokon gong.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var også en del yngre da jeg begynte å lese JI så jeg er usikker på hvordan jeg hadde likt de første bøkene hans som voksen. Min favoritter er helt klart de tre første: Garps bok, Hotel New Hampshire og En bønn for Owen Meany. Siderhus reglene er også bra, men den innholder noen skildringer av hvordan langt fremskreden Syfilis arter seg fysisk som jeg ikke har glemt selv om det sikkert er 20 år siden jeg leste den. Filmen er en snill, mild versjon som ikke når boka til anklene.

Siden det er såpass lenge siden jeg leste disse, inkludert Beatles og Bly, kan min dømmekraft være litt svekket. Det jeg har lest nylig er Siste natt i Twisted river og Bernhard Hvals forsnakkelser, av de to nevnte forfattere. Førstnevnte var langdryg, men vet mange synes den beskriver et nært far-sønn forhold bra. Den siste likte jeg selv om jeg bare har gitt den terningkast 4. Litt irriterende innimellom, med alle ticksene, men underlig og ganske morsom om å leve med tourett- tvangstanker-/ handlinger, evt være litt annerledes tidlig i forrige århundre.

Ser jo at det er en viss sammenheng mellom mitt forhold til disse to mennene (forfatterne). Begge skriver ofte om underlige og litt sære personer som halter seg gjennom livet. Et spesielt persongalleri er nok fellesnevner. Er nok litt betatt av sånne skikkelser,hehe.

Så prøv deg gjerne på Hotel New Hampshire, Strindin. Hadde vært interessant å se hva du synes om den. Filmen er forresten også bra med et spekket stjernegalleri.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tror du har rett i at de snodige skruene preger disse to forfatterene og det tiltrekker meg også. HNH står i hylla og skal herved leses om ikke så altfor lenge (men når Middagen kommer må alt annet kastes til side;)!:

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tror det er en stund til middagen kommer,hehe. Avbestillingen går ikke ut på lenge.

Lurer på hvordan denne diskusjonen fortoner seg for andre?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tror det er en stund til middagen kommer,hehe. Avbestillingen går ikke ut på lenge.

Bare dette utsagnet, tatt ut av kontekst, blir rimeleg absurd.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe:) Jeg synes det er litt gøy når tråden blir så absurd som denne og i dette tilfellet har jeg fått nyttig info på kjøpet! Men den gjør seg nok best for deltakerne ja:) Og jeg som var så tøff og manet til tidenes feigeste kamp: alle i mot en, begynner nå å få kalde føtter for dere svikter meg jo en etter en;) Hehe..., men bare øvelse gjør mester (gjelder deg også AC: klart du kan skrive anmeldelse!) og jeg ville ikke vært meg om jeg trakk meg fra dueller jeg selv har initiert!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Himmel og hav som skravla har gått i denne tråden siden jeg var inne på den sist! :-D

Fikk lyst til å gi mitt besyv med i laget når det gjelder John Irving, som jeg har et blandet forhold til: forsøk "En bønn for Owen Meany"! Den husker jeg som utrolig rørende - den i særklasse beste JI blant de fem-seks jeg har lest, fordi jeg syntes den hadde mer "hjerte" enn f.eks. Garps bok og Hotel New Hampshire. Owen Meany gikk mer inn på meg, rett og slett - de andre var elleville, men det ble mer "ellevilt for ellevillhetens skyld" i mine øyne...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De fleste er nok enig med deg. Jeg synes også En bønn for Owen Meany er den beste av samme grunner som du nevner, men jeg liker også godt den "ellevillheten" i de to andre.

Har forresten prøvd å få tak i Don Quijote i dag. Det gikk dårlig. Ser det finnes en barneutgave og dvd..mulig det er noe for meg,hehe Jeg er nødt å lese den på norsk og der hadde bokklubben bare e-bok, Ark ingen ting og biblioteket kun på spansk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet ikke om du kjøper noe særlig pocketbøker, men her kan du få tak i den til en billig penge i alle fall.

http://www.aschehoug.no/litteratur/romanernoveller/katalog?productId=1214984

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for det, men det gikk ikke an å bestille den. Kanskje den er utsolgt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også kommet til den konklusjon at DQ er utsolgt fra forlaget (Aschehoug) - ble kjempeglad tidligere i kveld da jeg så aschehoug.no hadde den på tilbud til bare 69,- - og mer og mer desperat da jeg ikke klarte å få lagt den i handlekurven. Registrerte meg og greier; niks. Så gikk jeg til div. andre nettbokhandlere, og fant endelig et par som sa at boken var "midlertidig utsolgt". TIlbake til aschehoug.no - der jeg oppdaget at det var mulig å legge andre bøker i handlekurven, bare ikke DQ.

Det går an å få kjøpt brukt den tidligere oversettelsen av DQ, men jeg vet jeg har lest at den (som Nils Kjær og én til stod for) ikke holder seg helt til originalteksten, så for min del vil jeg heller ha Arne Worrens nyoversettelse (den på Aschehoug). (Jeg har så smått gitt opp troen på at jeg har en engelsk utgave innomhus - det må ha vært innbilning. At jeg ikke har en norsk oversettelse, vet jeg - fordi jeg som nevnt har styrt unna Nils Kjærs.)

Etter at vi har kretset så mye om DQ i det siste, var jeg egentlig klar til å hive meg på tilbudet fra Aschehoug.no og se og endelig få lest verket - skal vi gi Aschehoug sjansen til å få i hus et nytt opplag (det MÅ de da ha planer om, vel???), og så sjekke DQ-statusen deres igjen om en stund?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tapir har 13 stykker av den, siden vi på NTNU Dragvoll har DQ som pensum i et basisemne! Riktignok dyrere enn Aschehougs (likevel ikke-eksisterende) tilbud, men...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tips. Den er herved bestilt:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og jeg - jeg FANT Don Quijote i engelsk oversettelse i hyllen i entreen! Hurra, hurra. Var på nippet til å følge ditt eksempel og sende en bestilling til Tapir, som Tone L.B. tipset om - det var vel dét som gjorde utslaget for at eksemplaret jeg allerede hadde, sluttet å leke gjemsel, tenker jeg. ;-P

Ojojoj - så da blir det DQ-lesning da, eller? Jeg er, som jeg har nevnt flere ganger her inne, ikke noen særlig disiplinert leser, jeg leser etter innfallsmetoden. Har du noen tanker om en eventuell samkjørt "lese-prosess"? Hm - burde vi flytte over i en egen DQ-tråd, tro, selv om det er hyggelig her inne i middagstråden, for all del? Jeg åpner en tråd i morgen, jeg - og tror jeg lager den litt "søkende" i utgangspunktet, kan jo være flere som har tanker om saken... (Jeg har ikke friskt nok hode til å skrive klart i kveld, føles det som!)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe, typisk! Godt den var snill nok til å komme fram før du sendte ivei bestillingen, da! ;)

Ja, åpne en tråd i morgen, så ser vi hva som skjer. Jeg har veldig lyst til å lese sammen med andre (i alle fall prøve på det) om jeg skal bryne meg på denne klassikeren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal blafre gjennom kapittelinndelinger og sånt i min utgave, og tenke over hvor store bolker det kan lønne seg å dele inn i, og hvor lang tid man med rimelighet kan trenge på en bolk - det må vel gjøres slik, om det skal bli samlesing - jeg har jo sett at Shakespearianerne fikk det til å funke på den måten, vi får titte litt på Ibsen-gjengens opplegg også, kanskje. "Sees" i morgen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kortversjonen fra "80 romaner for deg som har det travelt" av Henrik Lange: Forord: Ja, det var Don Quijote som sloss mot vindmøller.

Tegning 1: En mann forleser seg på ridderromaner. Han mister forstanden og tror han er en ridder ved navn Don Quijote. Tegning 2: Han begir seg ut på det ene eventyret etter det andre. Alle ender med at han blir lurt eller lider nederlag. Tegning 3: Don Quijote vender hjem og kvitter seg med alle de elendige ridderromanene.

Morsom bok. denne 80 romaner....

Jeg har forresten bestilt Middagen på biblioteket.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det vil jeg tro - at det er mye å more seg over i "80 romaner...". Har stor sans for respektløse oppsummeringer av litterære klassikere - Knut Nærum er jo en ener på området... :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ah, så det først nå da du gjorde meg oppmerksom på det ja. Det kan kanskje hende at den er det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg halvveis lovet annlingua å vurdere Don Quiote, og du vil ha meg til å lese Middagen på tid. Ingen av disse bøkene stod på listen over snart -skal -lese bøker:( Jeg skal lese Middagen, men tror ikke jeg kommer til å vinne hvis det ikke er en skikkelig pageturner,hmm, forresten ikke da en gang for jeg har så mye annet , som jobb og familie, jeg er nødt å ta meg av først. Høres jeg fryktelig kjedelig ut?? Du vinner uansett, men jeg lover å lese den og skrive en kommentar til din bokmelding;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Don Quiote er utruleg morsom, det er satire på høgt nivå!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjedelig? Neppe. Det er vel strengt tatt en fordel å ha et liv utenom bøkene også:-) Så ta DQ du (det er heftigere enn hvilken som helst Middag uansett), så skal jeg gi nederlenderen en tjangse når han dukker opp.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Trenger ikke vente på bokklubber, boken er i bokhandel allerede:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tenkte jeg det ikke! Håper noen legger ut en bokanmeldelse før avbestillingsfristen ;)!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Klar .... ferdig .... GÅ! ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ingen ting er bestemt enda. Jeg tar meg den frihet og venter litt med å ta min avgjørelse. Ser på DQ med skrekkblandet fryd eller evt skrekkblandet skrekk,hehe. Middagen er nok mer overkommerlig;) Har du lest DQ?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei. Står i hylla og kun omtrent 150 sider er lest for noen år tilbake.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm, får i hvertfall prøve å slå dine 150 sider da. Det er vikitig å ha realistiske mål, har jeg erfart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke føl at du har forpliktet deg til DQ for min skyld, Ann-Christin - du rekker fint en middag først uansett! Og jeg for min del endevender bokstablene fortsatt - fremdeles intet spor etter the man himself....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir jo mer og mer giret på DQ, men jeg kan godt ta Middagen også. Må jo få tak i dem først. Får jeg tak i DQ snart prøver jeg meg i påsken, men jeg har jo noen andre godbiter liggende også. Forsto det sånn at den er todelt. Er den veldig kronglete orker jeg ikke tusen sider.

Ser det for meg- du og alle bokstablene dine over hele huset,hehe. Jeg trakk fram tv'n i går for å støvsuge og fant Nintendoen til min yngste, tre dvd-er og en del støv. Moralen er gjør du husarbeid litt oftere slipper en å kjøpe ny Nintendo evt bøker, dvd-er ol;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

:-D! Tenk dét: "Gjør husarbeid - spar penger!"

Jeg er også blitt mer og mer innstilt på at det nærmer seg DQ-tid. Jeg har også funnet ut at den er todelt - og innen Cervantes ga ut del to, var ener'n blitt en formidabel suksess, så dermed fletter han inn dét faktumet i handlingen i toer'n. Han lar Don Quijote og Sancho Panza oppdage at de er blitt berømte, og at en snik har gitt ut en oppfølger til ener'n. Det var sant at en annen enn Cervantes ga ut en oppfølger for å flyte på C's berømmelse, før toer'n kom. Det var visstnok ikke uvanlig på den tiden at folk ikke tok opphavsrettigheter så nøye.... Så Cervantes hevner seg i toer'n ved å la DQ advare folk han møter mot å tro på det oppspinnet som forfatteren av "den falske toer'n" serverer... (Har jeg nettopp lest i den boken av Miranda France som jeg har nevnt tidligere.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Var nok litt sent ute med den støvsugeren bak tv, men har lært at noe kan falle bak der så nå er det oppklart. Kanskje jeg bør google DQ litt. Du virker litt mer forberedt enn meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du virker litt mer forberedt enn meg.

...Takket være boken til Miranda France! Den gikk rett hjem hos meg. Ja, også forordet i den Cervantesen jeg faktisk fant - Rinconete og Cortadillo. Egentlig er det jo Olav Taklos "skyld" at vi kretser sånn om DQ for tiden - lite visste han hva han satte i gang! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stemmer det, det var vindmøllene som stormet,hehe. Hadde glemt det. Svarer på bobleplasten her for nå er jeg snart på topp på skravletoppen og det vet jeg ikke om jeg vil. Bedre å skrive lange og gode innlegg enn alt det tullet jeg har skrevet i det siste. Bobleplast var det altså - Ikke i tankene mine i det hele tatt. Når noe bobler over er det såpebobler eller champagne jeg får assosiasjoner til. Bobleplast er kjedelig hvis en ikke trykker litt på den så det smeller litt.

Skal sjekke ut Miranda France. Skål til deg også:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg antar at "system-naziene" river av seg håret i fortvilelse over alt rotet vi har skapt ... ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uff, har vi det her.. Jeg er jo ikke spesielt strukturert av meg så dette er akkurat min stil. En tar opp det som tankene leder en til der og da,hehe. Vi har jo rodd oss inn igjen med den middagen, tror jeg. Mitt problem er at jeg kommenterer kommentarer som kommer på mine innlegg via snakkeboblen, derfor ser jeg ikke resten av tråden når jeg skriver. Det er helt spontant og ikke fordi jeg ønsker å spolere for dem som liker ryddighet. Tror ikke jeg kommer til å endre på det hvis ikke noen ber meg pent om å gjøre noe med det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du - hva er de "snakkeboblene" jeg ser har blitt nevnt her i det siste? Jeg har ikke sett snurten av en snakkeboble her hos meg - og så mye som jeg skravler for tiden, så burde det da boble litt hos meg også? Har jeg gått glipp av noe, er jeg bare sløv - eller hva? (Slik denne tråden har utviklet seg, så føles det som om det er fritt frem for å ta opp absolutt hva som helst her - så om jeg får svar på gåten "snakkebobler" her, trenger jeg ikke å opprette en egen tråd om dem...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når jeg nå svarer på dette innlegget skulle det boble over hos deg ved siden av konvolutten. Trykker du på snakkeboblen dukker kun de som har svart deg opp- eller det de har svart. En ser altså ikke hele tråden. "Boblen" er løsrevet fra tråden. Vet ikke om det bare var enda mer forvirrende... Ser at vi fortsatt er på Middagen, men resten av tråden er skjult.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

??? Har ikke sett bobler der oppe, jeg - jeg oppdaget at du hadde svart ved at jeg så på diskusjons-oversikts-siden at du hadde et nytt innlegg i denne tråden... Mulig at det VAR en snakkeboble på siden min også da, selvfølgelig - men nå skal jeg sitte og stirre på øverste hjørne helt til det dukker opp en snakkeboble der, om jeg så skal sitte hele natten.... (Har dere hatt sånne bobler lenge, dere andre, eller? Lurer fortsatt voldsomt på om jeg er sløv eller "uteglemt"........)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boblene er der hele tiden, men når noen svarer på innleggene dine blir den markert. Den ligger mellom stjernene dine og konvolutten. To snakkebobler... Nå blir de markert

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ååååå - de små grønne tingestene der? Jo, dem har jeg vel kanskje hatt før også - har bare ikke tenkt over at de kommer og går, enn si at de har noen funksjon. Javel, da er mysteriet løst: jeg er ikke boble-løs, bare himla sløv. Takk for bistand til å få dét avklart! :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er de grønne dingsene i boblene som gjør at jeg ser at noen svarer meg. Hadde ikke hatt tjangs til å følge med uten et varsel. Du kan ha gått glipp av en del svar hvis du ikke har fulgt med på dem, annelingua;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åpenbart. Jeg har til tider vært ganske "stressa" over at det var så vanskelig å få oversikt over om noen hadde svart meg og kanskje forventet respons fra meg: ha! ikke nå lenger! Bedre sent enn aldri???........... (Må innrømme at jeg er litt flau over å være så treig i oppfattelsen - men fikk meg tross alt en god latter på egen bekostning; om andre også slo opp latterdøra, er det dem vel unt!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var litt festlig med all boblepraten:) og etter all Middagspraten tidligere passet det bra med litt bobler. Tenkte med en gang på champagne. Godt du nå er opplyst. Ingen grunn til å være flau, det tok tid før jeg skjønte det også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Likte din assosiasjon bedre enn min. Jeg hadde bobleplast-assosiasjoner, og det er jo ganske gørr i forhold. Skål!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boblen (eller boblene rettere sagt, det er to av dem litt oppå hverandre) er der hele tiden. Men den får et grønt pluss oppå seg eller noe når det har dukket opp svar på ditt innlegg.

De har vært der siden jeg ble med her inne i alle fall, mellom konvolutten og den gule stjernen med tallet for hvor mange jeg har.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som allerede innrømmet overfor Ann-Christin: jeg er bare sløv. Har nok hatt bobler og grønne plusstegn hele tiden jeg også - bare glatt oversett dem (les: ikke skjønt at jeg kunne bruke dem til noe). Dust! (Den var til meg.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe. Man kan ikke få med seg alt her i verden... ;)
Jeg tror ikke jeg var obs på dem før etter en liten stund jeg heller, de gjør jo egentlig ikke så mye utav seg når de er så små.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei - diskresjon er en dyd, men de boblene der ble visst litt for diskrete for meg. Og så jeg som er sånn en ihuga tilhenger av stilfulle nettsider og lavmælt visuell kommunikasjon...!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Utolig hva man lærer av nyttige ting her inne. Jeg hadde heller ikke registrert disse grønne plussene. Godt å bli opplyst!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En trøst å høre at det er flere av oss! Folkeopplysning er en fin ting... ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jo ikkje sikkert det stemmer. Eg har bare inntrykk av at bøker av desse tre forfattarane sjeldan faller i smak hos meg (og fleire eg kjenner), sjølv om eg får dei anbefalt av folk eg vanligvis er veldig på linje med i boksmak, og har tenkt at det er litt rart. Det noko udefinerbart, noko eg ikkje klarer å sette fingeren på, som gjer at eg ikkje liker bøkene spesielt godt. Og vanlegvis klarer eg i langt større grad å sette ord på korfor eg liker eller ikkje liker bøker, men akkurat desse tre får eg ikkje til å passe inn, på ein måte.

Men dei som liker desse tre forfattarane har ofte elsk-forhald til dei av typen må-lese-alt-som-kjem-ut.

Beatles har eg prøvd å lese fleire gonger, men eg kjem liksom ikkje forbi side 200. Eg veit ikkje kva det er som gjer at det stoppar seg for meg. Og Enke for et år og Lykkens datter (ja, den om gullgraving) har eg lese, men eg var mindre begeistra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Benytter denne muligheten siden tråden er gått av sporet for lenge siden likevel:-):

Jeg har en Allende i hylla, Lykkens datter. Har du lest den og er den bedre? Jeg har aldri lest Allende, kun sett filmen Åndenes Hus. Jeg er av de som lar meg påvirke av anmeldelser og har hørt såpass mye negativ omtale av hennes bøker at jeg har holdt meg unna. Om du har lest noen, hva er din dom utover Øya? Bør en gi noe av henne et forsøk?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Diskusjonstråder har det med å leve helt sitt eget liv. ;-)

Jeg er snart klar med min dom over "Øya under havet" (i form av en bokomtale). Hvis du skal lese Allende, anbefaler jeg "Åndenes hus", "Eva Luna" og "Om kjærlighet og skygge". Spesielt de to første er virkelig god litteratur. Etter dette har det gått nedover med Allendes forfatterskap (litt opp og ned riktignok, men nedover!). Jeg kommer ikke til å lese mer av henne etter "Øya under havet", som holder til terningkast fire.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg venter spent på omtalen. Skjønner vi har litt forskjellig oppfatning av boka. Jeg likte den godt og hadde sikkert gitt den en femmer. Har skrevet litt om den i en annen tråd. Er forøvrig enig med deg at Åndenes hus er Allendes beste. Husker ikke Eva Luna, og Om Kjærlighetens skygge har jeg ikke lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg skrevet en omtale av "Øya under havet"! ;-) Jeg tar gjerne en diskusjon!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lagt den ut?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Jan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergTheaSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeMarianne MSigrid NygaardHilde H HelsethGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodeminePrunellaWenchePirelliingar hToveIngeborgAud- HelenBjørn BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiATine SundalPiippokatta