Så fint - å ta fram att denne vesle og lekre boka om domkyrkja i Firenze nettopp når ein er der for tredje gong. Informativ tekst med fotografi som gjer det som dei skal: illustrere. Domkyrkja er så storslegen utanpå, men har lite å vise fram inne i skipet - i kvantitet, iallfall, men det er her det mest kjende måleriet av Dante heng, altså. Berre så det er sagt. Også klokketårnet er med i boka - nesten fire hundre trappetrinn var det til toppen. Og ned att. Eg kjøper slike bøker når eg ute og reiser, og dei kjem til nytte og er til glede.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Du har jo også den grusomme freskoen i taket, dommedagsscenen, med alle disse demonene som flyr rundt og herjer og lemlester; jeg måtte drøye lenge og myse over det hele, med mer vantro enn tro riktignok, men likevel med en følelse av frykt og avmakt (eller frykt og beven, om man vil).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis du er i Firenze akkurat nå - kjenner du til Benozzo Gozzolis praktfulle veggfresker i kapellet i Palazzo Medici Riccardi? Her er en lenke med kart og praktiske detaljer - det er helt vidunderlig der, har du vært der før, så vet du jo det, selvsagt. Men jeg har oppdaget at mange ikke vet om denne perlen, så derfor ville jeg tipse for sikkerhets skyld - unner alle Firenze-besøkende å se dette!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er tilbake. Såg denne fresken sist. Lurt at du opplyser folk om slikt - skulle gjerne ha sett dette ein gong til, men ein rekk ikkje alt på ein dagstur til denne vakre byen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dagstur til Firenze? Å, men da hadde du naturligvis flere dager annetsteds i Italia... et øyeblikk begynte jeg å lure.

Det så ut på det første innlegget ditt som om du befant deg i Firenze ennå, forstår du - så da hev jeg meg rundt. Hvor i Italia var du ellers? Jeg er ikke veldig kjent i Italia, altså - var i Toscana for annen gang i fjor (men da rakk vi bare å skifte transportmiddel i Firenze...), og skal ubetinget tilbake til Italia for å oppleve mer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, dagstur til Firenze er mogleg når ein ikkje reiser på eiga hand, men er på arbeid - følgde elevar på utveksling til Imola, tre mil frå Bologna. Så derfor dagstur denne gongen, og då hjelper det at ein har vore der før, så ein ikkje kjenner seg sultefora. Eg hadde med biografien om Mussolini og eit skodespel av Dario Fo; det vart det litterære utbyttet. Men haustferien i Roma er sikra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvaBeathe SolbergmgeBertyJulie StensethKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth Svee