Jeg drikker gjerne av ny bøtte, samtidig har jeg tro på tradisjoner.Kanskje vi tradisjonelle bokelskere heller er som sauen, og følger hverandre rett inn til fortapelsen? Nå har jeg slett ikke noe mot lesebrett eller e-bøker. Har lest en del bøker på nb.no og liker det godt, selv om jeg vet at kvaliteten på bøkene bedres betraktelig når man bruker lesebrett. Ønsker meg en ipad.. Når det er sagt, ER det noe annet med papirbøker. Det dreier seg om det estetiske, det tradisjonelle og det sanselige; for meg er selve boka en del av en tradisjon som har vært menneskene forunt helt siden skriften ble oppdaget. Gutenberg sørget for masseproduksjon av verker, slik at flere kunne ta del i de fantastiske verdenene litteraturen kan gi oss. Helt siden den gang har generasjon etter generasjon lest og satt pris på de samme bøkene, ja, gjerne de samme utgavene.

Jeg er utrolig glad i mine bokhyller, som bugner over av fantastiske bøker. Om man kun forholder seg til lesebrett, vil jeg tro at man går tapt av den fysiske og estetiske dimensjonen ei bok har. Jeg kan ikke for mitt bare liv se for meg at jeg noensinne kan få det samme forholdet til en e-bok, som jeg har til en gammel utgave av Victoria, skinninnbundne bøker jeg har arvet eller boka jeg bare måtte ha da jeg var innom bokhandelen. Det er noe alt for minimalistisk over kun å forholde seg til bøker av digitalt format.. Vel, dette er i alle fall min mening ;)

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jaa!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var ikke min intensjon å tømme norske heimer for papirbøker. - Jeg er selv en bibliofil med førsteutgaver i mitt eie. Jeg sier kun at jeg ikke forstår motstanden/skepsisen mot lesebrett - siden bøkene innholdsmessig er de samme. Leseopplevelsen er for meg den samme, uansett om den formidles gjennom papir eller e- bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er veldig enig og mens jeg har fundert litt over denne tråden, som sikkert er en av mange vi har hatt om samme tema her på bokelskere, så kom jeg på de gamle LP-platene som er på vei inn igjen. Hvor viktig coveret var, mange av dem var rene kunstverk. Bokomslag er også vakkert, noen ganger også redselsfulle, men for det meste flotte illustrerte med kjærkommen omtale og ekstrainfo. Og som du sier Anja, det å ha bøkene i bokhyller, ta dem frem, vise dem til venner, jentene mine og andre som er interessert er også en stor glede.

Jeg er ikke motstander av hjelpemidler som gjør hverdagen enklere, tvert i mot, men det er lov å si ja takk til begge deler.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig TAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude Jensen