Høres ut som Frederick Forsythe har skjønt noe som denne damen ikke har skjønt.

Kommentarer av typen "da har du ikke lest siste versjonen av boken min"...

Selvfølgelig er det lov å rette feil man finner fra en utgave til en annen. Men forfatteren må finne seg i å stå inne for begge versjonene.

Jeg TROR jeg har sagt det før, men uansett: Noe av det viktigste en forfatter kan gjøre er å sørge for gode "gjennomlesere". Sånne som kan ta både logiske feil og skrive-/språkfeil. Det farligste som finnes er sånne som leser sin egen tekst og dømmer den perfekt, og så gir ut bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Enig med deg i det. Å være sin egen redaktør er som å være sin egen kirurg. Ikke det lureste man gjør, m.a.o. Noe av det viktigste å huske for en forfatter er at man blir blind for sin egen tekst. Kill your darlings, er ikke bare en snappy setning, det er er faktum at man forelsker seg i ting som bør forkastes uansett hvor vanskelig det er. Man trenger kritiske lesere som ikke lar en slippe unna med noe. Jeg har flere lesere i tilegg til redaktøren som leser manus før det blir godkjent. Det er skummelt nok å utgi bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen