Nå er denne flotte boken ferdiglest og jeg er veldig uenig med deg i din dom over boken.

Bokens bakteppe er Frankrike og herskapsboligen rue de Grenelle nummer 7. Her bor de to hovedpersonene, Reneè som er portnerkone for de åtte lukseriøse leilighetene som herskapshuset består av, samt 12 år gamle Paloma, datter i en av leilighetene.

Reneè går inn for å leve slik man forventer at en portnerkone skal gjøre. Hun kler seg enkelt, fører et enkelt språk, utgir seg for å være "litt dum", er usjarmerende og uinteressant. Dette tiltross for at Reneè er en meget klok dame med stor interesse for kunst, litteratur og musikk, men hun har opplevd ting som gjør at hun velger å ikke vise disse sidene. Paloma er en innesluttet jente som prøver å gjemme seg for omgivelsene. Hun er meget begavet og finner seg ikke til rette i familien, blant venner eller på skolen.

Paloma er den personen som oppdager at Reneè er mer enn en portnerkone og bestemmer seg for å avsløre henne. Dette fører til et vennskap mellom disse to forskjellige generasjonene. Et vennskap som endrer dem begge to.

Boken er bygd opp med mange små kapitler hvor Reneè og Paloma veksler mellom å ha fortellerstemmen.

Språket i boken er nydelig. Historien er vakkert bygd opp og trer stille frem etterhvert som man leser. Historien vokser seg større og dypere jo mer du leser.

Dette var en bok som jeg måtte bruke litt tid på å lese. Her måtte jeg fordøye og tenke litt mellom lesingen.

Jeg anbefaler virkelig denne boken :-)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Fint å se at du likte denne vakre, underfundige romanen...jeg syntes den fikk meg til å "stoppe opp litt" for å si det slik. For meg er dette en slik roman som jeg aldri glemmer stemningen i. Har blogget noen tanker om den, og vurdert filmatiseringen litt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bård StøreHarald KLogikaKirsten LundBjørg RistvedtDemeterHegeMargretheTarjeikriraAndreas BokleserAnne Berit GrønbechTove Obrestad WøienEli HagelundRufsetufsaOleTorTor Arne DahlTonesen81Linda NyrudNinaVibekeVegard BorgenKjell F TislevollRandiMorten MüllerMarieKjetilEster SBjørg  FrøysaaKjell PsomniferumHildeBente NogvaEllen E. MartolAstrid Terese Bjorland Skjeggerudsnurreingar hAnne Helene MoeBenedikte