Ja vi ligger godt foran skjemaet :) Vi har lest Ibsen i et stort tempo.
Jeg er ferdig med De unges forbund og kommenterer når dere har lest det ferdig.
Nå får jeg et lite pusterom fra Ibsen og det skal bli bli deilig :-)
Viser 4 svar.
Jeg er kommet uti 3 akt men jeg sliter litt, til nå synest jeg dette er et lystspill som ikke begeistrer meg så veldig. Men som sagt jeg er ikke ferdig og det kan fremdeles skje saker og ting.
De unges forbund tok meg ikke med storm :)
Allikevel et fornøyelig stykke, men det er fjerde og femte handling som løftet stykket. Du har altså det beste igjen :)
Her er eg einig med deg, Hedvig. Eg har i utgangspunktet problem med litteratur som inneheld vekslar og slikt. I tillegg er dette stykket interessant for meg berre som uttrykk for det stadiet i Ibsens utvikling som det er skrive i: No er vi på veg inn mot den kritiske realismen. Fyrst skal kapitalismen få utvikle seg litt meir, så skal Pariskommunen vise klassemotsetningane i all si gru (og danne bakgrunn for "Kekser og Galilæer") og så er Ibsen klar for å skrive på eit høgare plan enn lystspelet om Steensgard - alias Peer Gynt - som politikar: Ibsen har her skrive eit samtidsdrama i moderne prosa, med statiske personar utan liv, som ikkje utviklar seg i samspel med andre og samfunnet. No har vi store ting i vente.
Regner med å lese "De unges forbund" i et par uker framover, og være ferdig med det før påske.
Etter påske blir den store utfordringen å komme gjennom (og forstå?) dobbeltdramaet "Keiser og galilæer". Ibsen selv regnet det som sitt hovedverk, så det kan jo bli interessant å lese det også av den grunn.
Jeg har forresten NRK Radioteatrets versjon av "Keiser og galileer" (4 CD spilletid 4.46.15). Hørte på det for noen år siden, og det er mulig at jeg tar et gjenhør med det første. Tror det er en kortere versjon enn Ibsens originale. Det kunne vært interessant å finne ut hva som ikke er med ....
Men først "De unges forbund"