Holder på å lese boka nå, men er sannelig ikke sikker på om jeg liker den. Får en følelse av at forfatteren prøver å vise meg hvor mye hun selv kan gjennom sin omtale av klassiske forfattere og filosofer, og det virker bare søvndyssende på meg.

Reneé sier egentlig ikke at alle rike er intellektuelle. Sønnen til fabrikkeier Pallières, ungutten som leste Marx i begynnelsen av boka, fikk jo passet sitt påskrevet. Boka sier noe om smaken til de rike,ikke noe om hvor smart de er. Intellektet varierer fra person til person, men det forventes av dem alle at de har lest Marx og Balzac. Unge Pallières kommer forresten ikke fra en intellektuell familie, han kommer fra en styrtrik familie. Faren er fabrikkeier. Han etterstreber smaken til de intellektuelle, og leser Marx.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ja, forfatteren balanserer på en knivsegg i forhold til å virke belærende, men jeg mener at hun klarer å holde seg på den riktige siden med en viss grad av selvironi. Selv likte jeg boken godt, selv om jeg foretrekker at det ender lykkelig til slutt... Sjelden har jeg ønsket at jeg kunne fransk, men denne skulle jeg gjerne ha lest på originalspråket.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg holder også på med denne boken og er snart ferdig. Det har tatt litt tid, men det er ikke boken sin skyld for den syntes jeg har vært fantastisk. Har vært en leseropplevelse til nå :-)
Liker godt at historien veksler mellom jenta Paloma og portnerkona Reneè.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser at det er mange som elsker boka, og mange som synes at den blir bedre lenger uti, så jeg skal ikke gi opp enda. Hvis jeg ikke får den til, skal jeg prøve meg på lydbokutgaven. Det er så behagelig å bli lest for.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kristine LouiseReidun Anette AugustinmgeSigrid NygaardSolGrete AastorpLabbelineBenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann Milje