• Jeg skrev at jeg ikke forsto motstanden mot lesebrett siden innholdet i bøkene var uforandret. At jeg ikke forsto at noen liker papirbøker bedre enn lesebrett - skrev jeg ikke noe om - ergo forståelsen min er muligens fortsatt intakt. :))
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Hva slags motstand er det du snakker om? "Æsj, jeg skal aldri bruke et lesebrett, det er teit!"? Det er ikke så mange av dem som har den holdningen. De fleste er bare litt skeptiske, eller rett og nostalgiske/gammeldagse/vanedyr. Altså handler det i bunn og grunn om at mange liker papirbøker best. Det er i alle fall mitt inntrykk etter de uendelige diskusjonene her inne. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg snakker om den motstanden som ligger i skepsisen og behovet for å holde på gamle vaner. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg skjønner godt kva du meiner med motstand. Og eg er ein av dei som ikkje trur at eg kjem til å la lesebrettet erstatte bokhyllene mine.

Korfor? Jo, fordi det å leite seg fram til riktig bok i bokhylla er noko av det finaste eg veit. Den siste tida har alle bøkene mine vore pakka ned i pappesker. Pappeskene er nummererte og eg har oversikt over kva som er kor, men likevel, dei står ikkje framme. Når eg har lyst til å lese ei ny bok, blir eg sittande og tenke meg om før eg kjem fram til at eg har lyst til å lese for eksempel Siri Hustvedt. Så går eg inn på excellarket mitt, finn ut at den Siri Hustvedt-boka ligg i eske nummer 18, også finn eg fram boka. Det vil seie at eg har erstatta bokhyllene med ei liste over titlar, for ein periode. Og eg kjenner at eg saknar bokhyllene. For det er ikkje sikkert eg har lyst til å lese Siri Hustvedt i dag. Det kan hende eg trur eg har lyst til å lese Siri Hustvedt, men så kjem eg til bokhylla også finn eg ein gløymd skatt av Helle Helle i staden for. Og så finn eg ut at Helle Helle er jo heilt perfekt til humøret mitt, akkurat nå. Og det skjer ikkje når eg må søke opp eit namn og ein tittel frå ei liste.

Det er kanskje ein bagatell i den store samanhengen, men likevel, eg saknar bokhyllene mine. Eg saknar det å kunne stå framføre hyllene i ein halvtimes tid, ta på bøker, kjenne på dei og så bestemme meg for kva eg skal lese. Og eg gleder meg veldig til vi blir ferdig med å pusse opp, slik at bøkene mine kan flytte inn i hyllene sine igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gleden over velfylte bokhyller er en tilstand alle bokelskere vil kjenne seg igjen i. Når det er sagt - er gleden over et velfylt lesebrett også i aller høyeste grad til stede for enkelte bokelskere.
Etter å ha vært en aktiv bokkjøper i to generasjoner - var det en lettelse for meg da lesebrettet ble en mulighet. "Trangen" til å stelle bøker og bla boksider tilbake på plass (så ikke bokryggene skal bli skjeve) etter endt lesning har avtatt sterkt med årene. Men finner jeg en førsteutgave som frister på auksjon eller antikvariat - våkner jeg fortsatt til liv og er på hugget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvordan blir det med første-utgaven av ei e-bok?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er fullt mulig at det en gang i fremtiden vil bli etterspørsel etter de første lesebrettene med ulike samlinger av førsteutgaver av e-bøker. Spekulasjoner om eventuelle omsetningsverdier av disse objektene tar jeg ikke stilling til, men overlater dem til mine barnebarn. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg trur likvel ikkje det å bla i ei liste nokongong vil bli det same som å leite i ei bokhylle. Men spør meg gjerne igjen om eit år eller fire - det kan hende svaret er heilt annleis då.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da har vi ulikt syn på hva motstand er. Pytt pytt. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig TAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill Revheim