Elsket Jalna-bøkene da jeg var ung, leste alle 16 bøkene flere ganger, lånte på biblioteket. Nå ønsker jeg meg hele samlingen, ,men det virker som om bare noen av bøkene er utgitt flere ganger, kjøpte noen pocket for noen år siden, ,men så stoppet det opp etter 3-4 bøker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Mamma har hele serien, så jeg begynte på første bok da jeg var 12 og klarte ikke å slutte å lese. Aner ikke hvor lang tid det tok, men jeg slukte dem! Fant dem på Finn og ga 100 kr for alt! Leser Jordensbarn serien nå, men det er rett på igjen med Jalna når jeg blir ferdig 😀

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jippi! har fått kjøpt hele Jalnaserien på 16 bøker, pent brukt på nettet, er kjempefornøyd! så nå kan eg lese hele serien om igjen når eg får lyst!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du verden for en artig link... Ja, her strømmer minnene på.
Ja, jeg ELSKET også bøkene som ung! Min søster og jeg fikk serien som gave hos foreldrene våre da jeg var i konfirmasjonsalderen og min søster var 2 år eldre - utrulig, nesten 45 år siden!
Ja MiaMaria, Adeline var virkelig en utrolig dame! Masse å ta med seg der så vidt jeg husker, både på godt og vondt.
I mange år grubla vi over fordelingen - ikke 8 og 8 vel? SÅÅ dukka de opp på Mamuttsalg for kanskje 10 år siden. Vi løp og kjøpte! Da leste jeg de på ny, og det var skikkelig feel-good!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, morsomt å se serien igjen, jeg er en av dem som slukte den som helt ung, og min mor (født 1916) hadde også lest den. Alt er vel sagt nå, jeg vil tro at antikvariater (også på nettet) er stedet å få tak i bøkene på. Min venninne som driver antikvariat sier at serier er vår generasjons foreldres greie, folk samler ikke på serier i samme grad idag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei

Siden du har lest bøkene, vet du om det er en rekkefølge på disse? Har hele samlingen fra 1961, hele og pene innbundne bøker. Tenkte jeg skulle lese dem:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hei lise! ja det er viktig å lese de i rett rekkefølge, men jeg husker ikke rekkefølgen dessverre, er ikke bøkene nummererte?? tror Morgen på Jalna kom først iallfall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei igjen! så kjekt å oppdage at jeg har felles minner med mange ang Jalna-serien. Flott at noen hadde hele den riktige rekkefølgen også!! fikk veldig lyst å lese dem om igjen, så får jakte på noen bruktbutikker da forstår jeg!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har lest alle i rekkefølge for eit par år sidan, mor mi har dei i utgåver frå 1980 frå Cappelen med nummer på ryggen. Rekkefølgen er som følger:

  1. Jalna blir til
  2. Morgen på Jalna
  3. Mary Wakefield
  4. Ungdom og galskap
  5. Renny
  6. Gull og kjærlighet
  7. Hans brors hustru
  8. Den gamle herregården
  9. Ung kjærlighet
  10. Herren til Jalna
  11. Flukt og forsoning
  12. Farlig forelskelse
  13. Hjem fra krigen
  14. Rennys datter
  15. Sol og skyer over Jalna
  16. Jubileum på Jalna

Eg kunne godt tenkt meg å lest dei igjen, men akkurat nå strekker ikkje tida til. Kanskje eit prosjekt for 2012? Eg husker ein del, men ikkje altfor mykje, men Renny var helten min. Håper du finner dei fine, eg gjorde hvertfall det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for svar og flott nummerering! Skal helt klart lese disse bøkene:) Ønsker meg flere timer i døgnet nå;)Ble nysgjerrig på denne Renny oxo;)Bare å brette opp armene, legge inn resten av bøkene og begynne å lese skjønner jeg:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg trur eg må sette opp Jalna-bøkene som eit mål for neste år:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hehe...:) Ble nysgjerrig på denne Renny selv jeg;) Dette forumet har gjort bøkene mer synlig i grunn... Viste ikke helt hva jeg hadde stående i hyller og esker før jeg begynte å registre bøkene mine. Moro! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Festlig og koselig minne! Eg las dei på vidaregåande, så mi mor haldt ikkje tilbake nokon bøker (heldigvis;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene skal lesast i kronologisk rekkefølgje, frå 1-16. Eg las dei fleire gangar som fjortis, og likte serien veldig godt. Kom over dei på loppemarknad for 10-12 år sidan og fekk heile serien for 100 kr, så då måtte eg jo lese dei igjen :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hjertelig takk:)100 kroner for hele serien var jo rett og slett et ran;) Godt jobba:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du verden, dette bragte minnene frem. Leste vel hele Jalna serien i mine tenåringsdager ved hjelp av biblioteket i Førde, var det vel. Underholdende bøker så vidt jeg husker. "På den andre siden av elven satt Sarah som en ulv og ventet på pengene sine." Den setningen sitter enda i meg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uff, men den delen av historien med Sarah og Finch likte jeg ikke da jeg leste den som tenåring. Sto for meg som ekkelt og skummelt... Da jeg leste den igjen som voksen, fikk jeg et helt annet inntrykk.

Ellers ELSKET jeg Adeline! Kul dame!! Haha :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieOlemgePiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig THanne Kvernmo Rye