Joda..NB har en rød tråd i sitatsamlingen. På en utrad måte presenteres en selektert del av baktepppet for WW2. Absolutt lesverdig, men ikke i nærheten av hva den ver " cracked up to be". Thomas er .....middels imponert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg synes tvert om at boken er ytterst lesverdig, rett og slett fordi den ikke er preget av etterpåklokskap. Baker har sakset i samtidens aviser og sitert hvordan man så situasjonen der og da. Se s.22 der den godeste Churchill har dette å si etter et besøk i Roma i 1927: "Jeg kunne ikke unngå å la meg sjarmere av signor Mussolinis vennlige og enkle opptreden, og hans rolige og uhildede holdning." Videre: "Hvis jeg hadde vært italiener, er jeg sikker på at jeg ville ha vært med dere [fascistene] fra begynnelse til slutt i deres seierrike kamp mot leninismens bestialske appetitt og lidenskap."

Bare det sitatet der er verdt en sekser!

Så heldig for Churchill da, at de bestialske leninistene senere var villige til å alliere seg med ham, mens Mussolini støttet den felles fienden, Hitler! - Men selvsagt var ikke Churchill synsk. En annen ting er at når man kan tilgi slike blundere fra en statsmann, hvordan kan man da dømme vanlige mennesker for å ha feilet politisk? De var jo ikke synske, de heller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageAnne-Stine Ruud HusevågGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GPiippokattaLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveLogikaKaramasov11Agnete M. Hafskjold