Dette er min første Mankell-bok og jeg elsker den! Jeg hører at den er veldig ulik Wallander-bøkene. Kan selvsagt ikke uttale meg om det, men det er noe med språket i denne boken; de korte kapitlene, den aller siste setningen i hvert kapittel, følelsen av at kun det aller nødvendigste blir sagt (hva med alt som ikke blir sagt?), løgnene som fortelles og hendelsene deretter, som bare suger leseren til seg. Den virket besettende på meg, og etter å ha lest den ut leter jeg sårt etter noe lignende å synke ned i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Mankell har skrevet mye "ukriminelt"! Prøv Comedia Infantil, Italienske sko, for ikke å snakke om Teabag, som er HELT utypisk Mankell!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er ingen typisk Mankell-bok, nei. I motsetning til deg leste jeg den etter først å ha slukt mye Wallander-krim. Og det tok nok litt tid før jeg bestemte meg for at det var en positiv leseropplevelse. Men det var det absolutt!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan dessverre ikke dele begeistringen.
Ble så kjedelig at jeg avbrøt lesingen. Gjorde så lite inntrykk at jeg ikke kan argumentere for mitt syn.

Mankells beste bok er etter min mening "Tea-bag". Høyaktuell om en afrikansk jente som flykter til Sverige. Gripende, realistisk og spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg kan for så vidt forstå hva du sier, Lillevi. Den var treig i begynnelsen, jeg skal innrømme det samme. Men etter at han møtte denne ensomme kvinnen på Hellskär blir historien mer og mer suggerende. Jeg hadde store problemer med å legge den fra meg, om jeg var aldri så trøtt :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje jeg bør gi den en sjanse til ...
På den andre siden, det er så utrolig mange andre bøker som lokker.

Poenget er jo at vi har ulike preferanser.
Vil likevel anbefale deg Tea-Bag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

... og morsom, ikke minst!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, absolutt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken