Og et annet ord er "vitring" som ikke finnes i bokmålsordboken, bare i nynorskordboken! Det betyr "varsling, melding, vink", og det er jo litt rart å bruke det når resten av boken er på bokmål, - det er jo ikke et alment kjent ord, er det vel? Man skjønner det jo av sammenhengen, men ... Og forøvrig var ordet "seter" brukt litt uvant noen ganger, nærmest om setervollen i motsetning til husene. Men her er jeg ingen ekspert, - hverken på seterbruk eller språk.
Vel, vel, - nå kom det alt sammen, siden du nå var så "dum" å svare;-) Det viktige var jo at boken var fantastisk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

"Vitring" står i Tanums store. Det betyr viltlukt, står det der. Uansett: En uforglemmelig liten fortelling.

Min eneste innvending er omslagsbildet, som viser en hvit/lysegrå hund. Ekmans hund er helt klart en elghund, så der har illustratøren bommet litt, synes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva vitring enn måtte betyr, det er et ord forfatter/oversetter elsker og bruker utallige ganger. Betydningen viltlukt kan nok stemme i noen av tilfellene, men ikke i alle. Ett eks.: "Hver dag løp han lange strekninger med fjellvinden i ryggen. Den drev vitringen hans fremover (...)".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tja. Hvis en har vinden i ryggen, driver vel ens egen lukt framover?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

husker at jeg takket nei til gratis leseeksemplar på den norske utgaven da jeg jobbet i bokhandel. fikk litt pepper for det av de andre på jobben. da sa jeg at enten så leser man den på svensk eller så dropper man det. har ellers et godt øye til Heinesen forlag. historien er fantastisk, men en gjendiktning er viktig for at man skal sitte igjen med samme følelse som da man leste den originale teksten. tror at den svenske teksten er å få tak i på biblioteket. hilsen "dumrian"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaPiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMaren