Huffameg, dette var groteske saker. Det er en skikkelig svart komedie. Det er blod og gørr i usentimentale beskrivelser - splatter kalles det visst.

Kontrasten er stor mellom gode, snille Teodor som bestreber seg på alltid å tenke gode, positive tanker og familien Jensen som er så ondskapsfulle og slemme som det går an. Teodor blir farløs på 10-års bursdagen sin og havner i klørne på denne fæle gjengen. Alt går fra vondt til verre mens Teodor prøver å se lyst på livet og drømmer om moren på Cuba.

Boken er visst beregnet på 10-15 åringer, men jeg synes ikke den er for de yngste av disse. Man må ha en viss modenhet for å oppfatte ironien og den beksvarte humoren her. Da tror jeg til gjengjeld den vil ha et begeistret publikum.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg leste denne høyt for jentene mine. De er 10 og 11 år. De synes dette var en morsom bok. Det er en bok med mye humor, men det er en veldig trist fortelling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Cecilie EllefsenAlice NordliHilde H HelsethEivind  VaksvikMonica CarlsenJulie Stensethingar hLailaTor Arne DahlElinBeChristoffer SmedaasPiippokattaTurid KjendlieEvaAnn ChristinTine SundalPia Lise SelnesSynnøve H HoelVidar RingstrømGeir SundetTone Maria JonassenRufsetufsaReadninggirl30edgeofawordNtotheaGrete AmundsenArveJoakimKjersti SErlend Risvik PaulsenHanne Kvernmo RyeTove Obrestad WøienAvaLesevimsaBenedikteBjørg L.VibekeCathrine PedersenRobinKristoffer