Jeg leser stort sett norsk, men litt engelsk innimellom når det er originalspråket. Har aldri lest på svensk eller dansk, det er jeg for lat til.

Jeg driver og lærer meg finsk da, så om en evighet eller to er jeg kanskje flink nok til å prøve meg på finske romaner. Tolkien lærte seg visstnok finsk for å kunne lese Kalevala på originalspråket, det synes jeg er kult. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg innbiller meg at Tolkien også lærte seg norrønt - d.v.s. jeg er ganske sikkert på at han gjorde det. Jeg leste en veldig bra biografi om ham for noen år siden - dessverre så fenger ikke bøkene han skrev selv noe særlig...

Bøyer meg i støvet for deg som har gitt deg i kast med finsk - jeg lider av kasus-skrekk, så det språket kommer jeg nok aldri til å lære.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skulle ikke forundre meg i det hele tatt, han var i alle fall interessert i norrøn mytologi. :)

Kasus er absolutt noe dritt, men jeg gjør så godt jeg kan...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg Marit TinholtKarin BergHilde H HelsethEvaPer LundKirsten LundMonica CarlsenAnne Berit GrønbechMaikenBerit RkriraSynnøve H HoelTorill RevheimEllen E. MartolgretemorKristine LouiseReidun Anette AugustinmgeSigrid NygaardSolGrete AastorpLabbelineBenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilie