Som helt unge ,fikk vi høre om kjente forfattere ( Hamsun , Kjelland , Bjørnstjene Bjørnson, Lie, Garborg,osv ) og disse forteller vi barna våre om.! Men hva om 20- 40 år?. Hvilke forfattere blir husket da.?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Lars Saabye- Christensen og Ketil Bjørnstad er to forfattere jeg setter stor pris på og som virkelig fortjener å bli husket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Solstad, Kjærstad, Ambjørnsen, Nyårdshaug, Askildsen kanskje? Så har vi jo forfattere som f.eks Bjørneboe, Mykle og Bjerke i mellom der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig :) Det er mange norske forfattere i vår tidsperiode som vil bli husket og lest. I tillegg til de du nevner så legger jeg til, Roy Jacobsen og Aksel Sandemose.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det å skrive litteraturhistorie over samtida, er ifølgje litteraturhistorikar Per Thomas Andersen noko av det vanskelegaste ein kan prøve seg på.

Om vi ser på litteraturhistorieskriving fram til nå, er jo tendensar meir sentrale enn einskilde forfattarskap. Grunnen til at Hamsun, Kielland, Bjørnson og Garborg (for ikkje å snakke om Ibsen!) har blitt ståande som sentrale og viktige, er at dei har innført ein ny tendens til litteraturen, i si samtid. Derfor blir dei henta fram, som representantar for vendepunkt i litteraturhistoria. Nora som går frå mannen sin, Bjørnson sin nasjonalromantikk og idyllisering av bøndene, Hamsun si utforsking av det ubeviste sjelslivet til mennesket - alt dette var nytt då det kom, og har prega diktinga i ettertid.

Dei forfattarane som kjem med noko nytt, som skapar debatt nå, er jo dei som skriv ei blanding av sjølvbiografi eller faktabaserte romanar og fiksjon, som blant anna Knausgård og Heivoll. Desse trur eg går inn i litteraturhistoria, fordi dei representerer noko nytt.

Utover dette trur eg det er vanskeleg å spå kven som vil bli hugsa.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Både Arne Garborg, Knut Hamsun og Agnar Mykle (og forsåvidt Knausgård) leser jeg i grunnen like mye på grunn av stilen og språket deres som på grunn av at de representerer noe nytt. Og så er de gode fortellere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Einig! Og det er gjerne det at dei representerer noko nytt, som gjer at dei blir ståande som "store" i ettertid. Det er nok av bøker som kan vere gode i samtida, men som druknar litt i mengda i ettertid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jo diskusjon for seg selv, hvilke forfattere som vil bli husket fra denne epoken, hvis du tenker kun på norske tror jeg Anne Cath Vestly's barnebøker fortsatt vil bli lest og omtalt. Ellers så er det mulig at Knausgård, Nesbø, Tiller og Jan Erik Vold vil bli husket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja vi har mange mange dyktige forfattere, og vi kan oppmuntre den yngre garde , den neste generasjon til også å lese deres bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tove Nilsen, Carl Frode Tiller, Roy Jacobsen, Per Petterson og Frode Grytten kanskje? Det er vanskelig å forutsi hvem som tåler tidens tann, men dette er mitt tips.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

IngridKristin_Readninggirl30EinonieAgnete M. HafskjoldPiippokattaTine VictoriaAnne Berit GrønbechLinnAEEllen E. MartolTherese HolmAnne LønøyHilde H HelsethGodemineMarteSigrid NygaardKristine LouiseAlice NordliAnette Christin MjøsLailaCathrine PedersenKirsten LundDemeterGrete AastorpGeoffreyMarit AamdalCecilie69Vigdis VoldEli HagelundRandiALene AndresenSynnøve H HoelTor-Arne JensenSverreMarenJarmo LarsenRisRosOgKlagingRoger MartinsenBeathe SolbergTove Obrestad Wøien