En virkelig artig bok fra bastulandet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Enig. Det er en kjempemorsom bok, og den beskriver godt tiden forfatteren vokste opp i. Og for et miljø han beskriver!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lest noen lignende finske bøker? Tror det fins en god del.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, jeg har ikke lest så mye finsk litteratur, så den jeg kommer på i farten er Arto Paasilinna. Han er virkelig god, og da vil jeg anbefale "Den ulende møller". Den handler om en kar som kjøper en lokal mølle i ei lita bygd i Finland. Han er både sterk og driftig, men når livet går ham imot, må han ut i natta og ule. Dette liker ikke bygda for det er ikke normalt, og boka beskriver hva som skjer når en litt original person kommer på kant med et sneversynt, lite miljø.

Handlingen er overraskende og også til tider rørende. Jeg likte denne boka kjempegodt - masse varme og humor, selv om temaet forsåvidt er alvorlig nok.

"Harens år" av samme forfatter er også en pussig og sjarmerende bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fint, da noterer jeg meg de to. Leste et par av den samme forfatteren i fjor som jeg likte: "Den elskelige giftblandersken" som handler om hvordan en gammel pensjonist tar innsvingen på en gjeng forsofne kjeltringer. Den andre var: "Kollektivt selvmord" som handler om hvordan en blandet gruppe mennesker planlegger å forlate denne jammerdal. Artig og sprø!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips, setter de to på lese-lista mi. Den første du nevner høres fornøyelig ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja den likte jeg også veldig godt! Den er filmet også, men som vanlig, boken var bedre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anne Lise JohannessenHeidiEli HagelundTatiana WesserlingThea EmilieRandi Annie FramnesJakob SæthreJohnny OlsenJulie StensethLibraritas vGodemineAtmanMonica CarlsenBeathe SolbergKirsten LundGladleserAkima MontgomeryHarald KDolly DuckHege LTjommiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudQuijoteErikMarit HåverstadBertyErlend Rødal VikhagenAnjaBjørg  FrøysaaHegeMartine (@martineleser)ingar hThomas KihlmanMartin AasbrennSiljeTine SundalØyvind BjørnerudKatie LierRufsetufsaWenche Vargas