Som barn ble jeg lest for. Mye og ofte. Noen av bøkene husker jeg ennå, andre er glemt. Men et par verselinjer fra ei bildebok som jeg mener het "Reisen til Kina" sitter fortsatt i hukommelsen, enda det må være over seksti år siden den kom i mitt eie - og nesten like lenge siden den ble utlest og utslitt og forsvant fra heimen.

Den handlet om en reise til Kina (tenk det!), og utgangspunktet må ha vært et sted i Europa. Kanskje ikke Norge, for en av hovedpersonene het "fru Schulz". Sannsynligvis en gjendikting av noe europeisk (historien gikk på rim). Like sannsynlig er det at boka til overmål formidlet datidens stereotypier når det gjaldt fremmede folkeslag. Omtale av kinesere har jeg ingen bevisst erindring om, men følgende har jeg fortsatt i hodet etter seksti år:

*Vi kom til Lissabon.
Der bar alle no' på hodet, og ikkeno' i hånd*

Er det noen som vet noe om boka? Eventuelt hvordan det går an å få tak i den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg anbefaler deg å sjekke med: www.biblioteksvar.no
De er fantastiske til å finne ut av det meste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange takk for tipset: Den er allerede funnet! Utgitt i 1947 - herremindag, jeg ER et fossil!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He, he - de gamle er eldst, vet du :-))))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fossiler er jo riktig så oppskattet og verdifulle, så det skal du bare være glad for....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid NygaardPrunellaDolly DuckToveKarin  JensenHanne Kvernmo RyeKirsten LundBjørg L.BertyVioleta JakobsenBerit RRufsetufsaIvar SandSynnøve H HoelPi_MesonTom-Erik FallaIngunn SEvaMonica CarlsenVariosaHeidi Nicoline ErtnæsTorill RevheimgretemorLisbeth Kingsrud KvistenG LIngebjørgsiljehusmorbreksusannaAlice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgeLailaritaoline