Kjøpte denne boka i dag, noen som har lest den som har noe å si tro? Den virker spennende...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 24 svar.

Ei fantastisk flott bok! Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ferdig med denne idag. Må innrømme at jeg ble litt skuffet over den, muligens fordi jeg hadde så høye forventninger.... Språket fenget meg ikke noe særlig heller, ble litt hakkete på en måte. Grei bok å lese, men glad for å bli ferdig med den også. Jeg kommer nok ikke til å advare noen mot å lese den, men ei heller anbefale den. Men som vi jo vet, smaken er som baken:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så synd at språket ødela for leseopplevelsen din! Kanskje oversettelsen ikke er den beste? Jeg har lest den på engelsk og likte både språkformen og innholdet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det kan jo ha vært det. Eller så opplever jeg av å til at boken ikke passer akkurat der og da,litt ettersom hva slags humør man er i....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser den ja :-) Det hender jeg bytter bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nettopp lest ut denne boka, og her er min bokomtale:

Etter å ha opplevd litt for mange ganger å ha gått "fem på" på nye bøker hvor innholdet på ingen måte har stått i forhold til forventningene som lekre innpakninger har skapt, var jeg lenge avventende til denne boka hvis tittel vanligvis er nok til å tenne både min begeistring og min nysgjerrighet. Det har for øvrig vært merkverdig lite å finne på nettet om denne boka, og jeg lurte lenge på hvorfor ingen har funnet bryet verdt å omtale i den. Dette kombinert med at boka kom svært, svært tidlig på salg hos bokhandlerne, anså jeg ikke nødvendigvis som et godt tegn. Min nysgjerrighet tok imidlertid overhånd, og uten noe særlig forventninger gikk jeg altså i gang med å lese den.

Innledningsvis er det greit å få med seg at hovedpersonen i boka faktisk har levd. Dette er historien om kunstmaleren Pan Yuliangs vei fra et liv som prostituert til feiret og kontroversiell kunstner i Shanghai og Paris, for å sitere teksten på smussomslaget. Pan Yuliang ble født i 1899 og døde i 1977. Forfatteren har basert romanen på hovedlinjene i Yuliangs liv, mens resten - det vil si de fleste detaljene i boka - er basert på fri diktning.

Xiuqing ble 14 år gammel solgt til et bordell eller gledeshus av sin onkel. Der ble hun tvunget inn i prostitusjonen. Navnet hennes ble samtidig endret til Yuliang. I likhet med de fleste som led samme skjebne, startet hun sin karriere i prostitusjonsmiljøet med en enorm gjeld, som hun brukte mange år på å betjene. De fleste jenter som levde på denne måten, døde som regel av kjønnsykdommer i relativt ung alder. Yuliang var imidlertid heldig, for knapt 20 år gammel ble hun kjøpt fri av en offentlig tjenestemann som forelsket seg i henne. Siden Zanhua Pan allerede var gift, ble Yuliang hans offisielle konkubine.

Allerede som ung pike viste Yuliang talenter innenfor tegning, og tilfeldighetene førte til at hennes talenter ble oppdaget slik at hun fikk gå i lære som maler. Senere fikk hun stipend til å reise til Paris, noe hennes mann motstrebende aksepterte. Etter noen år vendte hun tilbake til Kina, men hennes spesialitet som var aktmaling med vestens maleteknikker, ble hele tiden motarbeidet og ansett som usømmelig. Dette førte også til vanskeligheter for hennes mann. For henne var imidlertid det å male slik hun ønsket, det som ga livet hennes mening. Hun kunne ikke, ville ikke, klarte ikke å gjøre det annerledes ...

Denne romanen overrasket meg stort! Særlig det forhold at hovedpersonen faktisk har levd, tilførte denne ellers så svulstige historien noe helt vesentlig for mitt vedkommende. Noen ganger overgår virkeligheten fantasien, og i så måte er Yuliangs liv mer fargerikt - på godt og vondt - enn det som blir de fleste til del. Når det gjelder romanens litterære kvaliteter så når den ikke opp til toppsjiktet av bøker jeg har lest. Samtidig vil jeg understreke at den slett ikke er verst skrevet. Boka er meget lettlest og en skikkelig pageturner, og det forundrer meg stort at salget av denne boka ikke har tatt av. Ingredienser til en bestselger av beste merke er nemlig til stede! Her er det nemlig både kjærlighet, intriger, svik, lidelse og kunst. Jeg storkoste meg med boka, som var svært underholdende og hadde et bra driv absolutt hele tiden! Jeg er riktignok i tvil om jeg skal gi en sterk firer eller svak fem´er på terningen, men ender med terningkast fem. Det fortjener denne boka - selv om den er eller burde ha vært en bestselger!

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Støtter alt du skriver her. Fordi jeg har slitt med "lesevegring" en periode var det befriende å lese denne. Jeg var oppslukt fra første side. Kan varmt anbefales. Er nå veldig spent på filmen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var bra å høre for jeg har den liggende. Har noen bibliotekbøker jeg må lese først.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne ligger nå klar for lesning. Etter din fine anmeldelse gleder jeg meg virkelig

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott anmeldelse! Har sett lesaranmeldelsar om boka på amazom.com. Der fekk ho 4 1/2 stjerner i snitt (av 5). Eg lika boka godt. Forfattaren har tydelegvis gjort grundig research. Ved sida av ei interessant historie, får vi kunnskap om kinesisk historie og samfunnsliv frå første del av det 20 århundre. Språket flyt lett og karakterane er truverdige.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vaklet også mellom firer og femmer, men landet på femmeren. Hovedårsak: Boka var spennende, og jeg synes Yuliang famsto som en "ekte" person og ikke bare en pappfigur. Selvsagt måtte jeg google denne for meg ukjente kunstneren - og fant en god del av bildene hennes på nett. En del av dem er komponert på en såpass original måte at jeg godt kan forstå forargelsen fra et puritansk kinesisk samfunn.

Konklusjon: Bra bok om en sterk og usentimental kvinne som innser at de færreste får i pose og sekk, - og dermed velger en veg som krever offer både fra henne selv og fra andre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du har overbevist meg! Den skal på ønskelista!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for annmeldelse, som alltid en fryd å lese. Gleder meg nå til å lese boka. Som du sier, det har ikke vært stort å lese om denne boka, det behøver ikke være negativt det, blir bare litt nysgjerrig, utseende på boka var veldig flaterende, bare måtte ha den der den stod å skinte i bokhandelen. Må bare si at jeg ikke angrer på at jeg meldte meg inn i bokelskere, jeg er inne hver dag og koser meg, snapper opp utrolig mange bra lesetips og når jeg leser innlegg og anmeldelser får jeg bare ennå mer lyst til å lese, gjerne med en gang:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, er det ikke herlig! Jeg har det på samme måte! Jeg blir inspirert absolutt hele tiden! ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har mange ganger følt meg litt "sær" fordi jeg har boka med meg overalt, på fly, på kjøretur(passasjer altså!)i lunsjen på jobben, leser i reklamepauser når jeg ser på tv osv. men her inne på bokelskere er det jo mange som meg, og det er herlig befriende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sær? så absolutt ikke. Var i går og hentet noen bøker en venninne hadde lånt, og på veien hjem ble jeg så rastløs uten den boken jeg nå leser at jeg bare "måtte" ta opp en i sekken. Så nå leser jeg denne om igjen før jeg går tilbake til den første. T-banen er en fin plass å lese på. Og jeg slipper kjede meg når den er forsinket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er det som er så bra med bokelskere.no, her er det mange som meg, herlig! Jeg kan t.o.m stå i bilkø og tenke, søren at jeg ikke har med boka, hvis køen står bom stille, da kan man jo lese, må bare se opp av og til....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er du i godt selskap i alle fall! Jeg har også med boka jeg til en hver tid leser, over alt. Det er dette som gjør at jeg får lest så pass som jeg gjør i en travel hverdag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jepp og blir jo ikke bedre med årene heller, jeg blir bare mer hekta etter som åra går, bøker er rett og slett vanedannende, men det får så være, herlig å lese , får innblikk i ting en ellers ikke hadde fått med seg ,og blir mer tolerant, forståelse for andres situasjon føler iallefall jeg for min del. Lærer noe hele tiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har sett den anbefalt her inne i en eller annen tråd, men finner den ikke igjen. Jeg har satt denne boka på ønskelista mi, og bestilt den på biblioteket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det synes jeg også. Står på listen over bøker som skal leses.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den beste boka jeg har lest på lenge. En herlig avveksling fra krimmen jeg vanligvis leser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selv om boka har et enkelt språk betyr det absolutt ikke at den ikke er god. Handlingen i seg selv er god nok, og hovedpersonen er levende beskrevet. En deilig bok å lese, som byr på kultur og samfunnsvitenskap. Jeg anbefaler den veldig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syns boka var bra, kanskje litt for lang. Følte jeg datt litt ut innimellom. Syns boka var bra skrevet, og med tanke på at den handla om et ekte menneske så ble det litt mer spennende. :-) ikke den beste boka jeg har lest, men grei alikevel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anne Berit GrønbechReidun SvensliMorten JensenTone SundlandHarald KtuhamreStine_JOdd HebækJakob SæthreMonica CarlsengretemorAlice NordliSiljeBerit RConnieLailaingar hSigrid NygaardInge KnoffIngunn SLars MæhlumkriraTine SundalStine SevilhaugmoiraGro Anita MyrvangTone Maria JonassenTanteMamieCathrineHildTorill Elisabeth RevheimMarianne AugustaGodemineIdaAnneWangsveinHeidi LBookiacCecilieBjørg L.