Takk for godt og grundig svar. Eg prøvde å søke i gamle trådar, men etter å ha lese opptil fleire diskusjonar om lesebretta si rolle i forhald til papirbøker, ga eg opp å finne ut noko om spesifikke lesebrett.

Eg trur eg kjem til å kjøpe dette, men det er interessant det du skriv om arkivfunksjonen. Eg skal gjere litt meir reasearch og finne ut korleis det står til med andre brett på dette området.

Dette med mange bøker på ferie er vel utløysande årsak til at eg vil kjøpe brett.

Brukar du det saman med mac eller pc? Eg er macbrukar og vil gjerne ha noko som fungerer saman med mac, men eg vil ikkje ha ipad.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg bruker PC.

Calibre fungerer med Mac også, om jeg har skjønt det rett.

Jeg gjorde mye forarbeide før jeg endte opp med PRS-650. Skjermstørrelse, minnekapasitet, formater var av de tingene som trakk opp.

Hva gjelder arkivfunksjonen ser jeg at jeg glemte å si at du selvfølgelig også arkiverer på forfatter. Mitt problem der er at om du velger "forfatter" som kriterie, så får du alle bøkene den forfatteren har skrevet, og med ulike sorteringskriterier. Men alle bøker den forfatteren har skrevet i en SERIE kommer også her, uten at serien er sortert i "rett" rekkefølge.

Bøkene er sortert under "bøker" som er alle bøkene sortert på forfatter, eller "samlinger" som er alle bøkene sortert på tag'er. Tag'ene kan du som sagt styre selv, og du kan ha flere tag'er på hver bok.

Jeg har lurt på om jeg må legge inn "tag = forfatternavn hvis "serie" er blank" for å få en sortering jeg kan like. (Sånn som det er nå så vil alle bøkene til en forfatter ligge under "bøker", uten referanse til om de er del av en serie eller ikke).

Men mesteparten av problemene her dukker opp om du har for mange bøker. Så... Bøkene på pc'en for bibliotekfunksjon og på lesebrettet for lesing, og alt er løst. Nesten:D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk! Jeg har også gjort ganske mye research, og som deg synes jeg skjermen, minnet og formatene ser veldig bra ut i artikler og reklamemagasiner. Men så tenkte jeg at det skader jo ikke å spørre hvordan den faktisk er i bruk.

Jeg tror jeg overlever med litt uoversiktelig arkiv, om jeg bare kan sortere etter forfatter. Nå er jo utfordringa å i det hele tatt få tak i denne etterspurte duppedingsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig TAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude Jensen