Det stemmer med hva jeg har hørt, men ikke fått bekreftet.
Jeg mener "Tatt av vinden" ble forbigått av andre bøker for noen år tilbake.

Noen som vet noe om dette?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg mener også å har hørt at "Tatt av vinden" ble forbigått for en tid tilbake, men jeg aner ikke hvilken bok/hvilke bøker det i så fall er snakk om. Gjorde et lite halvhjertet forsøk på å lete frem en liste, men de jeg fant virket veldig useriøse så jeg tror ikke jeg vil bruke dem som kilde. Men kanskje noen her er bedre til å lete enn meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har tråla meg gjennom en hel haug forskjellige web-sider og lister. Det har gitt meg et visst inntrykk i hvert fall.

Når det gjelder skjønnlitteratur, så stemmer det at Tatt av vinden, har sakka akterut, og at bøker som Da Vinci Koden, Ringenes Herre og Harry Potter ligger høyt opp på listene. Våger nesten å spå at Harry Potter kommer til å toppe lista over verdens mest solgte om få år.

Bare her inne på bokeskere.no finnes det over 17 000 eksemplarer av Harry Potter bøkene.

Andre som ligger høyt oppe er Charles Dickens: A tale of two cities. En bok som få her inne har. Agatha Christie: Ti små negerbarn.

For å nevne noen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Såpass ja. Hvilke web sider var du på.?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilke web-sider kan jeg ikke svare på. Det var mange. Wikipedia har en top 100, men jeg ønska å finne flest mulig lister for å danne meg et bilde.

Du kan lage deg et søk på "most sold books in the world" å se hva du finner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ringenes Herre triologien oppgir en artikkel hos norsk film institutt som verdens mest solgte roman. Kanskje ligger den før de andre:) Et lite sidespor: i 1995 var det visst Sofies Verden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det kan godt være. Forsøkte meg ikke på noen rekkefølge. Det var så mange lister, og jeg ville bare ta med de som var nevnt i de fleste listene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk Gretemor, da var nok ikke de listene jeg fant så hoppende gale likevel, det var stort sett de bøkene og forfatterne som var nevnt det og.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen