Har Agatha Christie skrevet noe annet enn krim?

På forhånd takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Agatha Christie er en svært interessant forfatter. Her er en anekdote om hennes forsvinningsnummer i 1926. Hentet fra min egen roman, Aldebaran. :)

"Hun var borte fra sitt hjem i Berkshire, England elleve dager i desember. Hun sa at hun ville kjøre en tur om kvelden den tredje. Neste morgen ble bilen hennes funnet, med noen av klærne hennes i, like ved innsjøen Silent Pool, den samme innsjøen der en av Agathas egne romanfigurer hadde druknet. (...) Det virket som om hun hadde iscenesatt et mistenkelig dødsfall, som om det var hentet fra hennes egen fiksjon. Det ble soknet i sjøen. Femten tusen frivillige lette i området rundt den.

Så ble hun funnet på et hotellrom i Yorkshire, den fjortende desember, halvannen uke etter at hun forsvant. Agatha var 36 år. Moren hennes hadde vært død noen måneder, og hun hadde oppdaget ektemannes utroskap for få uker siden. Det var mye å flykte fra. Kanskje hun rømte til Harrogate? Eller kanskje hun, som noen påstod, reiste med Orientekspressen til Konstantinopel og hadde noen berusende dager med kriminalforfatteren Dashiell Hammett."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Agatha Christes reisebrev.
Ifølge dagens avis kommer The Grand Tour snart på markedet (september 2011) Boken inneholder brev, notater og fotografier fra en reise Christie foretok i 1922. Hun reiser jorden rundt og skriver lange brev til moren, der hun blant annet forteller om sine eventyr i Kappstaden og på Honolulu. Boken skal ifølge forlaget Harper-Collins vise oss en ny side ved krimdronningen.

Så gjenstår det å se hvor interessant og leseverdig dette er, eller om det er et forsøk på "å skvise sitronen".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har faktisk lest "The Rose and the Yew Tree"...mener jeg likte den ganske bra, men den var nok litt gammel/gammeldags. Jeg elsker det gammeldagse i krimbøkene, men leste ikke flere av de andre romanene hennes.

Men hun har skrevet sin selvbiografi, "An autobiography", og den kan jeg anbefale varmt! Interessant og underholdende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fant en av dem i hylla idag, Fremtidens toner (Giant's Bread) utgitt på Fredhøis forlag 1990.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun har skrevet 6 romaner under navnet Mary Westmacott, 'Agatha Christie also wrote romantic novels under the pseudonym Mary Westmacott'. De engelske titlene er: Giant's Bread (1930), Unfinished Portrait (1934), Absent in the Spring (1944), The Rose and the Yew Tree (1948), A Daughter's a Daughter (1952), The Burden (1956). Jeg vet ikke om alle er oversatt til norsk men vi pleier å ha en eller to i butikken rett som det er. Skal på jobb i morgen og kan ta en titt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Minst en av dem er oversatt, «Efter vår», men den utgaven jeg fant er fra 1965, så det kan tyde på at de som har blitt oversatt ikke lenger er tilgjengelige utenfor antikvariatene.

Ellers hadde jeg rent glemt dette, på engelsk får man dem i paperbacks for en rimelig penge fra de store nettbutikkene, interessant nok omtales de som "crime of the heart novels".

Takker for informasjonen! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min bestemor, som var sekretær i Dreyer i en årrekke, har et helt fantastisk arsenal av gamle, sjeldene bøker hun fikk fra jobben. En av dem er "Efter Vår", som fremdeles står i bokhylla. Leste den, eller hvert fall deler av den, i sommer. Men jeg synes ikke kvaliteten på den boka var særlig god. Må si jeg foretrekker krimen hun skrev under eget navn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi hadde ingen inne nå, men jeg husker at sjefen min har lest minst en av dem og syntes den var bra, og hun pleier å anbefale den til kunder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nok en grunn til at disse ikke er særlig kjente. Men det kan jo være morsomt å lese en av dem. Selv har jeg lest samtlige av hennes kriminalbøker, men ingen av disse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvor mange krimbøker har hun skrevet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en liste på alle bøkene hennes

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Pär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLars Mæhlum