Etter hva jeg hører så er det ikke bare bare å få gitt ut en bok heller. Forlagene har jo visse kriterier. Og jeg har da hørt om flere som har sendt inn sine manuskripter, og som bare har fått nei. I tillegg så er det ikke alle i verden som ønsker å gi ut noen bok heller. Bare et fåtall av befolkningen har en drøm om det. Vi er ganske mange mennesker i verden, og befolkningen øker jo bare også. Så det er jo liksom dømt til at det øker med forfattere også. Jeg mener nå det at den som ønsker å gi ut bok skal få prøve å gi ut en bok. Så er det vel heller bare opp til oss lesere å velge om vi vil lese de eller ikke. Det er jo ingen som tvinger oss til å lese dårlige bøker.
Dessutten synes jeg det er godt å ha litt bøker å velge i. Så kan jeg bestemme litt selv. Tenk hvor kjett det hadde vært hvis vår/høstkatalogen fra de ulike forlagene hadde inneholdt f.eks bare tre nye bøker. Da tror jeg det hadde vært fler som hadde klaget!
Viser 1 svar.
Enig i at det er viktig med mangfold. Kanskje må vi kanskje også vise litt forståelse for de kommersielle interessene til forlagene, så lenge de (som noen nevnte) fremdeles utgir smalere bøker, f. eks. ny lyrikk og dramatikk.
Det mest påfallende i utviklinga er vel heller trenden med "selv publishing" for tiden? At forlagenes kvalitetskontroll blir borte?