De spedalskes øy eksisterer faktisk. Jeg er blant dem som likte denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Samme her. Rammefortellingen var jo tidvis i dameroman-klassen, men selve historien var gripende. Jeg har vært på Spinalonga og sett restene etter lepra-samfunnet, uten at jeg den gangen visste hvor stort og mangfoldig dette samfunnet var (og med de gamle bibelske fordommene om hvorfor spedalske nødvendigvis måtte isoleres). "Øya" bidro vel faktisk til at jeg fikk et mer nyansert syn på dette spørsmålet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte også "Øya" godt, og fikk den anbefalt da jeg var på Spinalonga. Deler av historien var jo tynn, og de snille er så snille og de slemme bare slemme. Men jeg syns likevel den var gripende. Men så hører ikke jeg til de særlig kritiske heller, da. Jeg forventer ikke at romaner skal gi meg et helt bilde av et land eller historien. Det gjør vel ikke fakta-bøker heller, for den saks skyld.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid NygaardPrunellaDolly DuckToveKarin  JensenHanne Kvernmo RyeKirsten LundBjørg L.BertyVioleta JakobsenBerit RRufsetufsaIvar SandSynnøve H HoelPi_MesonTom-Erik FallaIngunn SEvaMonica CarlsenVariosaHeidi Nicoline ErtnæsTorill RevheimgretemorLisbeth Kingsrud KvistenG LIngebjørgsiljehusmorbreksusannaAlice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgeLailaritaoline