Dette er den andre boken jeg leser av John Ajvide Lindqvist, og nå må jeg bare innse at jeg ikke er rett leser for hans bøker. Jeg kan gode akseptere et visst innslag av mystikk, og jeg er også åpen for at det finnes mer mellom himmel og jord osv., men dette blir for vidløftig og for mye eventyr for meg. Hav som legger en øy og dets befolkning for hat, mennesker som blir besatt av det onde av å drikke brønnvann, en larve som kan kontrollere havet, døde som vender tilbake i en tilstand av kjøtt og blod osv. Jeg klarer overhodet ikke å tro på historien, og derfor blir den heller aldri spennende eller skummel for meg. Ikke mer Lindqvist for meg heretter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Nei, dette var kjedelige greier! Argh! Elsket første delen av Lille Stjerne som gav meg litt creeps, ble skuffet over den andre halvdelen som bare var teit, men det gav likevel mersmak, så jeg gledet meg til denne. Igjen, likte den helt til Maja forsvant, men så forsvant jaggu jeg også. Kjedelig, merkelig, og det grep meg ikke i det hele tatt. At dette skal være skrekk ble jeg skuffet over. Jeg vil bli REDD!

Skal glemme denne, glemme at 2/3 av Lille Stjerne var kjedelig og teit, og fokusere på at den første delen av Lille Stjerne derimot var fantastisk, og dermed skal jeg lese La den rette komme inn og Håndtering av de udøde med et åpent sinn. Jepp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har pågangsmot da, og villig til å gi en forfatter mange sjanser. Jeg har gitt opp Lindqvist etter La den rette komme inn og Menneskehavn. Skal ikke erte på meg noen ved å si at bøkene er dårlige, men velger å si at jeg ikke er rett leser for hans bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min erfaring så langt er at de begynner utrolig bra, men så dabber det bare av og blir teit (i mine øyne). Jeg har så lyst til å like det. Han får nok en sjanse til :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er selvsagt viktig at man klarer å akseptere forfatterens univers. Lindqvist pøser riktig mye på med det overnaturlige. Samtidig ligger det en god porsjon svart humor innbakt i det hele. Jeg er svært glad i denne boken og noe av det som imponerer meg mest er Lindqvists utrolige kreativitet. I mange bøker er det relativt lett å forutse hva som antakelig kommer til å skje. Lindqvist derimot overrasker stadig vekk og det er virkelig fascinerende å oppdage stadig nye utrolige påfunn fra hans oppfinnsomme hjerne :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

det er jo en skrekkroman, så noe annet er kanskje ikke forventer når man prøver seg på boka. vet ikke hvorfor bokhandlene insisterer på å sette lindqvist i krimavdelingen. prøv deg heller på lille stjerne. fantastisk skrevet, og jeg kan love ingen innslag av mystikk eller eventyr. kanskje mer din smak! (-:

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er nysgjerrig, men har ikke lest noe av J.A. Lindqvist, Anmeldelser som din får meg til å veie for og i mot, og tenke om han er noe for meg. Takk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bruker også omtaler her inne når jeg vurderer om jeg skal gå til anskaffelse av en bok eller ikke, og synes ofte det er til hjelp. Men så er det det at smaken er så forskjellig da. En bok som Menneskehavn får jo også av noen svært god kritikk her, så det er ikke alltid så lett å vurdere :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det er ikke lett å vite hva den enkelte liker.
Jeg synes imidlertid du gav en KJEMPEFIN omtale av denne boka på den måten at det nå går an å danne seg et godt bilde av boka. (Denne var helt ukjent for meg.)
Så dette er et eksempel - iallfall for meg - på at det går an å få tips slik at en kan skygge unna.
Vær du sikker, det kommer jeg til å gjøre her..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, der er ikke alltid så lett, men vet at jeg ikke er overbegeistra for det overnaturlige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke om du har lest boka ennå, men ser jo her på boksiden at de positive meningene er i flertall. Jeg er i utgangspunktet heller ikke overbegeistret for overnaturlige historier, men leste "La den rette ..." ifjor og ble gledelig overrasket. "Menneskehavn" derimot ble for langdryg og nesten litt kjedelig, likevel kan det godt hende at jeg prøver meg på en til fra denne forfatteren. Jeg synes han har potensiale, men "Menneskehavn" stiller jeg meg lunken til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, jeg har ikke lest verken "La den rette..." eller "Menneskehavn."

Det er så mange andre å velge mellom. Akkurat nå har oppdaget Jussi Adler-Olsen, og så har jeg flere av Håkan Nesser, Harlan Coben, Jan Mehlum, Kaaberbøl&Friis i hylla.

På fredag kom jeg hjem med en bibiotekpose full av gamle krimbøker til 50,-, så det er ikke videre synd på meg.

Og så har jeg til gode å bli kjent med Theorin og islendingen Indridason.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det var kupp - mye for lite. De krimforfatterne du nevner har jeg hørt mye bra om, men ikke lest. Bortsett Adler-Olsen som jeg fikk låne ("Alfabethuset") av en dansk fysioterapeut i Spania i begynnelsen av dette året. Den ble skrevet så tidlig som i 1997, men har brukt lang tid på komme hit til landet. Likte boka godt og har under tvil satt den i hylla for krim. Det er en allsidig og litt annerledes (krim)bok synes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett