Jeg var i begynnelsen av tyve-årene da jeg leste denne, og den gjorde et stort inntrykk. Det jeg husker best er dette med at hovedpersonen, som er en intellektuelt begavet ung kvinne, med et normalt, godt utseende, faller helt igjennom når hun flytter til NewYork. Der er verdiene anderledes enn i den lille byen hun kommer fra. Du skal være raffinert, kunne flørte, være motebevisst og ha de rette kontaktene.

Beskrivelsene av hennes mentale sammenbrudd og opplevelsen av å være helt frakoblet familie og venner er også sterk kost.

Jeg synes dette er en av klassikerne innen kvinnelitteratur, og jeg tror desverre at tematikken fortsatt er like aktuell nå, som dengang boka kom ut (1963).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Filmen, med Gwyneth Palthrow, gjorde i hvertfall inntrykk på meg..! Den må ses.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid Blytt TøsdalVannflaskeKaren PatriciaKirsten LundIngvild SBjørg L.Silje HvalstadHanne Kvernmo RyeStine AskeHarald KSolveigReidun SvensliAnne Berit GrønbechMonica CarlsenmgeBeathe SolbergLars MæhlumLinnEgil StangelandSigrid NygaardPrunellaDolly DuckToveKarin  JensenBertyVioleta JakobsenBerit RRufsetufsaIvar SandSynnøve H HoelPi_MesonTom-Erik FallaIngunn SEvaVariosaHeidi Nicoline ErtnæsTorill RevheimgretemorLisbeth Kingsrud KvistenG L