Utrolig fin tråd;-) Så moro å høre hva slags karakterer som treffer ulike mennesker, her er mine!

Jeg har såå mange at det er vanskelig å trekke frem favorittene, akkurat som en skal velge de beste til å spille på laget! Da er det godt at jeg (nesten) alltid heier på den underdogen eller antihelten.

Som Madame Bovary, hun er alt annet enn elskverdig. Her er en kvinne som er helt låst i sin samtid, prøver å gripe til seg litt frihet og kjærlighet, før hun blir kvalt av sin rolle.

Holden Caulfield en jeg aldri kommer til å glemme, som jeg stadig må vende tilbake til. Han er redd, ensom og misforstått,istedenfor å nå ut til andre, trekker han seg inn i seg selv. Han ser kun verden for dens hykleri og falskhet. Det er hjerteskjærende hver gang.

Så er det min sjelvenn Jane Eyre, hun er den ultimate survivor. Hun er sterk, tålmodig og full av prinsipper. Jeg er alltid like stolt av henne for hva hun klarer å overleve og komme seg sterkere ut av. Det at hun drar fra Mr Rochester vrir seg alltid i meg, men så ender det jo godt alikevell.

En annen underdog er Anne Elliot fra Persuasion, hun er en underkuet kvinne med et knust hjerte. Tårene renner i strømmer når jeg leser om Annes stille sorg over tapt kjærlighet, samtidig som hennes familie håner og kommanderer henne rundt. Det er en karakter som vokser med hvert ark og til slutt er en fullverdig heltinne.

Kafka Tamura fra Kafka på stranden og Toru Okada fra Trekkoppfuglen er to av mine absolutte favoritter fra Haruku Murakamis surrealistiske og hverdagslige verden. Disse to karakterene når helt inn til hjerteroten din og får deg til å se innover deg selv.

Herregud kunne ha holdt på i evigheter, her er noen få til Ask Burlefot, Elizabeth Bennet, Epp, Professor Andersen, Blue van Meer, Josef K, Elias Rukla, Anna Karenina, Dorian Gray og Margarita.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer GabrielsenTanteMamieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJB