Ikke superspennende krimhistorie, men grei nok framdrift og tilstrekkelig med tråder som veves sammen til at den holder ett visst spenningsnivå til slutten.
Oppleseren av lydboka greier seg relativt bra, selv om han blingser av og til på uttale av litt uvanlige ord knyttet til isforhold, og bommer på tonefall i setninger som plutselig fortsatte på neste linje, gitt!
Det beste med boka er miljøskildringene fra Svalbard. For denne leseren er i hvert fall den delen av landet relativt eksotisk, og boka har en del flotte skildringer av landskap og ikke minst vær. Historien er også fargelagt med noe innblikk i både moderne og historisk gruvedrift på Svalbard, ikke så mye at det blir kjedelig og tar luven av krimfortellingen, men nok til å gi en innsikt underveis i dette samfunnet som opptil moderne tid har vært et ganske røft og mannsdominert sted.
Språket og den sparsomme, men gode billedbruken i boka, likte jeg godt. Var kanskje litt forutinntatt og ventet ikke all verden av språket til en forfatter som egentlig har et helt annet yrke og bakgrunn enn forfatter. Kan det være Anne Holts ubehjelpeligheter som spøker i bakhodet? Ble faktisk positivt overrasket over språket til Kristensen, så er muligens Holts plot mer spennende innimellom.
Terningkast: sterk treer/svak firer, tenker jeg.
Viser 2 svar.
Jeg har nettopp lest denne ferdig og synst den var sånn passe. Tidtrøyte. Ble liksom ikke helt engasjert. Men lovende, jeg har flere bøker av Kristensen på brettet, så vil nok lese mer av henne
Helt uenig mht krimplottet, dette er den mest spennende krimhistorien jeg har lest på flere år! Mange gode handlingstråder som veves sammen, to tidsplan som sakte nærmer seg hverandre, glimrende persontegning av begge kjønn (sjelden i krimbøker) som får ihvertfall meg til å virkelig føle med og håpe for karakterene. I tillegg er det mye interessant info om lokale forhold som gruvedrift og hvordan redde en reketråler i storm. At jeg har vært på Svalbard hjalp sikkert på livaktigheten, men jeg tror skildringene av miljø og folkeliv er gode nok til at også folk som er ukjente med stedet kan leve seg inn.
Synes absolutt ikke det skal holdes mot en forfatter at hun også har en annen jobb, tvert imot, det har de fleste forfattere, forskjellen er at mange jobber ufaglår og/eller har kortere utdanning enn Monica Kristensen som er glasiolog, meteorolog og polfarer. Ønsker meg flere forfattere som bruker fagkunnskaper i skjønnlitteratur, og i krim passer dette ekstra godt.
Har bare én innvending: Forlaget burde spandert et skikkelig kart (eller flere) som faktisk viste stedene som nevnes i boka. Det kartet som finnes er altfor lite og viser knapt landskapet rundt Longyearbyen.
Anbefaler «Kullunge» helhjertet. Terningkast 6 innen sjangeren! Gleder meg allerede til å lese de øvrige krimbøkene hennes fra Svalbard.