Ble så skuffet når jeg leste denne etter å ha lest Mengele zoo

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Om du forventet en slags ny Mengele Zoo kan jeg skjønne at du ble skuffet. Men siden jeg er en "ihuga" fluefisker og mat/vin elsker er hele denne serien et slags himmelrik for meg. Jeg legger også inn en anbefaling av Prost Gotvins geometri, Fortellernes Marked og Afrodites basseng. Jeg innser at jeg nok er over middels Nygårdshaug fan, men det må det da være lov til :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nylig oppdaget Nygårdshaug og er i ferd med å bli en ekte tilhenger:) Jeg er ikke spesielt interessert i verken fluefiske (som jeg ikke har sett noe av i de tre bøkene jeg har lest) eller vin, men liker karakteren Fredrik Drum/ Skarphedin Olsen. Tror kanskje det ikke var så dumt at jeg leste Kiste nr 5 før jeg begynte på den kronologiske rekkefølgen. Fikk med meg litt vesentlig info der. Den første jeg leste av GN var forøvrig Mengele zoo. Jeg ble helt betatt. Det var den som gjorde meg nysgjerrig på Nygårdshaugs øvrige forfatterskap.

Har kjøpt inn de fem neste i serien om Fredrik Drum og gleder meg til en innholdsrik sommer med evt vin og fluefiske,hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håper du blir fornøyd med sommerlektyren! Om du ønsker litt tyngre stoff foreslår jeg at du leser Himmelblomsttreet og Afrodites basseng. Her møter du igjen Mino :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Himmelblomsttreet er med på reisen. Afrodites basseng kjøper jeg hvis den første (andre) innfrir:) Ser ut som flere i familien holder på å bli hektet på Gert Nygårdhaugs bøker så nå blir det kamp om bøkene:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Afrodites basseng vokser virkelig på seg, kjenner det. Ble ferdig med den i går. Kjøpte Klokkemakeren og Fortellernes marked i dag, det kan se ut som sistnevnte er en slags fortsettelse av Afrofites basseng av det jeg leser på baksiden av boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er det! Jeg hadde skyhøye forventninger etter Megele Zoo, leste et par bøker med Drum og Skarphedin, synes jeg husker at de var så like. Nå har jeg begynt på Afrodites basseng, liker den, men "mister ikke pusten" som jeg gjorde av Mengele Zoo

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er jeg ferdig med Afrodites basseng, det meste av ledig tid i dag har gått med til den..nå var jeg fanget ja! :-) Han maner frem bilder for meg og historiene er fantastiske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Krimserien på ti bøker om Skarphedin Olsen og Fredric Drum er noe helt for seg sjøl. I de fleste henseender svært forskjellig fra Nygårdshaugs "ikke-kriminelle" bøker. Jeg synes serien er spennende og morsom, ikke minst på grunn av mye trivelig mat- og vinstoff midt i mysteriene. Som helhet byr serien på ganske mye fantasi, okkulte fenomener og uforklarlige hendelser - umiskjennelig Nygårdshaug-signatur, trass i alle ulikheter!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke mist motet, du blir sikkert fornøyd om du går videre til Himmelblomsttreet og Afrodites basseng. Jeg mener spesielt Afrodites basseng er like bra (nesten) som Mengele Zoo. Siden det er tre bøker, bør du også få med den midterste, Himmelblomsttreet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har jeg kjøpt Afrodites basseng på din anbefaling :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det skal jeg huske på,takk skal du ha!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det forstår jeg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg - jeg har lest noen av krim-bøkene hans, men de når ikke "Mengele Zoo" til knærne. Syns de er merkelige og det går helt over stokk og stein.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes Fredric Drum-serien er av en hel annen klasse en Mengele zoo og Himmelblomsttreet ja, men samtidig kan de på ingen måte sammenliknes synes jeg. Mengele Zooo og Himmelblomsttreet er viktige, politiske og vakre romaner, mens de ti krim bøkene ser jeg på som kun lett underholdning, med noen smarte referanser her og der. Afrodites basseng blir nok en bok jeg må sette på listen min ser jeg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får vel skaffe meg "Himmelblomsttreet" etterhvert. Av krimbøkene hans jeg har lest, likte jeg "Alle orkaners mor" best, kanskje fordi mayakulturen er så fascinerende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett