Ingen aprilspøk! - men for dem som har anledning til å se på fjernsyn fredag formiddag (eller ta opp programmer), går det to programmer på svt2 fredag 1. april som ser interessante ut:

*kl. 14.30 Barn av sitt språk Del 1 av 5. Hela skolan läser. I Rannebergsskolan i Angered börjar klasserna varje morgon med en och en halv timmes högläsning. Skolans hjärta är biblioteket där de traditionella läroböckerna har fått lämna plats för skönlitteraturen. Den språkliga medvetenheten och lusten till läsning bland eleverna har inte låtit vänta på sig.

*kl. 15.00 Hej litteraturen! Del 2 av 7: Medeltiden. Vi talar med skådespelaren och författaren Jonas Karlsson om novellen som form och besöker Italien i spåren av dess "skapare", Giovanni Boccaccio. Dessutom tittar vi närmare på medeltidens inflytande på genren modern fantasy. Programledare: Rebecca Vinterbarn Elg.

Dette er repriser, så det kan se ut som om det er siste mulighet til å få med seg de to programmene i denne omgang. Jeg har ikke sett dem, men min nysgjerrighet ble vekket, og jeg tenkte det kanskje var flere bokelskere som kjenner det på samme måte?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

[ Slettet av bruker ]

Du har rett - jeg har sett mye bra Babel tidligere. Nå for tiden kolliderer det programmet imidlertid med "Antikrundan" på svt2, og siden Antikrundan ikke lenger er tilgjengelig på nett-tv fra Norge, så har Babel blitt den tapende part på min tv. - Men kanskje Babel finnes på nett-tv (svtPlay).... (huff, nå føler jeg meg som en skikkelig tv-slave :-(

P.S. Det var forresten på Babel jeg oppdaget forfatteren Bodil Malmsten for endel år siden - et funn for den som liker humor om alt som er "på tok i samhället" (David Sedaris-fans vil trolig ha sansen for Bodil Malmsten - akkurat som meg)!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...Og da fant jeg jammen programserien Hej litteraturen på nett-tv: det er en serie om den vestlige litteraturens historie, med følgende programmer:

1.Antiken

2.Medeltiden

3.Renässansen

4.Upplysningen

5.Romantiken

6.Realismen

7.Modernismen

Lenke til alle programmene på svts nettsider

Godt sagt! (5) Varsle Svar

...Og skulle man sett: de brave svenskene har også lagt ut "Barn av sitt språk" på nett! Her dreier det seg om en serie på tre programmer:

1.Hela skolan läser

2.Tala inför klass

3.Kämpar för boken

Svts egen omtale av serien: Elever på låg- och mellanstadiet ska bli läsande, skrivande och talande språkliga entusiaster. Här får vi vägledning i hur ett språkutvecklande arbete kan bedrivas i grundskolan.

Og så lenken, da: alle tre programmene på svts nettsider

Heia Svts Utbildningsradion og URPlay! Nå gjelder det bare å få sett programmene, da...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for gode tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, ikke sant det ser interessant ut? Hyggelig at å dele spennende funn med flere! :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sissel ElisabethKari FredriksenTheaNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnHarald KAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaHeidi LTone Maria Jonassen