Jeg ble for noen uker siden lykkelig eier av IPad. Har allerede lastet ned noen bøker og har lest min første elektroniske bok ( lastet ned for en billig penge fra forlaget Lille måne). Jeg er positivt overrasket og kommer til å lese mer på denne måten. Etter å ha lest en bok på nesten 800 sider, mye på sengen, er ulempen skinnet fra skjermen som er anstrengende for øynene. Kommer defor til å vurdere å kjøpe et lesebrett som har helt matt flate, og som blir som å lese en vanlig bok. Vanligvis pakker vi ned mange bøker når vi reiser på ferie. Med hvert vårt lesebrett kan vi reise avgårde med mengder av bøker. Gleder meg stort til å kunne laste ned flere norske bøker etterhvert. Tror ikke dette er slutten for den vanlige boken, men heller et kjærkomment suplement. Ja takk, begge deler!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Du vil finne flere bøker for fri nedlasting på "Project Gutenberg", "NB Digital" (Nasjonalbiblioteket) og Amazon.com. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for nyttig tips

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en kindle og synes nettopp en av fordelene med lesebrettet er at det er så behagelig å lese på når jeg ligger i sengen. Mer behagelig enn en vanlig bok. Men jeg har ikke testet andre lesebrett. Problemet med Kindlen er at du ikke kan handle norske e-bøker inn på den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser også mye på brett, og har endt opp med å lese på lesebrett mye oftere enn fargeskjerm. Lesebrettet har en bedre skjerm for lesing, og det er et mye "roligere" lesemiljø.

Jeg har testet mange lesebrett. Erfaringen er at det aller viktigste kriteriet er om det er gjenskinn i skjermen, og om den har gode kontraster. Det er kommet noen lesebrett med elektronisk blekk og touch skjerm. Dessverre får disse (de jeg har sett på, blant annet Sony) mer gjenskinn enn brettene uten touch, og da går vinninga opp i spinninga for min del.

Vi tar inn noen brett som vil komme i salg i Libris-butikker ca. 20.-25. april (litt sent pga jordskjelvet i Japan). Disse har en veldig skjerm med veldig god lesbarhet. De aller fleste butikkene kommer til å ha utstillingsbrett som man kan prøve ut i butikken før man bestemmer seg. Ta gjerne en tur dit hvis du vil prøve lesebrett!

Hilsen Caroline (jobber med Bokskya og ansvarlig for lesebrett og e-bøker i Libris)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Monika SvarstadKirsten LundTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TPi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenTheaTone SundlandLiv-Torill Austgulen