Jeg har hatt noen hyggelig og vemodige timer der jeg har gått i Gabriel Scott's fotspor sammen med Truls Erik Dahl som har skrevet en flott biografi om Sørlandsdikteren. Alltid litt vemodig når du vet slutten og pennen er lagt ned.
Jeg likte det jeg las, og jeg har fått mer kunskap om forfatteren. Jeg synest det er en fordel og en berikelse når jeg skal lese mer av hans store produksjon. I boka skriver Dahl litt om alle bøkene som Gabriel Scott skrev og om bakgrunnsstoffet til disse.
Refererer til de flotte åpningslinjene i "Kilden":

"Et menneske kommer til verden, det vandrer rundt i en ham av støv, det lever og spreller og strir en tid, det trekkes med sykdom og urett og savn. Så dør det og går i glemme og blander sitt støv stille med jorden. Markus står det på brettet, hva for en Markus hvar det?"

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

LailaTanteMamieDolly DuckHilde H HelsethLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora Fjelli