I hele vinter har jeg dukket ned i mine krim bøker , krim og også litt tung litteratur. Men i det siste har jeg plutselig beveget meg veldig mot en annen sjanger,feel good bøkene min.! Har det noe med at solen stikker frem, våren og lyset?. Vi vet at årstidene påvirker oss på mange måter , men også hva vi velger å lese.?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Underlig nok, ja. Iallefall for meg forandrer det seg.

Vinteren; da klarer jeg ikke å sette meg godt inn i ei bok, med mindre det er en jeg har veldig lyst til å lese.

Sommeren; leser hva det nå måtte være om hverandre, lengre leseøkter, og myyyye mer nattlesing. Kan være lyset...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sommer på hytta = tykke bøker. Ingen TV, ingen pc, lange leseøkter uten distraherende elementer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det høres deilig avslappende ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke hva, men mengde. Jeg leser helt klart mye mer i den perioden når jeg reiser kollektivt til jobben. Når lyset kommer og sykkelen kommer frem blir det betydelig mindre lesing. På sommeren under ferien, (det er godt å være lærer da), leser jeg mest når det er dårlig vær. Hva nå det er?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser også uansett, årstid har ingen innvirkning på min leselyst, den er konstant. Merker at jeg endrer hva jeg leser etter som jeg blir eldre, før var det mest krim men nå blir det mye mindre krim og mye mer annet. Bøker som er lærerrike, samtidig som de er en roman er helt topp. Leser nå Ville Svaner av Jung Chang og denne er et godt eksepmel på det. En fantastisk bok forøvrig som jeg annbefaler varmt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser alltid 3-4 bøker av forskjellige tema/sjangre "på samme tid" uansett årstid. Når jeg leser en bok, så lever jeg meg så inn i den enkelte bok at hvor og når er uviktig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så lenge leselysten er der, spiller det ingenting hvilken årstid det er. Jeg synes det like herlig å sitte ute med en bok om sommeren, som å krabbe under pleddet med en bok på høsten og vinteren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror ikke det har så mye å si hvilken årstid det er, jeg leser åkke som. Om sommeren sitter jeg ute i solveggen å leser, i de kjøligere/grisekalde dagene om vinteren kryper jeg ned i sofaen med pledd og varme drikker. Jeg leser det jeg har for hånden til en hver tid, men det går nok mest i krim, og det er jo alltid et mord for en hver anledning.:o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg har det meir å seie om det er ferietid eller arbeidstid, enn om det er sommar eller vinter. Eg går ofte laus på større verk som krever at eg les i lengre strekk i feriane, medan i arbeidstida av året les eg bøker det er greit å legge bort etter ein halvtime. Men dette heng jo saman med kor lange strekk med lesetid eg har til ulike tider. Det er liksom dumt å gå laus på eit verk kor eg gløymer persongalleriet sine relasjonar til kvarandre, når eg bare les på bussen og før eg sovnar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ganske sikker på at min opplevelse av bøkene ihvertfall påvirkes av årstiden. I sommer satt jeg en del i skauen og leste. Så de bøkene forbinder jeg med sommer og lukten av skauen da. Sommeren før denne fikk jeg Coehlo-dilla og den frihetsfølelsen, la tankene seile der i solsteika, med hans enkle kvasifilosofiske tanker, tror jeg ikke hadde oppstått under ei leselampe om vinteren. Når jeg hører lydbøker går jeg ofte, så på toppen av en bestemt bakke kommer tankene for tida inn på det kjente bildet av jenta og gribben, fordi jeg hørte Tomm Kristiansen fortelle om det der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror det spiller litt inn. Om sommeren leser jeg nok flere lette bøker, som jeg enkelt kan hoppe ut og inn av. Som flere andre sier her, det har å gjøre med at da er jeg mer aktiv ute.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Årstidene gjør nok ingen større forskjell for min del, jeg liker å tro at jeg har en variert lesesmak og jeg forsøker å veksle jevnt mellom sjangre gjennom hele året.

Den største forskjellen ligger nok i at jeg synes det er lettere å begynne med en veldig tung eller lang bok om vinteren enn om sommeren. Om sommeren er jeg mer ute, mens om vinteren skulle jeg ønske jeg slapp å gå ut, så derfor er det ofte bedre med noe som ikke krever så mye om sommeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg trur ikke at årstidene bestemmer så mye over hva jeg leser. Det går som regel i spenning og krim uansett. Men det hender at jeg leser litt mere filosofiske bøker om sommeren. Og om vinteren så leser jeg gjerne mer bøker gennerelt enn jeg gjør om sommeren for om sommeren er jeg mer ute å gjør ting.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet ikke om jeg hopper så mye mellom sjangere ettersom årstidene kommer og går, men jeg får kanskje lyst til å lese mer i perioder. Ofte på sommeren fordi jeg stort sett er begravet i pensumlitteratur på vinteren/våren og høsten. På den annen side er det jo noe med våren og, spesielt etter en lang vinter. Ingenting er koseligere enn å lese bok ved vinduet der man får solstråler som naturlig leselys :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det er sant , slippe inn lyset og la seg varme og samtidig bruke det som leselys. Sunt for kropp og sjel. Jeg som slipper så mye av pensumlitteratur og litteratur som MÅ leses, men kan velge selv av alt hva jeg lyster av litteratur , merker nok en vår lesning nå ja. Potensgiverne passer perfekt i dag, ja gjerne Rapsgubbene også ( av forfatter Karin Brunk Holmqvist.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaIreneleserVannflaskeHanne Kvernmo RyeEmil ChristiansenMads Leonard HolvikIngunn SNorahSolHeidi HoltanEivind  VaksvikKirsten LundWencheTerje MathisenBookiacLars Johann MiljeritaolineHanneVigdisPer LundWilliam BillisonBjørn SturødINA TORNESLinda NyrudSivHarald KJarmo LarsenTor Arne DahlNicolai Alexander StyveCarine OlsrødDagfinn JakobsenMarianne  SkageAlice NordliGro-Anita RoenIngeborgChristofferHilde Merete GjessingIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJ